Frissített változatot kap a Xiaomi Redmi 10 okostelefon

Redmi 10 2022

Gyakori jelenség az okostelefonok piacán, hogy egy sikeres modellből az adott gyártó frissített változatot dob piacra, és pontosan ez történik most a Xiaomi háza táján. Miután ugyanis elképesztő népszerűségre tett szert a Redmi 10 készülékük a tavalyi évben, úgy döntöttek, hogy idén is megőrzik vele kiváló helyezéseiket.

Ennek köszönhetően most érkezik a Redmi 10 (2022) névre keresztelt készülék, avagy a kérdéses modell frissített változata, amivel kapcsolatban természetesen senki se várjon jelentős változásokat a nagy elődhöz mérten, inkább csak egyfajta aktualizálása lett az eredetileg tavaly megjelent típusnak.

Szinte változtatás nélkül érkezik a Redmi tavalyi sikertelefonja

népszerű okostelefont sok esetben csak azért dobnak piacra ismét megkülönböztetett névvel, hogy az adott esztendőben is sikeres lehessen. Nyilván vannak esetek, amikor hardveres revízió vagy hibajavítás áll a háttérben, de a Redmi 10 (2022) kapcsán annyira jól eltalálták az alapmodellt, hogy a frissített változathoz egyáltalán nem kellett különösebben hozzányúlni. 

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy az új típus konkrétan minden téren megegyezik a tavalyi évben napvilágot látott készülékkel, ránézésre mint két tojás, úgy hasonlítanak egymásra az eszközök. Ha alaposabban elmerülünk a specifikációk összevetésében, akkor is alig találkozunk eltérésekkel, egyedül a SIM tálca eltérő pozícionálásában, illetve ebből kifolyólag talán a belső hardverek elrendezésében bukkanhatunk különbségekre.

Ez azonban inkább a szervizesek számára fontos információ például egy akkumulátor csere esetén, de a felhasználók többségét különösebben nem érdekli, hiszen a tulajdonosok zöme optimális esetben soha nem látja a készülék belső hardverelemeit.

Maradt a MediaTek Helio G88 lapkakészlet és a 6,5 hüvelykes LCD panel

Ahogyan azt az imént már jeleztük, a Redmi 10 tavalyi és 2022-es modellje között túl sok különbséget hardveres tekintetben nem találhatunk, ennek megfelelően a specifikációk középpontjába továbbra is a MediaTek Helio G88 lapkakészlet áll, ami a maga kategóriájában kifejezetten jó választás ebben a típusban.

Redmi 10 2022

A Redmi 10 (2022) ezen felül szintén megkapta a 6,5 hüvelykes LCD kijelzőt, ami azon túl, hogy kiváló megjelenítési tulajdonságokra képes, maximum 90 Hz-es képfrissítési rátát támogat. A telefon energiaellátását egy 5000 mAh-s akkumulátor látja el, ami azon túl, hogy kiváló üzemidőt nyújt, ráadásul még a 18W-os gyorstöltést is támogatja.

A memóriakiosztás kapcsán a Redmi 10 (2022) kapcsán sem lesznek változások, egyedül annyi, hogy a hírek szerint a készülék kizárólag 4GB RAM-mal, illetve 64 vagy 128GB belső tárhellyel lesz elérhető, a korábbi modell 6/128-as felállású megoldása itt most kiesik valamiért. 

50 megapixeles központi fényképezőgéppel, 8 megapixeles szelfikamerával

Miután a hardverek terén nincs változás, ezért talán nem meglepő, hogy a Xiaomi Redmi 10 (2022) esetében a kamerarendszer kapcsán is minden marad a régiben. Ez pedig közel sem baj, hiszen a hátlapra így egy 50 megapixeles központi egység kerül, méghozzá 8 megapixeles ultraszéles, valamint 2+2 megapixeles mélységérzékelő- és makrókamerával.

Redmi 10 2022

Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera teljesít rajta szolgálatot, és azon túl, hogy megmaradnak a sztereó hangszórók, a 3,5 milliméteres jack csatlakozó vagy az infra port, természetesen az ujjlenyomat-olvasó sem marad ki a képből, azt a bekapcsoló gombra helyezte a gyártó.

Szoftveres szempontból, a Redmi 10 (2022) Android 11 operációs rendszerrel, illetve MIUI 12,5 kezelőfelülettel érkezik, a küllem terén pedig kék, fehér és szürke színekben lesz elérhető.

A Xiaomi Redmi 10 (2022) ára és megjelenési dátuma

Az új Redmi 10 kapcsán egyelőre annyira frissek még az információk, hogy sem pontos megjelenési dátum, sem hivatalos hazai árcédula nem elérhető hozzá. Ami bizonyos, hogy a keleti országokban még februárban megjelenhet, ami felénk inkább nyárra várható, méghozzá alighanem az előző modellhez hasonló 60-65 ezer forint körüli árcédula mellett.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top