Xiaomi Poco C61 név alatt jöhet nyugatra a Redmi A3 okostelefon

Poco C61

Ismét szeretné magabiztosan kiszolgálni az olcsó okostelefonok rajongóit a Xiaomi, akik minden kategóriában a legjobb ár-érték arányra törekszenek, és természetesen ez a belépő szinten sem lesz másként, olyannyira nem, hogy a Poco C61 valóban nagyszerű vétel lesz a kezdő ligában.

Sőt mi több, az okostelefon olyan külső megoldásokkal büszkélkedhet, hogy azzal rögtön azt a hatást kelti, mintha egy nagyon drága készülék lenne a kezünkben, hiszen a vastag előlapi kávák és a szelfikamera csepp alakú benyúlása talán nem, de a hátlapon látható köralakú szenzorsziget egy sokkal magasabb kategóriát képviselő telefon hatását kelti.

Átnevezték a Redmi A3-at

Hogy honnan fúj a szél a Xiaomi Poco C61 kapcsán? Talán nem meglepő, de a Redmi termékcsalád irányából, hiszen ez a készülék valójában egy átnevezett és átcímkézett Xiaomi Redmi A3 lesz a sorban, ami a világ keleti részein már februárban megjelent.

Egészen pontosan az indiai piacra szánta elsőként a gyártó, ahol meglepő módon alig 30 ezer forintnak megfelelő rúpiáért vásárolhatták meg maguknak az ottani felhasználók, így nem meglepő, hogy a készülék nagyon gyorsan jelentős sikerre tett szert azok körében, akik egy olcsó okostelefonra vágytak.

Természetesen a belső tárhely mérete kicsit módosít az áron, így csak a 3/64GB-os változat került ennyibe, ha valaki több memóriát szeretett volna, a 4/128GB-os verzió 36 ezer-, a 6GB RAM-mal kiegészült modell pedig már 40 ezer forintnak megfelelő összegbe került, ami még mindig szemtelenül olcsó.

Hogy felénk milyen ársávba kerülhet a Poco C61, azt egyelőre nem tudjuk még, de amennyiben ára 50 ezer forint alá esik, akkor a legjobb választás lehet belőle azoknak, akik nem akarnak túl sokat költeni egy okostelefonra.

Mit kapunk ezért a pénzért a Poco C61-től?

Adja magát a kérdés, hogy mit kapunk ezért az összegért a Xiaomi belépő kategóriás újdonságától? A memóriakiosztásról már beszéltünk, ez azonban még messze nem minden, amit tudni kell, illetve tudni érdemes a készülékről.

A telefon alapját ugyanis egy Mediatek Helio G36-os lapkakészlet adja, ami PowerVR GPU-val lett kiegészítve, de önmagában is egy nyolcmagos megoldást képvisel, benne négy darab 2,2 GHz-es és négy darab 1,6 GHz-es Cortex-A53-as maggal a főszerepben.

Poco C61

Kijelzőből természetesen ne várjunk AMOLED technológiát, ezen a téren egy 6,71 hüvelykes IPS LCD panel kerülhetett bele, ami 90Hz-es képfrissítési rátával, 720×1650 képpontos felbontással és 500 nites fényerővel büszkélkedhet, sőt mi több: képernyője Gorilla Glass 3 bevonatot is kapott.

Hogy a készülék nem szenved majd hiányt az üzemidőből, arra mérget vehetünk, hiszen egy 5000 mAh-s akkumulátort szereltek bele a Xiaominál, ami nyilván nem kapott még sem vezeték nélküli, sem vezetékes gyorstöltést, ellenben a 10W-os töltőfej minden egyes készülék mellett ott lesz a csomagban.

A töltőcsatlakozója Type-C 2.0 technológiára épül fel, és bár NFC állítólag nem lesz benne, viszont az ujjlenyomatolvasót már ebből a modellből sem hagyták ki a mérnökök, simán belefért az alacsony árba a bekapcsológombon elrejtett szenzor.

Természetesen kamerák is lesznek a készüléken, de az árkategória miatt ne várjunk ezen a téren hatalmas tudást, a 8+0,08 megapixeles hátlapi szenzorok arra alkalmasak, hogy a hétköznapi eseményeket megfelelő fényviszonyok között megörökítsük vele, míg az 5 megapixeles előlapi kamera a videóhívásokhoz és az egyszerűbb szelfikhez nyújt megfelelő hátteret.

Szoftveres tekintetben a készüléket Android 14 Go Editionnel szerelik majd fel, amihez egy jelenleg még ismeretlen verziójú MIUI kezelőfelület tartozik, tehát kellő gyorsaságot és egyszerű kezelhetőséget várhatunk tőle.

Hogy az olcsó Xiaomi Poco C61 mikor kerül fel a magyar boltok polcaira, azt egyelőre nem tudjuk még, de miután itthon is elérhető készülék a Poco C-termékcsaládból, ezért szinte biztosak lehetünk benne, hogy minket sem hagy majd ki a gyártó a sorból.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top