Ismerős dizájnra építkezik a Redmi Note 13 és a Xiaomi 14 is

Ismerős dizájnra építkezik a Redmi Note 13 és a Xiaomi 14 is

Minden jel arra utal, hogy a telefongyártók kezdenek kifogyni az ötletekből a termékdizájn kapcsán, és egyre inkább a meglévők ismételt felhasználásával, illetve finomhangolásával szeretnének továbblépni az újabb és újabb generációkba.

Míg más gyártóknál már évek óta megfigyelhető ez a tendencia, idén várhatóan a Xiaomi csúcsmodelljei sem hoznak akkora újdonságot, mint ahogyan azt korábban megszoktuk a kinézet tekintetében, és ez nemcsak a Xiaomi 14-re, hanem a Redmi Note 13 Pro+ okostelefonra is érvényes lesz.

A Xiaomi 13-ra hasonlít majd a Redmi Note 13 Pro+

Akinek volt vele dolga, az bizonyára egyetért abban, hogy a Xiaomi 13 termékdizájnja kifejezetten jól sikerült, elegáns, letisztult és modern hatást keltett – noha különösebb újdonságot csak a hátlapi kameraszigettel hozott a piacra, ami mindmáig eredeti és érdekes megoldásnak tekinthető.

Miután a kimagasló ár-érték miatt a Xiaomi még mindig a Redmi modellekből adja el a legtöbbet, ezért várható volt, hogy egyre több momentumot vesznek át a zászlóshajóktól, és minden jel arra utal, hogy a Redmi Note 13 Pro+ esetében ez hatványozottan igaz lesz a küllem terén.

Hivatalos bejelentés vagy bemutató még nem történt, de a Digital Chat Station mindig megbízható belső forrásai kiszivárogtattak a Weibóra egy olyan tervezetet, ami azon túl, hogy nagyon gyorsan el is tűnt, állítólag már a Redmi-sorozat következő modelljének a legmagasabb szintjét prezentálta nekünk.

Ez lesz majd az idén érkező Redmi Note 13 Pro+, ami a látottak alapján – legalábbis a hátlap, illetve a kamerasziget elrendezését tekintve – egy az egyben felhasználta a Xiaomi 13-nál ismert dizájnötleteket, ami egyáltalán nem rossz ötlet, hiszen ha működött tavaly, miért ne működhetne idén is egy olcsóbb modellnél?

A Weibóra kikerült részletek alapján az elrendezést és a kialakítást leszámítva az új Redmi csúcsmodell nagyobb készülékházat kap majd, de hogy az előlapi kávák terén ugyanolyan kecses megoldások várnak-e a vásárlókra, az nem derült ki.

Az viszont igen, hogy a Redmi Note 13 termékcsalád még idén ősszel megjelenhet Kínában – felénk csak jövő év elején –, méghozzá gyárilag Android 14-re és MIUI 15-re felépítve.

A Xiaomi 14 is ismerős dizájnnal érkezik

Míg a fentieket mondhatni kellemes meglepetésnek nevezhetjük majd a premierkor, addig a Xiaomi 14 kapcsán már nem annyira igaz, hiszen a Digital Chat Station idő előtt kiszivárogtatta a hozzá kapcsolódó termékdizájn tervezetét is, ami meglepően sok ismerős elemet tartogat számunkra.

Amennyiben a kínai gyártó nem gondolja meg magát – márpedig erre nagyon kicsi az esély –, a Xiaomi 14 gyakorlatilag pontosan úgy néz majd ki, mint korábban a Xiaomi 13, a termékdizájn terén nincsenek drasztikus változtatások, inkább csak kisebb finomítások, amelyek azért így is jól állhatnak neki a gyakorlatban.

Egy skiccen azonban nyilván ezek nem mutatnak túlzottan, hiszen nem látjuk a térbeli különbségeket, az olyan apró megoldásokat, amelyek ízlésessé tudják tenni egy okostelefon küllemét.

A szivárgások szerint azonban a nagyobb jellegzetességek tekintetében sem várhatók jelentős változások, hiszen még a kamerák, a három darab objektív elrendezése is megegyezik a Xiaomi 13-nál megszokott kialakítással, sőt a szögletesebb megjelenésű kamerasziget sem hiányzik a sorból.

Az eddig napvilágot látott információk értelmében a Xiaomi 14 ugyanúgy három darab 50 megapixeles kamerára építi majd erejét, mint a nagy elődje, azonban a nagyobb objektívmodul alapján lesznek változások – minden bizonnyal a kép- és videóminőség tekintetében is.

Amire mérget vehetünk még a szivárgások alapján, hogy a készülék sztereó hangszóróval lesz felszerelve, de az is biztosnak tekinthető, hogy a Xiaomi 14-et a Qualcomm legújabb lapkakészletére építik majd fel, avagy a Snapdragon 8 Gen 3 teljesít benne szolgálatot.

Ha minden a tervek szerint alakul, a készülék novemberben már megjelenik, és bár árat egyelőre még kalkulálva sem merünk írni hozzá, az viszont biztos, hogy a legújabb Android és MIUI rendszerekkel felvértezve érkezhet.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top