Mikor érdemes javíttatni egy Xiaomi okostelefont

Mikor érdemes javíttatni egy Xiaomi okostelefont?

Bármilyen meghibásodásról is van szó egy Xiaomi telefon esetében, az egyik első és legfontosabb gondolatunk rendszerint az, hogy meg lehet-e javíttatni a készüléket, illetve érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkozni?

Bár az esetek döntő többségében a javítás a legjobb alternatíva – pláne annak fényében, hogy a jól ismert készülékünket kapjuk ilyenkor vissza, ami sokak számára fontos –, azonban sajnos akadnak esetek, amikor nem érdemes a javítással törődni. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kapcsolódó tudnivalókat!

Ha a költségek szempontjából érdemes a javítás

Egy Xiaomi okostelefon javíttatása kapcsán a legtöbbször a költségeket kell figyelembe vennünk, mielőtt szervizbe visszük a készüléket. Eleve fontos egy olyan helyet találnunk, ahol nemcsak megfelelő áron dolgoznak, hanem a pénzünkért cserébe gyári minőségű alkatrészek kerülnek a telefonunkba, méghozzá garanciális munkavégzés mellett.

Ezen felül érdemes tudomásul venni, hogy különösen az olcsóbb Xiaomi telefonok esetében a javítás gyakran csak az első hónapokban, legfeljebb az első egy-két évben lehet költséghatékony, utána már a legtöbbször jobban járunk, ha meghibásodás esetén inkább új készüléket vásárolunk.

Ez különösen halmozott problémák esetén lehet mérvadó. Amennyiben például az akkumulátor már egy ideje csereérett, mellette pedig eltörött a kijelző is, a kettő együtt már akkora költség, hogy ahhoz egy kicsit hozzátéve kapunk egy vadonatúj belépő szintű készüléket.

A közép- és prémiumkategóriás készülékeknél ilyen dilemma rendszerint már nincs. Esetükben bár a javítási költségek is némileg magasabbak, azonban a legtöbbször még évek múltán is jobban megéri szervizbe vinni őket meghibásodás esetén, mint újat vásárolni helyettük.

Ha megjavítható a készülék

Azon túl, hogy mennyibe kerül egy Xiaomi telefon javítása, fontos a szerviz kapcsán azt is figyelembe venni, hogy orvosolható-e egyáltalán a készülék problémája? Sajnálatos módon ugyanis vannak olyan hibák vagy hibajelenségek, amikor nem lehet vagy nem érdemes nekiállni a javításnak, és ezt érdemes inkább elfogadni.

Tipikusan ilyen eset például, ha egy nem vízálló kialakítással rendelkező készülék beleesik a vízbe és teljesen elázik. Ez gyakran olyan károkat tud okozni a belső elektronikában, hogy gyakorlatilag nem marad ép alkatrész az eszközben, tehát egyszerűbb újat vásárolni helyette, mint a régit javíttatni.

Itt fontos kiemelni azt az esetet is, hogy a túl régi modellekhez ma már az alkatrészbeszerzés szintén nagyon problémás lehet. Az évekkel ezelőtt megjelent okostelefonokhoz ugyanis már nem gyártanak cserealkatrészeket, a 4-5 éves vagy annál idősebb modellek kapcsán pedig kifogytak a raktárkészletek. Ilyenkor tehát már problémát okoz a javíthatóság kérdése.

Otthon inkább ne álljunk neki a javításnak

Amiről lényeges még beszélni a Xiaomi telefonok javítása kapcsán, az nem más, mint az egyes alkatrészek otthoni cseréje. Eleve komoly problémát okozhat a gyári minőségű alkatrészek beszerzése, ami azt idézi elő, hogy ha sikerül is megfelelően kicserélni a kérdéses elemet, a telefon utána csak árnyéka lesz önmagának, nem a megszokott minőséget produkálja majd.

Ezen felül a legtöbb alkatrész cseréje egy okostelefonnál komoly veszélyforrás. Különösen az akkumulátor, ami egy rossz mozdulat esetén könnyedén felrobbanhat vagy kigyulladhat, ami nemcsak a saját testi épségünkre gyakorolhat negatív hatást, hanem akár vagyoni kárt is okozhat otthonunkban.

Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb hibával rendelkező okostelefonban házi körülmények között akkora kárt tehetünk, hogy a készülék végül használhatatlanná válik.

Ezt a sok kellemetlenséget kivétel nélkül elkerülhetjük, ha a Xiaomi Szervizt választjuk, ahol a gyári minőségű alkatrészek és a piacvezető árak mellett garanciális munkavégzéssel történik problémás készülékünk javítása.

Sőt, a kapcsolódó szervizfutár szolgáltatással az ország bármelyik pontjáról élhetünk ezzel a lehetőséggel, hiszen internetes ügyintézés által még vidékről is könnyedén tudjuk intézni meghibásodott telefonjaink javítását.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top