Roller gumi csere: ezért bízd inkább roller szervizre a javítást!

Roller gumi csere: ezért bízd inkább roller szervizre a javítást!

A közhiedelemmel ellentétben az elektromos rollerek nem gyerekeknek való játékszerek, hanem olyan teljes értékű járművek, mint példának okáért a kismotorok. Emiatt a tulajdonosoknak nagy figyelmet kell fordítaniuk műszaki állapotuk fenntartására.

Nagyon fontos például rendszeresen ellenőrizni a gumik állapotát. Mindenki tisztában van vele, hogy minden járműnél a gumik biztosítják a megfelelő tapadást, de hozzájárulnak a fékhatáshoz, sőt nagyon sok e-rollernél még az utaskomforthoz is.

Mivel szinte mindenki bütykölt gyerekkorában kerékpárokat, és több-kevesebb sikerrel próbálkozott külső-, illetve belső gumi cseréjével egyaránt, ezért nagyon sokan úgy gondolják, hogy otthon is meg tudják oldani a roller javítását, ami több szempontból sem ajánlott.

Egy roller ugyanis sokkal összetettebb jármű, mint a közönséges kerékpárok, de egy sor más oka is van annak, hogy miért bízzuk probléma esetén inkább roller szervizre a javítást. Lássuk ezzel kapcsolatban a legfontosabb tudnivalókat!

Mikor van szükség egy roller gumi cseréjére?

Az első leginkább lényeges tudnivaló a roller gumi csere kapcsán, hogy felismerjük a problémát, hogy egyáltalán mikor van szükség a javításra. Sokan ugyanis hajlamosak megvárni, amíg defektet kapnak, holott ez már egy súlyosabb, gyakran balesetveszélyes állapot, ami sokszor megelőzhető.

A roller gumikról tudni kell, hogy jellemzően gyorsabban kopnak és jobban sérülnek, mint például a motorkerékpárokon használt megoldások, emiatt főszezonban ajánlott többször is ellenőrizni állapotukat.

Ha úgy látjuk, hogy túlzottan elkoptak, a mintázat már alig látható, esetleg teljesen eltűnt, akkor saját és mások biztonsága érdekében forduljunk roller szervizhez a javításért, illetve adjunk hálát annak, hogy nem kaptunk még defektet.

Ezen felül a sérüléseket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Előfordulhat, hogy egy élesebb kő, valamilyen fémtárgy vagy más egyéb dolog annyira felsértette a roller gumiját, hogy az potenciális veszélyforrást jelent a biztonságra nézve. Ilyenkor ne várjuk meg a defektet, inkább cseréltessük ki mielőbb a problémás alkatrészt.

Miért ne végezzük el otthon a roller gumi cserét?

Ezt a kérdést több szempontból is megközelíthetjük. Egyrészt nagyon gyakran találkozunk olyanokkal, akik megpróbálták – valaki bevallja, másnál csak látjuk a szerelés nyomait –, de kudarcot vallottak, mert egy elektromos rollert alaposan szét kell szedni ahhoz, hogy a gumi le- és felszerelhető legyen.

Ez megfelelő gyakorlat és szaktudás nélkül akár óriási problémákat is előidézhet, így tipikus eset, hogy egy egyszerű gumicseréből komolyabb javítási tétel keletkezik a hozzáértés vagy a megfelelő szerszámok hiánya miatt.

Miért ne végezzük el otthon a roller gumi cserét?

Ezek begyakorlott mozdulatokat és célszerszámokat igényelnek, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyire nehéz például megfelelő minőségű alkatrészt szerezni egy elektromos rollerhez.

Roller szerviz Budapesten? Válassz minket!

Roller szervizt keresel, de nem találtad meg a számodra megfelelőt? Akkor keress minket bizalommal, hiszen nálunk ingyenes a bevizsgálás, azaz nincs veszteni valód. 

A hiba feltárása után pontos árajánlatot tudunk adni a javításra, amelyek garantáltan nem tartalmaznak majd rejtett költségeket, így a szerviz mindvégig tervezhető, kalkulálható marad.

A kiszámítható árak mellett ráadásul alig van olyan probléma, amit ne tudnánk megjavítani egy elektromos rolleren, és ha nem találod a saját márkád vagy típusodat a listán, akkor is bátran vedd fel velünk a kapcsolatot.

Gyári minőségű alkatrészekkel dolgozunk, és munkánkra 6 hónap szervizgaranciát vállalunk, ami egy elektromos rollernél különösen nagy biztosíték.

Roller szerviz Budapesten? Nálunk megfizethető árak, tapasztalt szervizes kollégák és ami a legfontosabb: ügyfélközpontú hozzáállás vár!

Tömlős vagy tömör, defektmentes gumira cseréljünk?

A roller gumi csere kapcsán nagyon fontos kérdés, hogy milyen típust válasszunk, hiszen egy jó roller szervizben elérhető a hagyományos tömlős kerék mellett a defektmentes változat is.

A tömlős kerék az, amikor külön külső és belső gumi is tartozik a rollerhez. Egy klasszikus megoldás, ami nagy odafigyelést igényel a csere során. Olcsóbb, mint a defektmentes változat, cserébe sérülékenyebb, ugyanakkor sokkal komfortosabb utazást biztosít.

A tömör gumi ezzel szemben egy egészből tevődik össze, nincs külön külső és belső része, emiatt nem kell odafigyelni a guminyomásra sem. A legnagyobb előnye, hogy defekttűrő kialakítással rendelkezik, így legfeljebb csak a kopás miatt lesz szükség utána cserére.

Különösebb hátránya nincs azon túl, hogy kicsit drágább, mint a hagyományos megoldások, ezen felül pedig sokan úgy vélik, a tömörebb, ezáltal rugalmatlanabb kialakítás miatt egy kicsit mérséklődik vele a roller rugózása, utaskomfortja.

Mennyi a roller gumi csere ára?

A roller gumi csere ára minden esetben attól függ, hogy milyen típusú rollerről van szó, mekkora kerékről beszélünk, illetve milyen típusú gumi mellett döntöttünk.

Roller szervizünkben a gumi csere ára most akciósan hagyományos tömlős megoldás esetén 12 000 forintba kerül, míg a tömör defektmentes gumi 14 000 forintba.

Nagyon fontos, hogy ezek az árak nálunk tartalmazzák a munkadíjat és az alkatrészek költségeit is, de ha a gumik mellett más javításra is szükség lenne, minden esetben kedvezményes árat kalkulálunk.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top