Xiaomi Mi Watch magyar nyelv beállítása: lehetőségek, tények és tévhitek

Xiaomi Mi Watch magyar nyelv beállítása

A Xiaomi ma már egyike azoknak a gyártóknak, akik a legtöbb termékükkel támogatják a magyar nyelvet is. 

Ez a téma sok esetben még mindig rendkívül érzékeny, hiszen a magyar egy effektíve kis piac a legnagyobb óriások számára is, azonban elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen foglalkozni a sikeresebb eszközök lokalizációjával.

Sajnos azonban még a legnagyobbak is gyakran félve vezetik be ide a termékeiket úgy, hogy az teljes egészében magyar nyelvű lokalizációval rendelkezzen, sőt mi több, vannak olyan termékkategóriák, ahol egyáltalán nem vagyunk, és vélhetően nem is leszünk célország.

Az okosórák azonban kötelező kivételek ezen a téren, hiszen alapvető elvárás a felhasználók részéről, hogy ha a társalkalmazás nem is, legalább az óra nyelvét át lehessen állítani magyarra, hiszen nem mindenki beszél idegen nyelveket, ami ilyenkor komoly gondokat okoz.

Nagyon sok okosóra még mindig nem rendelkezik magyar nyelvű menüvel

Gyártótól függetlenül az okosórákra nagy általánosságban igaz, hogy még mindig nagyon sok nem rendelkezik magyarított menüvel. Különösen a termékkategória megjelenésekor teljesen általános volt, hogy a magyarul tudó okosórák igazi ritkaságszámba mentek.

Később aztán akadt egy átmeneti időszak, amikor a gyártók meglátták a potenciált a magyar piacban is, ezáltal egy-egy terméküket eleve választható magyar nyelvvel dobták piacra, vagy a későbbiekben, egy frissítés részeként biztosították hozzá ezt a lehetőséget.

Nagyjából ebben az időszakban jelent meg a Xiaomi Mi Watch is, ami a mai napig a gyártó egyik legnépszerűbb okosórája. Az egész világon rengeteget adtak el belőle, hazánkban is sokan kedvelik és viselik mind a mai napig annak ellenére, hogy nincs hozzá gyárilag magyar nyelvű szoftver.

Ez a termék ugyanis nem került be azok közé a Xiaomi okosórák közé, amelyek később kaptak magyar nyelvi csomagot, de hogy ennek pontosan mi lehet az oka, az kérdéses. 

Alighanem üzleti indokok, hiszen miután kiderült, hogy a Mi Watch kelendő termék, máris ott voltak a küszöbön az újabb generációs modellek, amelyek viszont már gyárilag tartalmazták a magyar nyelvet.

Érdekesség ugyanakkor, hogy bár a Xiaomira már nem jellemző – még a Redmi termékcsaládból származó eszközökre sem –, azonban nagyon sok olyan okosóra érkezik a hazai piacra, amelyik egyáltalán nem rendelkezik magyar menüvel és esély sincs a frissítésükre.

Amennyiben ez fontos szempont, érdemes alaposabban körülnézni a piacon, hiszen a Xiaomi kínálatában ma már szinte csak olyan okosórák kaphatók, amelyek frissítések és egyéb fejtörések nélkül, a kicsomagolás után azonnal kezelik a magyar nyelvet.

Lehetséges a magyar nyelv beállítása a Xiaomi Mi Watch okosórán?

Mivel a legtöbb Xiaomi okosóra, ami nem kapott magyar nyelvű lokalizációt, már egyáltalán nem kapható a boltok polcain, vagy akinek van, az hozzászokott a használatához, ezért ritkán kerül szóba az utólagos magyar nyelv kérdése.

A Xiaomi Mi Watch esetében azonban még mindig gyakran merül fel a magyar nyelv beállításának a lehetősége, aminek az oka abban keresendő, hogy ez a termék itthon is óriási siker lett, rengetegen vásároltak belőle – hiszen elérhető áron kínált óriási tudást –, azonban magyar menüvel nem rendelkezett.

