Xiaomi Mi 10 teszt

Xiaomi Mi 10 teszt

A Mi 10T Pro mellett a Xiaomi gondoskodott róla, hogy idén több csúcsmodelljük is piacra kerüljön, amivel elérték, hogy azok se maradjanak a legújabb technológiák nélkül, akik nem szeretnének 200-300 ezer körüli áron zászlóshajót vásárolni maguknak.

Ebből az apropóból született meg az árkategória tekintetében kedvezőbb Xiaomi Mi 10 modell, ami kifejezetten kevés kompromisszum mellett kínál a nagyobb testvérhez hasonló megoldásokat, így ha nem szeretnénk sokat költeni egy a 2020-as trendeknek minden tekintetben megfelelő okostelefonra, akkor érdemes lehet megismerkedni vele. Az alábbiakban azt is elmondjuk, hogy miért!

Keret nélküli modern kivitel, 90Hz-es kijelzővel

A megjelenés tekintetében a Mi 10 sokkal jobban követi a Xiaomi dizájnbéli sajátosságait, mint nagyobb testvére, noha ez leginkább csak a hátlapon érződik, ahol a baloldalt vékony sorban elhelyezett kamerasáv egyszerű és letisztult megjelenést nyújt neki – akár fiatalos színek társaságában is.

Persze az előlapra sem lehetne azt mondani, hogy elmaradott lenne, ezen a téren inkább az idei kameralyukas trendek, a hajszálvékony kávás megoldások köszönnek vissza, méghozzá mindenütt lekerekített, letisztult vonalakkal, hogy az eszköznek már a puszta látványa tiszteletreméltó legyen. A látvány terén garantáltan senkinek sem fordul majd meg a fejében, hogy egy kínai okostelefonról van szó, ezzel a termékdizájnnal a Xiaomi ismét a legjobbakkal versenyez.

Persze a háttérben működő technológia terén sem vall kudarcot az eszköz! A kétoldalt lehajló 6,67 hüvelykes AMOLED kijelző például nemcsak külsőleg látványos, de a 2340×1080 pixeles felbontásával elképesztően részletes megjelenítésre is képes. Mindezt ráadásul a HDR10-támogatás mellett 90Hz-es képfrissítési frekvencia teszi igazán teljessé, aminek köszönhetően folyamatosabb animációk várnak ránk weboldalak böngészésekor, de a mobiljátékok futtatása során észlelhetjük majd a leginkább a jelenlétét.

Itt kell megjegyeznünk, hogy a Mi 10 nem a hátlapon és nem is a bekapcsoló gombon kínálja nekünk az ujjlenyomat-olvasás biztonságát, praktikusságát és egyszerűségét, a gyártó ezt a technikát beépítette a kijelző alá, így elegendő csak a megfelelő helyen megérintenünk a panelt ahhoz, hogy azonnal feloldhassuk.

Négykamerás rendszer a profi fotók kedvelőinek

A mai trendekhez igazodva a Xiaomi Mi 10 természetesen maximálisan kielégíti a professzionális fotózás kedvelőinek igényeit is, amihez rögtön négy kamerát állít csatasorba csak a hátlapon. Ezek nemcsak a hardveres teljesítmény terén kimagaslók, de kiváló szoftveres támogatás biztosítja majd, hogy minden helyzetben a maximumot tudjuk kihozni belőlük.

Xioami Mi 10 kamera rendszer

A központi fényképezőgép itt is a Samsung által gyártott 108 megapixeles objektív, mely f/1,7-es rekeszértékkel rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy még rossz fényviszonyok között sem hagy cserben minket, ha éles fotókat szeretnénk készíteni. Teljesítményét természetesen a három segédszenzor képes csak igazán nagy magasságokba

Xiaomi Mi 10 fotó

Ezek között találhatunk egy 13 megapixeles széles látószögű-, egy 2 megapixeles mélységérzékelő-, valamint egy kifejezetten közeli fényképek készítésére alkalmas makrólencsét is. Ezzel a felállással természetesen nem okoz gondot a 8K felbontású felvételek készítése sem, de a videók terén a 4K/30fps lesz a legideálisabb felállás a számára.

