Xiaomi 15: Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlettel és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval

Xiaomi 15: Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlettel és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval

Több kulcsfontosságú részlet is idő előtt kiszivárgott a várhatóan ősszel bemutatkozó legújabb generációs Xiaomi okostelefonról, így megismerkedhettünk a specifikációk főbb részleteivel, amelyek ismét egy igazi csúcsmodellt sejtetnek.

Lássuk, hogy mit tudni eddig kínai forrásokból a Xiaomi 15-ről, illetve annak Pro és Ultra változatairól!

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletre épülhet a rendszer

A Xiaomi 15-sorozat központi elemét várhatóan a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészlet adja majd, ami a korábbi típusokhoz viszonyítva egy logikus lépés a gyártó részéről, hiszen évek óta az elsők között vezetik be a piacra a Qualcomm újdonságait.

Úgy tűnik, hogy idén sem lesz ez másként, sőt a Snapdragon 8 Gen 4 mellé a Xiaomi 15-nek már az alapmodellje is egy 6,36 hüvelykes OLED kijelzővel érkezhet, ami 120 Hz-es képfrissítési rátát képvisel.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 lapkakészletre épülhet a rendszer

A források szerint a gyártó újdonságába szerelt képernyő 1,5K felbontásra lesz képes, sőt a Pro változat esetében ez már 2K-ra növekszik, de hogy ez mit jelent majd a gyakorlatban, illetve a felhasználók szemszögéből, az alighanem csak a megjelenéskor derülhet csak ki.

A Xiaomi 15 Ultra és Pro változata is ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kaphat

elentős újdonság lesz az újgenerációs Xiaomi okostelefonoknál, hogy nemcsak az Ultra-, hanem már a Pro változat is kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasót kaphat, ami óriási előrelépés lehet a jövőre nézve.

Az ujjlenyomat-olvasók ugyanis évek óta jelen vannak a Xiaomi valamennyi készülékében, de kijelzőbe ágyazott és ultrahangos megoldásra eddig nem nagyon volt példa. 

Mindez azért lényeges, mert ez a technológia a hanghullámok alkalmazásával sokkal pontosabban tudja rögzíteni és felismerni a felhasználó ujjlenyomatait, ehhez pedig 3D-s térképet használ, ami mind a gyorsaság, mind a biztonság tekintetében nagyon fontos tényező.

Ez a technológia ráadásul amiatt is nagyon hasznos lehet, mert sokkal könnyebben felismeri a nedves vagy piszkos ujjak esetében az ujjlenyomatot, így egyszerűbben át tudja hidalni a felületi hibákat, és megtámogatni a tulajdonos biometrikus azonosítását.

Jelenleg még nagyon kevés gyártó és modell alkalmaz ultrahangos ujjlenyomat-olvasót, így a Samsung Galaxy S24-sorozat, a Find X7 Ultra vagy az IQOO 12 Pro kivételével nem nagyon találunk ilyen technológiával dolgozó eszközt, amit ráadásul a kijelzőbe építettek volna bele, tehát a Xiaomi ehhez a nívós névsorhoz csatlakozhat hamarosan.

Ősszel érkezhet a Xiaomi 15

Bár az árazásról egyelőre még nagyon korai lenne beszélni, arra viszont már mérget vehetünk, hogy a Xiaomi 15 idén ősszel veszi majd be a boltokat. 

A tervek szerint szeptemberben már elindul a sorozatgyártás – így legkésőbb akkor minden végleges részlet kiszivároghat róla –, a megjelenést pedig októberben tervezi a gyártó a hazai piacon, így nem kizárt, hogy még az idén globálisan, az Európai Unió területén is megjelenik legalább az alapmodell, illetve a Pro variáns.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top