Hogy lehetőség van-e utólag a Xiaomi Mi Watch-on a magyar nyelv beállítására? Sajnos erre jelenleg nem létezik működőképes megoldás, így hiába szeretnék sokan még évek távlatából is magyarítani a menürendszert, az sajnos nem hivatalos módszerekkel sem működik.

Vannak Xiaomi okosórák ugyanis, amihez készültek magyar nyelvű ROM-ok, így egy kis ügyeskedéssel telepíthető rájuk magyar nyelv házilag, azonban a Mi Watch éppen egy olyan átmeneti időszakban jelent meg, amikor ez nem volt opció, illetve még kevés rajongó foglalkozott ilyesmivel.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a jövőben valaki nem áll neki egy magyarításnak, amivel lokalizálni lehetne ezt az okosórát, jelenleg azonban erre nincs opció.

Sőt, egyre kevésbé van érdeklődés rá, hiszen a Xiaomi minden évben több olyan okosórát is piacra dob, amelyek gyárilag támogatják a magyar nyelvet. Mivel a gyártó továbbra sem árazza túl termékeit, sőt ár-érték arányban a legjobbak közé sorolhatók a piacon, ezért érdemes lehet inkább egy újabb eszközt választani magunknak.

Nem árt azonban óvatosnak lenni, mert a Mi Watch-sorozatot továbbra sem lokalizálja a Xiaomi, így például a közkedvelt Mi Watch S1 okosórában sincs magyar nyelv, és nem is lehet utólag telepíteni rá.

Xiaomi okosórák magyar nyelvű menüvel

Hogy milyen Xiaomi okosórákat válasszunk, amelyek mindenféle ügyeskedés nélkül, gyárilag kezelik a magyar nyelvet? Az alábbiakban összeállítottunk egy rövid listát, ami természetesen közel sem teljes, ezekkel a típusokkal viszont biztosan nem hibázhatunk.

Xiaomi Amazfit GTR 4

2023-ban a piac egyik legjobb és legnépszerűbb választása volt az Amazfit GTR 4, amihez már az első beállítások alkalmával kiválaszthatjuk a magyar nyelvet. Ez az óra 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, egyetlen töltéssel akár 14 napos üzemidőt garantál és a kétsávos GPS sem hiányzik belőle.

Xiaomi Amazfit GTR 4

Kellemesen elegáns megjelenése mellett képes a pulzus- és véroxigénszint mérésére, de a mozgásban is nagy segítségünkre válhat, hiszen több mint 150 sportmódot támogat minden különösebb probléma nélkül, sőt teljesen vízálló is.

Xiaomi Redmi Watch 3 Active

Szintén jó döntés lehet a Xiaomi Redmi Watch 3 Active okosóra, ha a magyar nyelvű menüt tartjuk a legfontosabbnak a választáskor. Már-már szemtelenül alacsony árkategóriába került, ennek ellenére azonban egy 1,83 hüvelykes LCD kijelző dolgozik benne, üzemideje pedig töltésenként a 12 napot is elérheti.

Xiaomi Redmi Watch 3 Active

Minden olyan funkció elérhető hozzá, ami egy okosórától elvárható, egyedül a saját GPS hiányzik, de segít azonosítani és kezelni a legtöbb sporttevékenységet, miközben a pulzus- és véroxigénszint mérése mellett figyeli az alvásunkat, számolja az elégetett kalóriákat, a lépéseinket, egyszóval tökéletes társ lehet minden helyzetben.

Xiaomi Smart Band 8 Active

Bár megoszlanak a vélemények arról, hogy a Smart Band 8 Active egy okosóra-e vagy inkább csak egy okoskarkötő, azonban a lényegen mindez nem változtat: keskeny formavilága és termékdizájnja ellenére gyakorlatilag minden okosórás funkciót tartalmaz, sőt még magyar menüvel is rendelkezik.

Xiaomi Smart Band 8 Active

Látványos megjelenésén túl egy 1,47 hüvelykes érintőkijelzőre épül, teljesen vízálló kialakítással rendelkezik, egyetlen töltéssel pedig 14 nap üzemidőt garantál. Az értesítések megjelenítésének lehetősége mellett minden egészségügyi- és fitneszfunkció megtalálható benne, sőt a pántja is egyszerűen cserélhető. 

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top