Így nézhet ki a Xiaomi 15 Pro

Így néz ki a Xiaomi 15 Pro

A korábbi évekhez hasonlóan a Xiaomi idén ősszel is piacra dobja népszerű telefoncsaládjának következő szériáját, így érkezik a Xiaomi 15-sorozat, amelynek zászlóshajója várhatóan ismét a Xiaomi 15 Pro lesz majd.

Éppen erről a modellről szivárogtak ki a napokban az első képek és részletek, amelyek alapján megbizonyosodhattunk róla, hogy a gyártó ismét szeretné magasra tenni a lécet a megfizethető, mégis hatalmas tudást biztosító prémium okostelefonok piacán.

Lássuk, hogy mit tud a Xiaomi 15 Pro!

Minden eddiginél elegánsabb termékdizájnt kap a Xiaomi 15 Pro

A kiszivárgott renderképek tanúsága alapján a Xiaomi 15 Pro több tekintetben is hasonlóságot mutat a Xiaomi 14 Pro-val, vagyis a gyártó az ott látott megoldásokat igyekezett finomítani egy kicsikét, de éppen csak annyira, hogy a végeredmény még csinosabb legyen.

Ennek megfelelően ismét lapos fémkeret várja majd a rajongókat, méghozzá elegáns üvegszendvics konstrukcióval kiegészülve – hiszen a hátlap is üvegből készül –, de a méretek tekintetében egy kicsit nagyobb lesz most minden, hiszen az akkumulátor és a kijelző is növekedett.

Minden eddiginél elegánsabb termékdizájnt kap a Xiaomi 15 Pro

A Xiaomi 15 Pro három színben, feketében, fehérben és ezüstben jelenik meg, de érkezik majd egy speciális Titanium kiadás is, amiről eddig még csak névlegesen hallottunk.

Az előző generáció Pro modelljéhez mérten egyébiránt a hátlapi kameramodul tekintetében találkozhatunk a legszembetűnőbb változással, lévén a tervezők egy nagyon ízléses kameramodult terveztek ide, amely tartalmazza a három objektívet és a lézeres AF modult, ellenben a vakut külön szigetre száműzték.

Nyers ereje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletre épül

Nem igazán panaszkodhatnak majd a Xiaomi 15 Pro rajongói a nyers erő miatt sem, hiszen a készülék egyik legnagyobb érdekessége a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlet lesz, amely az aktuális piac csúcstartójaként biztosan nem fukarkodik majd az erőforrásokkal.

Mindezt modelltől függően akár 16GB RAM-mal és 1TB belső tárhellyel egészítette ki a Xiaomi, akik arra is odafigyeltek, hogy a kijelzővel különösen magasra tegyék a lécet.

A készülékbe így egy 6,78 hüvelykes ívelt AMOLED TLC kijelző került, ami 2K-s felbontásával, 500+ ppi-s képpontsűrűségével és 120Hz-es képfrissítési gyakoriságával különösen elragadó élményt nyújt a felhasználók számára.

Lenyűgöző kamerás képességek jellemzik

Az optika tekintetében a készülék főszereplője az 50 megapixeles Light Fusion 900-as szenzor lesz f/1,4-es rekesznyílással, amit egy szintén 50 megapixeles ultraszéles, illetve egy ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező Sony IMX858 5X makrókamera kísér, természetesen minden Leica lencsékre felépülve.

Természetesen a szelfik tekintetében sem kell majd a szomszédba mennie némi extra megapixelért és tudásért a telefonnak, hiszen egy 32 megapixeles előlapi szenzor biztosítja számára a megfelelő tudást.

Már 6000 mAh-s akkumulátor dolgozik benne

Szoftveresen egy ideje már teljesen átállt a HyperOS használatára a Xiaomi, és nincs ez másként a Redmi Watch 5 Lite kapcsán sem, lévén az okosóra a kérdéses operációs rendszert futtatja, miközben telefonunkon legalább Android 6-nak vagy iOS 12-nek kell lennie a csatlakozáshoz.

További nagyszerű hír, hogy a készülék olyan extrákat is támogat még, mint az Amazon Alexa hangsegéd, sőt a nagy felbontású AMOLED kijelzőnek köszönhetően az emojik megjelenítése sem okoz neki gondot.

Könnyű, mégis stílusos megjelenés

A Xiaomi 15 Pro egy 6000 mAh-s akkumulátorra építi kimagasló üzemidejét, amit 90W-on keresztül tölthetünk vezetékes formában, illetve 80W-on vezeték nélkül, de 10W-on fordított vezeték nélküli töltést is biztosít.

A készülékről tudni kell még, hogy rendelkezik kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, sztereó hangszórókkal, IP68-as por- és vízállósággal, sőt a Xiaomi 5 évre szóló Android alapú frissítéseket ígér a hosszú szoftvertámogatás érdekében.

Apropó szoftveres támogatás, a készülék már HyperOS 2.0-ra épül, rendelkezik Xiaomi AI csomaggal, de a Titanium Edition kapcsán még műholdas kapcsolat is elérhető lesz hozzá.

Megjelenés 2025 elején

A Xiaomi 15 Pro várhatóan a teljes sorozattal egyetemben idén októberben indul majd el Kínában, így legkésőbb 2025 elején alighanem a globális piacon is megjelenhet.

Hogy mennyibe kerül majd a Xiaomi 15 Pro, az egyelőre még nyitott kérdés, de arra számítunk, hogy a gyártó nem rugaszkodik majd el túlságosan a korábbi generációknál alkalmazott árazástól, így a készülék nagyjából abban az árkategóriában indulhat útnak, mint korábban a 14 Pro.

Forrás

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top