Már a HyperOS 2.0-n dolgozik a Xiaomi

Már a HyperOS 2.0-n dolgozik a Xiaomi

Minden jel arra utal, hogy igencsak bejött a Xiaominak a HyperOS kezelőfelület, lévén a folyamatos fejlesztések és finomhangolások mellett a gyártó állítólag máris megkezdte a második sorozatszámot képviselő változat fejlesztési munkálatait.

Mindez a Mi Code alapján derült ki, amit nemcsak a fejlesztők, hanem a rajongók egyaránt izgatottan figyelnek, és a HyperOS Android 15 Beta 3 felülvizsgálata során izgalmas részletekre derült fény, ami a HyperOS 2.0 közelgő kiadására utal.

Konkrétan megnevezték a második generációs HyperOS-t

A XiaomiTime csapata kürtölte világgá a hírt a HyperOS 2.0-val kapcsolatban, akik úgy vélik, hogy az új kezelőfelület az Android 14-re és 15-re épül majd, és a tervek szerint nagyon sok Xiaomi, Redmi, illetve Poco telefonon megjelenhet.

Történt ugyanis, hogy a rendszer kódjának feltárásakor egy új sort találtak, ami korábban nem volt jelen a HyperOS 1.5-ben, sőt még az Android 15 Beta 2-ben sem. A kérdéses kódsor a következő: .field public static HYPER_OS2:I = 0x0

Ez elsőre talán nem tűnhet nagy dolognak, de mégis az első jele annak, hogy a Xiaomi a HyperOS 2.0 megjelentetésére készül, miközben nemcsak a következő nagyobb verzió készülhet el, hanem még javában optimalizálják a jelenlegi változat problémáit is.

A HyperOS 2.0 lehet a MIUI 16?

Bár korábban voltak olyan hírek, miszerint a HyperOS teljesen leválthatná az Androidot, végül azonban gyakorlatilag csak egy újabb kezelőfelület lett a sorban, ami korábban teljesen felváltotta a MIUI-t, sőt az elsőgenerációs HyperOS gyakorlatilag a MIUI 15 volt a sorban.

Emiatt fordulhatott elő, hogy a kérdéses szoftver alaposabb vizsgálata során a MIUI 15 kód nyomaira bukkantak a HyperOS-ben, és ez alapján lehet arra következtetni, hogy a HyperOS 2.0 gyakorlatilag nem más, mint a MIUI 16-os, még ha a gyártó ezúttal valami sokkal többre is készül.

Erre utal legalábbis, hogy a rendszerkódok többsége már nem a MIUI 15-re, sőt gyakorlatilag egyetlen MIUI-ra sem hajaz, ami arra enged következtetni, hogy a Xiaomi talán végleg elengedi ennek a kezelőfelületnek a kezét.

Ez azért is lenne jó döntés, mert így a Xiaomi végre maximálisan a HyperOS-re tudna összpontosítani, ami határozottan leegyszerűsítené az új szoftverek fejlesztését, és még magasabb élményt biztosíthatna valamennyi eszközön.

Akárhogyan is alakuljon, az a fentiekből már mindenképpen nyilvánvalóvá vált, hogy a Xiaomi nagyon jelentős lépéseket tett operációs rendszerének fejlesztése kapcsán, még ha a HyperOS-t továbbra sem lehetne, csak egy Android alapú kezelőfelületnek nevezni.

A Xiaomi 15-be kerülhet elsőként HyperOS 2.0

Bár ezen a téren semmit se vegyünk még készpénznek, egyre biztosabb, hogy a Xiaomi 15 termékcsaládban debütálhat majd először a HyperOS 2.0, lévén a XiaomiTime szintén a HyperOS forráskódjában fedezte fel a kérdéses készülék kódneveit.

Bár hozzánk várhatóan ismét csak két modell juthat majd el, a Xiaomi 15 portfólió azonban legalább négy tagból áll majd, ezek az alapmodell mellett a 15 Pro, a 15S Pro és a 15 Ultra lesznek.

Bár név szerint nem hivatkozott egyik készülékre sem a Xiaomi, de a kódnevek alapján már beazonosíthatók, így a forráskódban láthattuk a Dada nevet, ami a Xiaomi 15 kódneve lett, de felbukkant a Haotian is, amiről szintén tudjuk, hogy a 15 Pro-hoz kapcsolódik.

Mellettük azonban egy harmadik név is láthatóvá vált a forráskódban, történetesen a Xuanyuan, amely történelmi jelentőségű a kínai kultúrában, hiszen a Sárga Császárt, Kína első császárát jelképezi, akit a civilizáció megalapítójaként tisztelnek.

Mivel a Xiaomi 15 megjelenése csak valamikor 2025-ben várható, ezért talán nem meglepő, hogy a kapcsolódó HyperOS 2.0 érkezésére is ekkor számíthatunk először, ha csak nem változtat a kiadási stratégiáján a gyártó, amire nem sok esély van, de nem is zárható ki teljes magabiztossággal.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top