A készülék természetesen nem szenved hiányt az előlapi kamerából sem, egy 20 megapixeles szenzor látja el ezt a feladatot, ami maximum full HD felbontásban képes rögzíteni a képet, melyhez a Xiaomitól megszokott kiváló minőségű hangrögzítés társul a mozgóképek tekintetében.

Csúcshardver a nagy teljesítmény és az 5G kedvelőinek

Mivel korunk abszolút csúcskategóriát képviselő lapkakészlete teljesít szolgálatot a Xiaomi Mi 10 belsejében, ezért nem meglepő, hogy szinte minden más gyártó termékét képes volt maga mögé utasítani az eszköz az AnTuTu és a Benchmark tesztjein. A 7nm-es gyártástechnológiára épülő Snapdragon 865-ös lapkakészlet tehát kifejezetten jó optimalizálást kapott itt, amihez nyers erő is tartozik.

Xiaomi Mi 10 Processzor

A nyolcmagos chipset ugyanis tartalmaz egy darab 2,84GHz-es, három darab 2,4GHz-es Cortex-A77, valamint négy darab alacsony fogyasztású Cortex-A55 magot, melyek 1,8GHz-en ketyegnek. Ehhez a felálláshoz természetesen erőteljes GPU is csatlakozott az Adreno 650 képében, ami önmagában 587MHz-es frekvenciára képes.

Természetesen a Mi 10 ezzel a felszereltséggel már képes tökéletesen megbirkózni az újgenerációs 5G-s hálózatokkal, de azért nyilvánvalóan a régebbi megoldásokat sem veti meg. Ha tehát a mi régiónkban még csak 4G a csúcs, akkor a készülékkel ugyanúgy internetezhetünk, de ha 5G-lefedettségű környékre érünk, azonnal kipróbálhatjuk az általa kínált csúcssebességet.

Az eszközről fontos tudni, hogy természetesen szoftveres fronton is rendkívül erős. A Xiaomi fejlesztői elképesztő dolgokat hoztak ki az Android 10 operációs rendszerre felépülő MIUI 11-es kezelőfelületből, miközben a fejlesztők az alapvető funkciók terén is rengeteg olyan beállítási lehetőséggel lepik meg a vásárlókat, ami nem szokványos minden készüléken belül.

Nagy akkumulátor, vezeték nélküli töltés

Mindig is híres volt a Xiaomi arról, hogy nagy akkumulátorokkal és hosszú üzemidőkkel látta el készülékeit, a Mi 10 esetében pedig szintén ez a helyzet. Az akkumulátor például 4780 mAh-s kapacitásnak örvend, aminek hála a legtöbbször nem kell napi szinten feltölteni a telefont, de ha mégis, választhatunk kábeles és rendkívül kényelmes vezeték nélküli töltés közül is.

Xiaomi Mi 10 akkumulátor

Előbbi esetben Type-C csatlakozón keresztül 30W-os teljesítményt érhetünk el, érdekesség pedig, hogy vezeték nélkül a készülék akár hordozható akkumulátorként is funkcionál, így elég csak rátenni egy a technológiát támogató eszközt ahhoz, hogy a telefon feltölthesse azt.

Mindent tud, amit kell

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy a Xiaomi ismét letett az asztalra egy olyan kiváló ár-érték arányú okostelefont, ami képes kompromisszumok nélkül kínálni nekünk a drágább gyártók termékeihez hasonló tulajdonságokat. Legyen szó akár a megjelenésről, akár a teljesítményről vagy éppen a funkciókról, a Mi 10 mindenképpen az egyik legjobb döntés lesz, ha a felsőkategóriából válogatnánk magunknak!

A garancián túli szervizelése miatt pedig nem kell aggódni, hiszen professzionális Xiaomi szervizünk már most garantálja a készülék szakszerű szervizelését. A pontos szerviz árak hamarosan megtalálhatóak lesznek a Xiaomi Mi 10 szerviz oldalunkon.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top