Bemutatkozott a Redmi K70 és K70 Pro

Bemutatkozott a Redmi K70 és K70 Pro

A várakozásnak megfelelően a Redmi bejelentette legújabb okostelefonjait, amelyek K70 és K70 Pro név alatt érkeznek – méghozzá a jól megszokott ár-érték arány bajnok árcédulával, valamint már a Xiaomi új operációs rendszerével a fedélzeten.

Természetesen messze nem csak ezt kell tudnunk és ismernünk a két új Redmi-modellről, hiszen más tekintetben is kiváló tulajdonságokat képviselnek, ezért lássuk gyorsan, hogy milyen részleteket osztott meg velünk a gyártó a két újoncról.

A legújabb Snapdragon lapkakészletekkel, 120W-os gyorstöltéssel

A két készülék legnagyobb érdekessége, hogy gyakorlatilag ugyanakkora méretekkel rendelkeznek, sőt a súlyuk is megegyezik, azonban a hardveres tulajdonságok tekintetében mégis találhatunk köztük különbségeket.

Míg ugyanis a Redmi K70-es Snapdragon 8 Gen 2-es lapkakészlettel lett felszerelve, addig a K70 Pro modell esetében már a 8 Gen 3 modell dolgozik, amelyekhez rengeteg memóriát társíthatunk, hiszen az alapváltozat is 12/16GB RAM-mal kérhető, míg a nagyobb testvérnél a 24GB-os konstrukció sem maradt el.

A legújabb Snapdragon lapkakészletekkel, 120W-os gyorstöltéssel

Mindkét készülékben közös még, hogy ugyanaz a 6,67 hüvelykes, 4000 nit fénysűrűségű, 1440×3200 képpontos kijelző dolgozik, ami természetesen 120Hz-es képfrissítési rátát képvisel és HDR OLED technológiára épül fel.

Kiemelkedő tulajdonságuk, hogy az 5000 mAh-s akkumulátort 120W-os vezetékes gyorstöltéssel vértezték fel és nemcsak az USB-PD 3.0-as szabványt, hanem a QuickCharge 3+ gyorstöltést is teljes mellszélességgel támogatják.

Mindkét modell 50 megapixeles főszenzort kapott

Nincs különösebben nagy különbség a két telefon kamerarendszere között sem, így például az előlapi kamerát tekintve egy 16 megapixeles megoldás dolgozik bennük, sőt a hátlapi főszenzor tekintetében is az 50 megapixeles, 1,55 hüvelykes megoldás lett a befutó, méghozzá f/1,6-os rekeszértékkel megtámogatva.

A főszenzort leszámítva azonban a hátlapon már más irányba mozdult a két modell. A K70 Pro esetében a főszenzort egy második 50 megapixeles portré kamera egészít ki, méghozzá egy 12 megapixeles ultraszéles típussal társulva, ami az alapmodellnél jóval nagyobb teljesítmény.

Mindkét modell 50 megapixeles főszenzort kapott

A sima K70-es esetében ugyanis már csak 8 megapixeles az ultraszéles modul, a maradék szenzor – nevezzük makró lencsének – pedig 2 megapixeles lett csupán.

Természetesen a két készülék ennek ellenére is nagyszerű fotós tulajdonságokkal büszkélkedhet, így még a 8K videó felvétele sem okoz gondot a telefonnak.

HyperOS operációs rendszerrel érkezik

A Redmi K70 és K70 Pro az első okostelefonok között lesznek a sorban, amelyek a Xiaomi saját gyártású operációs rendszerét használják. A HyperOS névre keresztelt szisztéma bár meglepően nagy hasonlóságot mutat az Androiddal, nem tartjuk kizártnak, hogy az európai változatok nemcsak más névvel, hanem még a Google rendszerével felszerelve érkezhetnek.

HyperOS operációs rendszerrel érkezik

Tudni kell továbbá az eszközről, hogy természetesen teljes mellszélességgel támogatja az 5G-t, a Bluetooth 5.3 mellett pedig a WiFi 7 kezelése sem okoz neki gondot, de NFC, sztereó hangszóró, sőt még Type-C port is helyet kapott benne.

A Xiaomi Redmi K70 és K70 Pro ára

Noha egyelőre csak kínai árcédulák állnak a rendelkezésünkre a két készülék kapcsán, azért így is sokan tudnak következtetni arra, hogy az egyes modellek mennyibe kerülnek majd, ha egyszer – vélhetően az év elején – megérkeznek hozzánk.

A legkisebb K70-es alapmodell 12GB RAM-mal és 256GB belső tárhellyel átszámítva mintegy 120 ezer forintra lett beárazva, de aki többet szeretne kapni, lesz belőle egy 16GB RAM-mal és 1TB-os belső tárhellyel kibővített modell is közel 170 ezer forintért.

Ehhez viszonyítva nem nagyon kéri meg az extra pénzt a Xiaomi az erősebb lapkával és jobb kamerával szerelt K70 Pro modellért, hiszen ez a készülék 160 ezer forintos indulóárral várható a 12/256GB-os változatban, de lesz belőle egy 24GB RAM-mal és 1TB ROM-mal szerelt variáns is több mint 210 ezerért.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top