Bemutatkozott a Xiaomi Pad 6S Pro csúcskategóriás táblagép

Bemutatkozott a Xiaomi Pad 6S Pro csúcskategóriás táblagép

A Xiaomit még mindig nagyon sokan azonosítják az olcsó, de elfogadható minőségű és tudású eszközökkel, holott a gyártó a háttérben kialakította magának a prémium kategóriás termékvonalát, amit a jövőben a táblagépes piacon is szeretne alkalmazni.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Xiaomi Pad 6S Pro bejelentése, ami egy csúcskategóriás táblagépnek ígérkezik a piacon, természetesen ehhez igazított tulajdonságokkal és árszabással kiegészülve.

Lássuk, hogy mit kell tudnunk a Xiaomi újdonságáról!

Egy 144 Hz-es TÜV-minősítésű kijelzővel érkezik

A nemes egyszerűséggel csak Pad 6S Pro névre keresztelt tablet egyik legfőbb eleme a kijelzője lesz. Bár az AMOLED technológiát sajnos valamiért hanyagolnunk kell, a 3:2-es képarányú IPS panel így is elragadó tudásra lesz képes.

A 12,4 hüvelykes képátmérővel rendelkező kijelző ugyanis 3048×2032 képpontos felbontással büszkélkedhet, de ami ennél is jobb, hogy 144 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik majd, ami a nagy felbontással párosulva tükörsima lapozást és képmozgást eredményez.

Egy 144 Hz-es TÜV-minősítésű kijelzővel érkezik

A képernyő rendelkezik továbbá minden TÜV-minősítéssel, így garantáltan nem károsítja vagy terheli túl a szemünket, sőt még olyan technológiákat is alkalmazott a Xiaomi, mint például a DC-elsötétítés.

Maga a készülék egyébiránt nagyon egyszerű, fiatalos és modern termékdizájnt kapott, de nemcsak rendkívül vékonyka lett – alig 6,26 mm az egész –, hanem a súly szempontjából is elragadó tulajdonságokkal rendelkezik, hiszen mindössze 290 gramm az egész.

Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel és 120W-os töltéssel

Ha a kijelző annyira nem is támasztotta volna alá a Xiaomi prémium törekvéseit, a hardver már biztosan meggyőz minket erről, hiszen az egész táblagép lelkét és erejét egy Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet adja majd.

Ez nemcsak kellemesen erős hátteret biztosít az eszköznek, de mindemellett a fokozott hőtermelése az, amiért a gyártó ennyire keskennyé tudta tenni a táblagép kialakítását. A memória szempontjából egyébiránt elérhető lesz belőle egy 8/256GB-os és egy 12/512GB-os típus is.

Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlettel és 120W-os töltéssel

Hogy melyiket választjuk, az természetesen az árcédulára is hatással lesz, az viszont nem, hogy a készülékben egy 10 000 mAh-s akkumulátor teljesít majd szolgálatot, ami elragadó üzemidőt biztosít, de a legjobb, hogy a 120W-os gyorstöltéssel percek alatt feltölthető.

Itt fontos kiemelni a sorból, hogy ezzel a technológiával a Xiaomi a világ első olyan táblagépét tudja piacra dobni a Pad 6S Pro-val, ami 120W-os töltéstechnológiára épül.

Tablethez képest kiváló kamerarendszer és AI-funkciók is lesznek

Hogy a Xiaomi valóban komolyan gondolja a csúcskategóriás jelzőt, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy a készüléket olyan kamerarendszer jellemzi, ami egyáltalán nem megszokott a táblagépek világában.

A hátlapon például a Samsung JN1-es kamerája teljesít szolgálatot a maga 50 megapixeles tudásával, de az előlapi szenzort is érdemes kiemelni a sorból, hiszen ezen a téren az Omnivision OV32D teljesít benne szolgálatot 32 megapixellel.

Tablethez képest kiváló kamerarendszer és AI-funkciók is lesznek

Amit tudni lehet még a Xiaomi Pad 6S Pro kapcsán, hogy a táblagépen lesz 3.2-es Type-C csatlakozó, a pöpec térhangzásról hat darab hangszóró gondoskodik majd, de nem hiányzik az NFC, sőt még a különféle AI-funkciókból sem lesz hiány, noha tudásuk inkább a keresésre és az egyedi tartalmak alkotására korlátozódik.

Az operációs rendszer tekintetében a Pad 6S Pro alapját az Android 14 alapjaira építkező HyperOS biztosítja, ami a Xiaomi saját fejlesztésű szisztémájaként kap egyre nagyobb szerepet a gyártó eszközeiben.

A Xiaomi Pad 6S Pro ára

Mivel csúcskategóriás táblagépről van szó, ezért talán nem meglepő, hogy itthon átszámítva olyan 270 ezer forint körüli összegért számíthatunk majd rá, de egyelőre nem tudni még, hogy pontosan mikor.

Ami viszont biztos, hogy a Xiaomi tervezett hozzá digitális tollat, sőt külön billentyűzetet is, így igazi kis munkaállomást állíthatunk össze a segítségével.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top