Bemutatkozott a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötő

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Band 7

Kimagasló ár-érték aránya miatt a Xiaomi Mi Band termékcsalád évek óta az egyik legnépszerűbb okoskarkötő a piacon, a gyártó pedig most előállt a hetedik generációval, ami minden eddiginél többet, szebbet és jobbat kínál a felhasználók számára.

Lássuk, hogy mit tud a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötő!

Ismerős küllem, de nagyobb kijelző

Bár a Xiaomi egyelőre csak Kínában mutatta be a terméket, azonban biztosak lehetünk abban, hogy a nyugati világban egyaránt elérhető lesz majd, hiszen nemcsak Ázsiában, hanem világszerte nagy népszerűségnek örvendenek a gyártó okoskarkötői.

Ami nem igazán változott a termék kapcsán, az leginkább a dizájn, hiszen egészen hasonló megjelenéssel kecsegtet karkötő, mint a közvetlen előd, azonban a méretei némileg növekedtek, hiszen az 1,52 hüvelyk helyett egy 1,62 hüvelykes, 326 ppi-s képpontsűrűséggel ellátott AMOLED kijelző kapott rajta helyet.

Ismerős küllem, de nagyobb kijelző

Azon túl, hogy a kérdéses panel Always on Display támogatással lett ellátva, a Xiaomi nem fukarkodott a számlapokkal sem, legalább száz vadonatúj digitális és interaktív háttér található az aprócska szerkezetben, amelyek mindegyike a lehető legkisebb akkumulátor-fogyasztásra lett kalibrálva.

Az üzemidő terén így a Mi Band 7 továbbra is verhetetlennek tekinthető, egyetlen töltéssel akár 14 napot is kibír majd, de ha nagyon intenzíven, minden funkcióját folyamatosan használjuk, akkor is könnyedén teljesíti majd a 9 napot, miközben töltéséhez egy saját fejlesztésű mágneses töltőt használ.

SpO2 monitorozás és Pro változat a láthatáron

Azon túl, hogy a Xiaomi Mi Band 7 okoskarkötő megkapja a korábbi generáció összes valamire való tulajdonságát, lesznek azért benne újdonságok is. Példának okáért az SpO2 szenzor már nemcsak manuálisan, hanem folyamatosan képes ellenőrizni a vérünkben megtalálható oxigén mennyiségét, és ha az egy bizonyos szint alá csökkent, rögtön figyelmezteti az okoskarkötő viselőjét.

Ezen felül szoftveresen különösen sokat fejlődött az eszköz, csak sportmódból legalább 120 variáns található benne – köztük rengeteg különlegességgel -, miközben maga az alkalmazás óriási segítséget ad például az optimális edzésekhez.

SpO2 monitorozás és Pro változat a láthatáron

Az egyik nagy újdonság lehet a termékcsalád kapcsán, hogy az aktuális generáció már nemcsak egy, hanem legalább két változatban kerülhet a boltok polcaira. Ez lesz a Xiaomi Mi Band 7 Pro variáns, ami az alaptípussal ellentétben az NFC mellett saját beépített GPS-t egyránat tartalmaz, bár születtek félinformációk arról, hogy lesz NFC nélküli variáns is várható.

Ezzel, valamint a még nagyobb kijelzővel és a még nagyobb akkumulátorral gyakorlatilag egyfajta okosórás megoldást kínál majd a felhasználók számára, de sajnos erről a változatról egyelőre nagyon keveset tudunk, így érdemes az elhangzottakat is óvatosan kezelni.

A Xiaomi Mi Band 7 ára

Bár a nyugati változatról egyelőre nem érkeztek hírek, azonban a Xiaomi Mi Band 7 Kínában 239 jüan lesz, ami átszámítva nagyjából 13 ezer forintnak megfelelő összeg, de odakint külön típusban kapható az NFC-s változat, ami 270 jüan, azaz nagyjából 15 ezer forint.

Hogy a Pro variáns ennek fényében mennyibe kerül majd, azt egyelőre nem tudjuk még, de aligha kúszhat magasabbra az ára 20 ezer forintnál, ami kifejezetten versenyképes összeg lenne egy saját GPS-vevővel rendelkező terméktől.

Hogy a Xiaomi Mi Band 7 pontosan mikor kerül a boltok polcaira, azt még nem tudjuk, csak annyi bizonyos, hogy valamikor az idei évben számíthatunk rá fekete, fehér, zöld, kék és narancssárga színekben.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top