Nemcsak olcsó, hanem jól javítható is a Xiaomi Redmi Note 8T

Nemcsak olcsó, hanem jól javítható is a Xiaomi Redmi Note 8T

Ha egy erőteljes belépő szintű okostelefont keresünk magunknak, mely árával ellentétben már inkább középkategóriás hardvert kínál, a Xiaomi Redmi Note 8T az egyik legjobb választás lehet. A készülék egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyar felhasználók körében, ezért az alábbiakban megvizsgáltuk, hogy milyen javíthatóság jellemzi.

A Xiaomi Redmi Note 8T specifikációjáról

Hogy miért is olyan közkedvelt okostelefon itthon a Redmi Note 8T, azt mi sem bizonyítja jobban más, mint az erős hardverpárosítás, hiszen az Adreno 610 GPU-val szerelt Snapdragon 665-ös lapkakészlet mellé 3/4GB RAM biztosítja, hogy ne okozzon problémát számára a legtöbb alkalmazás kezelése, így például a jobb mobiljátékok futtatása sem.

A készülék ráadásul a kamerák terén is kiváló tulajdonságokkal rendelkezik! Az előlapon egy nagyon ízléses, csepp alakú szenzorszigetben kapott helyet a 13 megapixeles szelfikamerája, míg a hátlapon modern, letisztult formában négy szenzort találunk, ami ebben a kategóriában rendhagyó. A központi egy 48 megapixeles fényképezőgép, amihez társul egy 8 megapixeles széles látószögű-, egy 2 megapixeles mélységérzékelő-, valamint egy szintén 2 megapixeles makrókamera is.

Kijelző csere

A kijelző minden okostelefon legsérülékenyebb pontja, és nincs ez másként a Xiaomi Redmi Note 8T kapcsán sem. A készülék egy 6,3 hüvelykes kapacitív IPS kijelzővel lett felszerelve, ami 2340×1080 képpontos felbontása mellett 16 millió szín megjelenítését garantálja. Védelmét a Gorilla Glass 5 bevonattal biztosították, azonban ez csak a karcolások és kisebb ütések ellen ad megfelelő protekciót.

Redmi Note 8T kijelző csere

Ha nagyobb erőhatás éri, a panel bereped, betörik, működésképtelenné válik, esetleg képhibák jelennek meg rajta, vagy nem reagál az érintésünkre, akkor az csak a teljes képernyő cseréjével orvosolható, de jó hír, hogy ilyen esetben megfelelő minőségű alkatrészt tudunk biztosítani a javításhoz.

Hátlap csere

Mivel üvegből készült a Redmi Note 8T hátlapja, ezért természetesen a nagyobb fizikai sérülések nem túl ellenálló. A Gorilla Glass 5 felület természetesen a karcokat és a kisebb ütéseket felfogja, de a nagyobb erőhatástól az sem véd. Szerencsére a telefonnak a hátlapja teljesen cserélhető, ami a hardverek és a fényképezőgépek miatt egyaránt fontos lehet.

edmi Note 8T hátlap csere

Akkumulátor csere

A gyorstöltéssel ellátott 4000 mAh-s akkumulátor tökéletesen elegendő ahhoz, hogy a Xiaomi Redmi Note 8T-nek kiváló üzemidőt kínáljon. Egy idő után azonban a rendszeres használat miatt ezek az elemek veszíthetnek teljesítményükből, de aggodalomra semmi ok, a zárt hátlap ellenére is lehetőség van a készülék akkumulátorának cseréjére, így a telefon garantáltan hosszú évekig hű társunk maradhat.

edmi Note 8T akkumulátor csere

USB csatlakozó csere 

A telefon már modern Type-C csatlakozóval rendelkezik, mely kevésbé sérülékeny, mint a korábbi technológia, de helytelen használat esetén így is sérülhet. Ilyenkor a készüléket csak nehézkesen vagy egyáltalán nem lehet tölteni, illetve a számítógéphez csatlakoztatni. A Xiaomi Redmi Note 8T esetén az USB csatlakozó a gyárival megegyező minőségű alkatrésszel cserélhető.

Mikrofon és hangszóró csere

Noha ritkán van probléma az okostelefonok hangszórójával és mikrofonjával, a Xiaomi azonban erre is gondolt a Redmi Note 8T esetén, így ha ezekkel az alkatrészekkel tapasztalunk hibát, lehetőség van a javításra. A hibajelenségek közül a süketséget, a némaságot és a különféle hanghibákat emelhetjük ki leginkább a sorból.

Redmi Note 8T hangszóró csere

További információk és aktuális árak a Redmi Note 8T szerviz oldalunkon található.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top