Jön a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötő, mely nyakláncként is hordható lesz

Jön a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötő, mely nyakláncként is hordható lesz

Folytatja a Smart Band termékcsalád támogatását a Xiaomi, akik bejelentették, hogy rövidesen a boltok polcaira kerülhet az okoskarkötő nyolcadik generációja, mely több érdekességgel és fejlesztéssel is érkezik a rajongók legnagyobb örömére.

Ennek megfelelően a gyártó újított a megjelenésen, a felhasználhatóságon, de természetesen a hardver is finomításra került annak érdekében, hogy sokkal nagyobb tudást tudjunk kicsikarni belőle a mindennapok során.

Klasszikus dizájn, többféle felhasználási mód

A nemes egyszerűséggel csak Xiaomi Smart Band 8 névre keresztelt okoskarkötő a dizájn tekintetében a korábbi típusok előtt kíván tisztelegni, ennek megfelelően egy kisebb kapszulára emlékeztető megoldást kapunk majd a pénzünkért cserébe, azonban az évek óta jellemző fix szilikon szíj végre eltűnt.

Helyette a készülék füleket kapott, ami azért óriási előny, mert így lehetőség van arra, hogy a legkülönfélébb általunk kiválasztott szíjjal viselhessük, így válogathatunk különféle szilikonos jellegű, szőtt, de még fém és bőr megoldások közül is annak érdekében, hogy mikor és milyen alkalomra vesszük fel.

Ennek köszönhetően a Smart Band 8 egy igazi ezerarcú okoseszköz lehet, sőt mi több, nemcsak karkötőként funkcionálhat, hiszen kialakítható belőle nyaklánc, sőt a megfelelő tokba zárva akár még cipőre is rögzíthető, ami edzéskor kifejezetten előnyös megoldás.

1,6 hüvelykes AMOLED kijelzővel, vízálló kialakítással

Noha a formavilág egy kicsit átalakult, letisztultabb, kerekdedebb lett, azonban ennek ellenére a Xiaomi úgy döntött, hogy a kijelző tekintetében nem akarnak nagyobb előrelépést, a Band 8 ezért egy az egyben megörökölte az elődből ismert 1,6 hüvelykes AMOLED kijelzőt, ami kifejezetten jó tulajdonságokkal rendelkezik.

1,6 hüvelykes AMOLED kijelzővel, vízálló kialakítással

Ilyen például a 60Hz-es képfrissítési ráta – ami esetében több mint elég –, a 600 nites fénysűrűség, amivel erős napfényben is jól látható marad, de fontos megemlíteni még a folyamatos éberséget, valamint a digitális számlapok cserélhetőségét, hiszen ezen a téren szintén rengeteg lehetőség vár majd ránk.

További előnye a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőnek, hogy 5 ATM vízállósággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy 50 méteres mélységig nem okoz gondot neki a nedvesség, vagyis nemcsak zuhanyzáskor vagy uszodában, hanem akár még sekélyebb búvárkodás mellett is nyugodtan a csuklónkon maradhat.

150 sportmód rögzítése, stressz-szint mérés és szívritmus monitor

Természetesen a tudás tekintetében is ott van a legjobbak között az aprócska okoskarkötő, hiszen méretei ellenére több neves okosórát képes maga mögé utasítani, olyan jelentős hátteret sikerült megvalósítani hozzá.

Egészségügyi oldalról például található benne szívritmus monitor, akár egész napos pulzusmérés, de nem okoz neki gondot a vér oxigénszintjének ellenőrzése, sőt az sem, hogy alvásunkat- vagy hölgyek esetében a menstruációs ciklust figyelje.

Ezen felül jól elboldogul a stressz-szint mérésével, valamint a VO2 Max értékekkel, de amennyiben sportolásra használnánk, az aprócska kiegészítő akkor sem hagy minket cserben, sőt rengeteg hasznos információval kecsegtet számunkra.

Az okoskarkötő ugyanis alsó hangon 150 sportmódot tud kezelni, így gyakorlatilag bárki képes lesz alkalmazni az edzések és a hétköznapok során, miközben olyan extrákat tud, mint a lépéshosszúság, a lépésgyakoriság vagy az érkezési erő számolása, sőt bokszoláskor akár még az ütések erejét is ki tudja kalkulálni.

Akár 16 napos üzemidő egyetlen töltéssel

Természetesen a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötő a hétköznapi szoftveres háttér tekintetében is kellemes hátteret nyújt majd viselőjének, hiszen rendelkezik NFC-vel, képes lesz kijelezni a telefonunkra érkező értesítéseket, menedzselni fitnesz céljainkat, sőt kisebb játékok is megtalálhatók rajta.

Amivel kapcsolatban azonban sokak számára az abszolút befutó lesz majd, az nem más, minthogy havonta elegendő lehet csak egyszer vagy kétszer feltölteni, hiszen a 190 mAh-s akkumulátora akár 16 napra elegendő üzemidőt nyújt egyetlen töltéssel – az Always-on display mód kikapcsolása esetén.

A Xiaomi Smart Band 8 ára

Természetesen a gyártó továbbra sem akar vagyonokat elkérni az aprócska eszközért, a tervek szerint az okoskarkötő kétféle változatban lesz elérhető, így az NFC-s variáns átszámítva 13 ezer forintba kerül majd, míg az NFC nélküli nagyjából 11 ezerért lesz kapható. Hogy mikor? Ez a kérdés egyelőre még megválaszolásra vár!

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top