Xiaomi Mi 10T Pro teszt

Xiaomi Mi 10T Pro teszt

A zászlóshajóként emlegetett csúcskategóriás okostelefonokkal sokan azért félnek megismerkedni, mert dacára az elragadó teljesítménynek, az árcédula tekintetében sajnos gyakran megfizethetetlen szintet képviselnek. A Xiaomi azonban szerencsére időről-időre rácáfol arra, hogy elérhető árkategóriában nem kaphatnak kimagasló tulajdonságokat a vásárlók!

Erre a következtetésre juthat bárki, aki ad egy esélyt a Xiaomi Mi 10T Pro okostelefonnak, mely a 200 ezres árkategóriájával olyan teljesítményt nyújt, mint a nagyobb gyártók gyakran duplaennyiért kínált készülékei, miközben nem túlzás: semmilyen tekintetben sem követel tőlünk kompromisszumokat. Lássuk az első tapasztalatainkat a termék kapcsán!

Szolid dizájn, 144Hz-es csúcskategóriás kijelzővel

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Mi 10T Pro rögtön leveszi az embert a lábáról, az alighanem a termékdizájn. Semmi harsány vagy kimagaslóan különleges nincs a külső elemeken, egyszerűen csak jó kézbe venni, jó megfogni és bármelyik oldalról is nézzük, találunk benne valami vonzót, elég csak a rendkívül tágas kijelzőre, az aprócska kameralyukra, az ízlésesen elhelyezett hátlapi kamerarendszerre vagy éppen az ízlésesen lekerekített készülékházra gondolni.

Xiaomi Mi 10T Pro kiejlző

Bár csak részben tartozik a dizájnhoz, de a készülék kézbevétele után garantáltan elsőként csodálkozhatunk majd rá a 6,67 hüvelykes, 2400×1080 képpontos kapacitív IPS kijelzőre, melyet azon túl, hogy Gorilla Glass 5 védelemmel láttak el – akárcsak az üveg hátlapot –, képes 144Hz-es képfrissítési frekvencián üzemelni.

Ennek köszönhetően sokkal folyamatosabb görgetés vár majd ránk a weboldalakon vagy az applikációkban, de a mobiljátékok futtatása is lényegesen simább lesz, ezzel javítva az élményt. Az intelligens AdaptiveSync technológia ráadásul nagyszerűen működik a gyakoratban, ezáltal képes 30 és 144Hz között automatikusan kalibrálni a frissítési gyakoriságot, amivel az energiafogyasztásra is pozitív hatást gyakorol.

Xiaomi Mi 10T 144 Hz kijelző

Fontos kiemelni, hogy a képernyő elképesztően nagy szoftveres támogatást kapott, így a széles színskála és a kimagasló színkezelési technológia mellett lehetőségünk nyílik maximálisan testre szabni a készülék használatával az olvasási élményt. Beállíthatunk például papír textúrát, papír színt, amivel kifejezetten kényelmesebb és kíméletesebb e-könyveket vagy fehér hátterű magazinokat olvasni a kijelzőn.

Csúcskategóriás Snapdragon 865 lapkakészlet 5G támogatással

Fontos azonban kiemelni, hogy a Xiaomi Mi 10T Pro közel sem csak a küllem terén elragadó, hanem a belső hardverek, az általuk garantált teljesítmény tekintetében szintén elképesztő magasságokba emelik a készüléket. Az Android-alapú okostelefonok között jelenleg abszolút csúcskategóriásnak számító Snapdragon 865 lapkakészlettel például garantáltan nem lesz akadály a telefon előtt, miközben a 8GB LPDDR5 RAM pedig biztosítja a gördülékenységet.

Ezen felül az eszköz már UFS 3.1-es belső tárhelyet kapott, így sokkal gyorsabb írási és olvasási teljesítményre lesz képes 128GB-os határokon belül, az 5000 mAh-s akkumulátor pedig olyan nagy üzemidőt biztosít a terméknek, amiről sok nagy gyártó lényegesen drágább modellje is csak álmodozhat. Mindezt 33W-os vezetékes gyorstöltés egészíti ki, amivel akár egy óra is elegendő lehet a készülék teljes feltöltéséhez, melynek már Type-C csatlakozó biztosítja a megfelelő felületet.

