AMOLED kijelzővel és saját GPS-szel érkezik a Xiaomi Redmi Watch 5 Lite okosóra

AMOLED kijelzővel és saját GPS-szel érkezik a Xiaomi Redmi Watch 5 Lite okosóra

Több modellt is szeretne piacra dobni a Xiaomi a Redmi Watch 5-sorozathoz kapcsolódóan, így miután augusztusban bemutatták az okosóra Active elnevezésre kerülő tagját, várható volt, hogy érkezik egy Lite változat, ami minden eddiginél verhetetlenebb árat kínál.

Így is lett, a történet leginkább meglepő része pedig, hogy a Redmi Watch 5 Lite kísértetiesen hasonlít a népszerű Active változatra, ahhoz mérten csak kevés különbséget tapasztalhatnak a felhasználók, de az árazás szempontjából mégis verhetetlenül alacsony végösszeget határoztak meg hozzá.

Lássuk, hogy mit tud a gyakorlatban a Xiaomi Redmi Watch 5 Lite!

1,96 hüvelykes AMOLED kijelzővel

Dacára annak, hogy egy Lite változatról beszélünk, a Xiaomi már ebben a kategóriában is képes alkalmazni az AMOLED technológiát, ha a kijelzőről van szó, tehát egyre inkább úgy tűnik, az LCD rövidesen a belépő szinten is nyugdíjba vonul.

A Xiaomi esetében legalábbis mindenképpen, hiszen a Redmi Watch 5 Lite például egy 1,96 hüvelykes panelt kapott, ami 600 nites maximális fényerőre képes, 502×410 képpontos felbontással rendelkezik, és több mint 200 óralapot támogat, amelyek közül 50 darab testre is szabható.

1,96 hüvelykes AMOLED kijelzővel

Mivel AMOLED panelről van szó, ezért a szikrázó színek és a kristálytiszta megjelenés mellett több mint 30 Always on Display megoldás közül is válogathatunk, szóval a végeredmény olyan hatást kelt, mint egy drága okosóra.

Több mint 150 sportmódot támogat és a vízállóság sem okoz neki gondot

Ha fontos számunkra az egészséges életmód és a testmozgás, a Redmi Watch 5 Lite ebben a tekintetben sem okoz majd csalódást. Az egészségünket és a mozgásunkat is követi, a beépített pulzusmérő mellett pedig több mint 150 kültéri és beltéri sportmódot támogat.

Több mint 150 sportmódot támogat és a vízállóság sem okoz neki gondot

Sőt mi több, a készülékkel még úszni is bátran elmehetünk, hiszen 5 ATM vízállósági szabvánnyal rendelkezik, vagyis akár 50 méteres mélységig magunkon tarthatjuk úgy, hogy semmi baja sem lesz.

A sportmódok kapcsán érdekesség, hogy a mozgásformákat automatikusan felismeri, aktivitásunkról pedig nem az applikációban, hanem a csuklónkon készíti az összegzést pontosan úgy, mint a drágább okosórák.

Akár 18 nap üzemidő, saját GPS-szel és Bluetooth telefonálással

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Redmi Watch 5 Lite határozottan felülmúlja a legtöbb drága okosórát, az nem más, mint az üzemidő, hiszen ez az eszköz a 470 mAh-s akkumulátornak és a jó szoftveres optimalizációnak köszönhetően akár 18 napot is kibír egyetlen töltéssel.

Fontos kiemelni továbbá, hogy az okosóra rendelkezik saját GPS-szel, így nem kell a telefon ahhoz, hogy bárhol nyomon tudja követni útvonalunkat, illetve aktivitásunkat, de amennyiben ott van velünk a készülékünk, egy nagyon fontos funkció elérhető hozzá.

Akár 18 nap üzemidő, saját GPS-szel és Bluetooth telefonálással

Ez nem más, mint a Bluetooth alapú telefonálás lehetősége, hiszen az okosóra rendelkezik saját hangszóróval, sőt két mikrofonnal is, amelyek képesek a környezeti zajok csökkentésével biztosítani a kristálytiszta hívásokat.

HyperOS dolgozik rajta, de támogatja az Amazon Alexát is

Szoftveresen egy ideje már teljesen átállt a HyperOS használatára a Xiaomi, és nincs ez másként a Redmi Watch 5 Lite kapcsán sem, lévén az okosóra a kérdéses operációs rendszert futtatja, miközben telefonunkon legalább Android 6-nak vagy iOS 12-nek kell lennie a csatlakozáshoz.

További nagyszerű hír, hogy a készülék olyan extrákat is támogat még, mint az Amazon Alexa hangsegéd, sőt a nagy felbontású AMOLED kijelzőnek köszönhetően az emojik megjelenítése sem okoz neki gondot.

Könnyű, mégis stílusos megjelenés

Az okosórára határozottan a külső megjelenés teszi fel a koronát, hiszen nagyon igényes és stílusos megoldásokat képvisel ezen a téren a Xiaomi, akik a négyzetes óraformában, a fémhatású házban és a könnyed kialakításban hisznek.

Ennek megfelelően maga az óra alig több mint 29 grammot nyom, és többféle árnyalatú TPU szíjjal érhető el, így érkezik belőle zöld, sárga és rózsaszín is.

Hogy mikor, azt egyelőre nem tudjuk, mert a Redmi Watch 5 Lite egyelőre csak Indiában jelent meg, de átszámítva 40 euró, azaz nagyjából 16 ezer forint körüli árkategóriában, amiért az európai piacon is hatalmasat mehetne.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top