Erőteljes táblagépeket tervez piacra dobni a Xiaomi

Erőteljes táblagépeket tervez piacra dobni a Xiaomi

Nagyon izgalmas tervek láttak napvilágot a Xiaomi háza tájáról, akik a jelek szerint a táblagépes piacon is szeretnék minden eddiginél alaposabban megvetni a lábukat, méghozzá egyáltalán nem közönséges tabletekkel. 

A gyártó ugyanis azt tervezi, hogy erőteljes hardverrel felépített eszközökkel árasztja el a piacot, ezáltal minden egyes gépüket a Snapdragon 800-as szériára építenék fel, ami arra enged következtetni, hogy rögtön a csúcskategóriában szeretnének teret hódítani maguknak.

Rögtön három modell készülődik

Bár hivatalos részletek még nincsenek, a MIUI 12.5 néhány rendszeralkalmazásának kódsorában azonban egészen határozott részletek bukkantak fel a minap arról, hogy a Xiaomi három különféle tablet fejlesztését is megkezdte. 

Mint megtudtuk, a táblagépeknél az isPad kifejezés is felbukkant a kódban, ami arra utalhat, hogy a gyártó speciális funkciókat alkalmazna az egyes hardverekhez, de természetesen maga a MIUI kezdőképernyője és általános kezelőfelülete sem maradna változatlan, azt maximálisan a nagyobb táblagépes kijelzőhöz alakítanák.

A három gép enuma (K81), elish (K81A) és nabu (K82) kódnév alatt került bevezetésre, melyek várhatóan csak minimálisan, de mégis eltérő hardvermegoldásokkal kecsegtetnének majd a felhasználók számára.

Snapdragon 800-as lapkákkal, 120Hz-es kijelzőkkel

A K81-es modell, illetve annak variánsa például az SM8250-es lapkaszettre épül majd, ami a Snapdragon 865, 865+ és 870-es változatait foglalja magába, míg a K82-es kódnevű változat a Qualcomm SM8150-es csomagját kaphatná, a főszerepben a Snapdragon 855, a 855+ vagy a 860-as modellekkel.

Noha a kiszivárgott részletek szerint a kijelző terén mindegyik modell 16:10-es képarányt kaphat, méghozzá 1600×2560 képpontos felbontásra és 120Hz-es képfrissítési rátára épülve, azonban a K82 kapcsán már ennél pontosabb részletek is akadnak.

Esetében kitudódott például, hogy kijelzője 10,97 hüvelykes lehet, a beépített akkumulátor pedig 8720 mAh-ra lesz képes, ami látatlanban is kifejezetten jó üzemidőt produkálhat.

A Mi Pad 5 esetén már nagy teljesítményű gyorstöltés várható

A fentiek alapján egyelőre nem tudni még, hogy pontosan melyik modell lehet az, de a 3C hitelesítéséből további részletek derültek ki a Xiaomi csúcskategóriás táblagépeiről, így megtudtuk például, hogy egyikük a Mi Pad 5 és Mi Pad 5 Pro név alatt fut majd, a fentiekben elhangzottak mellett pedig kiemelkedő gyorstöltési funkciót kaphat.

A kínai hatóságok hitelesítéséből ugyanis kiderült, hogy a Mi Pad 5 várhatóan két darab 4260 mAh-s akkumulátorra épül majd fel, tehát tényleges teljesítménye 8520 mAh lesz, amihez kimagasló tulajdonságokkal ellátott gyorstöltő funkció csatlakozik majd, ezáltal várhatóan legalább 50W teljesítménnyel tudunk energiát adni az eszköznek.

Sajnos megjelenési dátumokról és árcéduláról egyelőre még nem szivárogtak ki részletek, de ha a Xiaomi nem akar lemaradni a táblagépes piac jelenlegi nagy felfutásáról – amit határozottan a járványhelyzet idézett elő –, akkor aligha késlekednek majd a hivatalos bejelentéssel, ahol minden részlet kiderül.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top