Nem szabad elfeledkezni továbbá arról sem, hogy a Mi 10T Pro 5G-támogatással büszkélkedhet, azaz képes kezelni a jelenlegi leggyorsabb újgenerációs mobilhálózatot, ami Magyarország egyre több régiójában elérhető már. A kapcsolatok terén kiemelendő még a WiFi 6-támogatás is, ami a jövőben egyre több helyen hozza el a vezeték nélküli hálózati hozzáférés leggyorsabb szintjét.

Mindehhez pedig a szoftveres háttér is biztosított, hiszen a készülék gyárilag Android 10 operációs rendszerrel telepítve érkezik, méghozzá MIUI 12 kezelőfelülettel, és bár az ujjlenyomat-olvasó még nem került a kijelző alá, ellenben az eszköz oldalán is kifejezetten kényelmes hatást kelt

Professzionális fotózás 108 megapixeles kamerával

A Xiaomi természetesen nagy figyelmet fordított a Mi 10T Pro esetében arra is, hogy a fotózás tekintetében szintén a legjobbat kínálja a felhasználóknak. Ehhez egy tripla kamerarendszert kapott a hátlapra, ami papíron talán kompromisszumnak tűnhet a manapság egyre gyakoribb négyes szisztémákhoz mérten, de valójában szó sincs erről!

Xiaomi MI 10T Pro kamera

A telefon ugyanis három kamerával is elképesztő teljesítményt nyújt! A központi fényképezőgép például már önmagában képes 108 megapixeles teljesítményre, a Samsung HMX1 1,33 hüvelykes szuper szenzorja pedig 30X-os digitális zoomot és optikai képstabilizátort kínál önmagában. A segédkamerákat pedig akkor még szóba sem hoztuk!

A Mi 10T Pro ugyanis rendelkezik egy ultra széles látószögű 13 megapixeles-, valamint egy autófókusz támogatással ellátott 5 megapixeles makrókamerával is. Ez a triumvirátus hihetetlen részletességű és élességű képek készítésére alkalmas, méghozzá rendkívül változatos, hosszú záridővel büszkélkedő üzemmódokkal, stop motion és time-lapse videók készítésének lehetőségével és vadonatúj MI alapú képszűrőkkel.

Azon túl, hogy az eszköz képes akár 8K felbontású videókat rögzíteni (7680×4320 képpontos méretben), ezekből a felvételekből akár 33 megapixeles tűéles képek is kivághatók, de érdemes kiemelni a sorból a 20 megapixeles előlapi kamerát is, amihez a Xiaomi az eddigi legkisebb kameranyílását társította alig 3,8 milliméteres átmérővel.

A szelfikamera képes már éjszakai módban is üzemelni, de rögzíthetünk egyszerre az elő- és a hátlapi szenzorokkal, a time-lapse videó szelfi pedig olyan megoldásokra ad lehetőséget, amit eddig még talán sehol sem láttunk.

Csúcskategóriás okostelefont keresel elérhető áron?

Akkor megtaláltad! A Xiaomi Mi 10T Pro-n valóban lehetetlen fogást találni ebben az árkategóriában! A kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót és a memória mennyiségét néhányan talán kifogásolhatják – hozzátennénk gyorsan, hogy a teljesítmény alapján teljesen indokolatlanul –, azonban minden ott van, amit egy csúcskategóriás készüléktől 2020-ban elvárhatunk. Hogy nem kell érte vagyonokat fizetnünk, csak hab a tortán!

Xiaomi szervizünk már most garantálja a készülék szakszerű szervizelését és a pontos szerviz árak is hamarosan megtalálhatóak lesznek a Xiaomi Mi 10T Pro szerviz oldalán.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top