Megérkezett a Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller

Megérkezett a Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller

A Xiaomi úgy határozott, hogy a nagy népszerűségre való tekintettel elkészíti a hozzájuk köthető egyik legnépszerűbb városi elektromos roller második generációját, hogy a jó ár-érték arány kedvelőinek ismét legyen miből válogatnia.

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen ugyanis végre megérkezett, továbbra is az egyik legolcsóbbnak tekinthető a gyártó aktuális termékpalettáján, cserébe viszont olyan tulajdonságokkal kecsegtet, amelyek miatt nagyon jó vételnek minősül.

Közvetlen elődjéhez viszonyítva erősebb motorral és nagyobb akkumulátorral látták el, így jobb gyorsulás és nagyobb hatótáv vár majd azokra, akik a Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen mellett döntenek, de lássuk egy kicsit közelebbről, hogy mit tud a gyártó legújabb elektromos rollere.

Ergonomikus és stílusos formavilág 10 hüvelykes gumiabroncsokkal

Bár a Xiaomi kínálatából érkező e-rollerek mindig is nagyon jól néztek ki, azonban a második generációs Electric Scooter 4 Lite minden eddiginél letisztultabb és ergonomikusabb dizájnra épül, egy olyan stílusos formavilágra, amivel bárhol meg lehet jelenni.

Sőt mi több, a gyártó szénacél vázzal párosította mindezt, ami a divatosság mellett nagy teherbírást is adott a rollernek, ezáltal akár 100 kilogrammig terhelhető biztonságosan, ami egy Lite változattól egyáltalán nem rossz.

Ergonomikus és stílusos formavilág 10 hüvelykes gumiabroncsokkal

Nemcsak az összképet, hanem a kényelmet is fokozza a roller kapcsán, hogy 10 hüvelykes, azaz kellően nagy pneumatikus abroncsokat kapott, amelyek határozottan simább és kényelmesebb utazást tesznek lehetővé.

Nemcsak sima járdán, hanem egyenetlen terepen is sokkal kényelmesebben lehet közlekedni vele úgy, hogy a nagy abroncsok elnyelik a kellemetlen rezgéseket.

Akár 25 km-es hatótáv, egy erőteljes motorral kiegészítve

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen egyik újdonsága a közvetlen elődjéhez mérten, hogy nagyobb akkumulátort kapott, ennek megfelelően akár 25 km-es hatótáv is kicsikarható belőle töltésenként.

Ez már bőven elegendő ahhoz, hogy a rollerrel biztosítsuk a napi ingázási igényeinket, hiszen 5 km-es körzeten belül még akkor is bárhová elindulhatunk, ha hegyes-völgyes közegben élünk, hiszen az akkumulátor és az elektromotor egyaránt bírják majd a terhelést.

Akár 25 km-es hatótáv, egy erőteljes motorral kiegészítve

Ennek az oka, hogy a járműben egy 390W-os csúcsteljesítményre képes szénkefe nélküli elektromotor kapott helyet, amivel az elektromos roller nagyon jól gyorsul, sőt a 15 százalékos emelkedők leküzdése sem okoz neki problémát.

A gyártó ráadásul intelligens mechanizmusokkal óvja a roller akkumulátorát, így védelmet élvezhetünk a túltöltődés, a túlfeszültség, a túlmelegedés, de még a rövidzárlat ellen is.

Dupla fékrendszer, biztonságos kialakítás

Akárcsak a többi Xiaomi elektromos roller kapcsán, a tervezők nagy figyelmet fordítottak itt is a biztonságra. Ott van rögtön a három vezetési mód, hogy a 25 km/h-s végsebességig mindenki megtalálja az éppen aktuális igényeknek megfelelő tempót.

Ezen felül nem hiányzik a sorból a dupla fékrendszer, ami hatékony és megbízható alternatívát kínál egyben, hiszen a dobfék mellett E-ABS segíti elő a fékezést, miközben csökkenti a féktávolságot és biztosítja az utazás stabilitását.

Dupla fékrendszer, biztonságos kialakítás

A Xiaomi természetesen gondoskodott a megfelelő világításról is, így a kormányon 2-8 méteres világítási tartománnyal rendelkező fényszóró található, ami akár még éjszaka sem hagy minket cserben, de a jól látható hátsó lámpa egyaránt képes fokozni a vezetés biztonságát.

Mindezt három lépésben összecsukható vázszerkezet, valamint IPX4 szabvány teljesítette ki – ami az akkumulátor esetében IPX6 –, tehát az egész robogó jól bírja a fröccsenő vizet, így esős időszakokban is használható.

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen ára

A Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen is támogatja a Mi Home applikációt, így megannyi okos lehetőség közül válogathatnak maguknak a felhasználók, miközben saját telefonjukról élhetnek bizonyos beállításokkal.

A legjobb azonban, hogy az újgenerációs roller megjelenése már itt van a kanyarban, hazánkban is hamarosan elérhető lesz szélesebb körben, méghozzá 130-140 ezer forintnak megfelelő összeg ellenében.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top