Mi Electric Scooter 1S és Pro 2 név alatt két új elektromos rollert is bemutatott a Xiaomi

Mi Electric Scooter 1S és Pro 2 név alatt két új elektromos rollert is bemutatott a Xiaomi

Egyre kimagaslóbb szerepet tölt be az elektromos rollerek piacán a Xiaomi, akik jelenleg ott vannak a legjobb ár-érték arányú megoldásokat kínáló gyártók piacán. Ebből a titulusból pedig nem szeretne engedni a gyártó, ennek apropójából pedig most két újabb terméket is bejelentettek a kategórián belül, így megismerkedhettünk a Mi Electric Scooter 1S és a Mi Electric Scooter Pro 2 modellekkel. Lássuk, hogy mit kell tudni róluk első körben!

A Xiaomi Mi Electric Scooter 1S elektromos rollerről

Ha szerettük korábban a Xiaomi M365-ös modellszámú elektromos rollerjét, akkor az 1S-t egyenesen imádni fogjuk, hiszen gyakorlatilag annak a típusnak a továbbfejlesztett változatát kapjuk meg a név alatt. Az eszköz segítségével átlagosan akár 30 kilómétert is megtehetünk egyetlen töltéssel, miközben 250W-os elektromotorjával akár 25 km/h-s tempóval roboghatunk, ami már kielégítően gyors utazósebességnek tekinthető ebben a kategóriában. Nyilván a maximális hatótáv csak abban az esetben érvényes, ha mindig optimális körülmények között használjuk a járművet, ellenkező esetben csökkenhet, de akár növekedhet is az érték a gyártó szerint.

Az 1S elektromos roller saját kijelzőt kapott, melyen már nemcsak világító LED-eket látunk, hanem konkrétan leolvashatjuk a sebességet, a töltöttséget, vagy azt, hogy milyen módban vagyunk, hiszen választhatunk normál, sport- és energiatakarékos mód között, melyek közül utóbbi automatikusan aktiválódik, ha 40 százalék alá csökken az akkumulátor töltöttsége. A jármű az erősebb, ABS-rendszerű hátsó fékek mellett ugyanolyan szilárd felépítéssel, de minimalista megjelenéssel rendelkezik, mint a Xiaomi többi elektromos rollere, miközben a repülőgépek esetében használt alumíniumötvözetnek hála alig 12,5 kilogrammot nyom és 100 kilogrammig terhelhető, a kormányon helyet kapott retesz segítségével pedig pár másodperc alatt szállítható méretűre hajtogatható. Mindezért pusztán 400 eurót kér majd a gyártó a megjelenéskor.

A Mi Electric Scooter Pro 2 elektromos rollerről

Az 1S modellhez mérten egy fokkal magasabb szintet képvisel a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 elektromos roller, mely bár ugyanúgy 25 km/h-s maximális sebességgel tud repíteni minket, azonban az erőteljes 300W-os motor és a nagyobb akkumulátor miatt akár 45 kilométert is megtehetünk vele egy töltés után. Hajtása annyira erős, hogy akár a 20 százalékos emelkedők sem okoznak neki problémát, miközben egy beépített LCD képernyőn folyamatosan láthatjuk az aktuális sebességünket, a kiválasztott üzemmódot, a fényszórók állapotát, valamint azt is, ha csatlakoztunk hozzá egy Bluetooth eszközzel.

A Pro 2 rendkívül megbízható, ABS-szisztémával kiegészített dupla fékrendszerrel büszkélkedhet, pneumatikus ütéscsillapító gumiabroncsai pedig nemcsak kényelmet, hanem tartósságot is biztosítanak neki, miközben 14,2 kilogrammos súlyát rendkívül masszív alumínium vázzal érte el a gyártó, így összehajtását követően sem okoz nehézséget a szállítása. A Mi Electric Scooter Pro 2 tartalmaz első, hátsó és oldalsó fényszórókat is, közülük az elülső 2W-os lámpát pedig annyira továbbfejlesztették, hogy akár 10 méterre is képes megvilágítani előttünk az utat. Árát 500 euróban határozta meg a gyártó.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top