Megérkezett a második generációs Xiaomi Mi Box S TV okosító

Megérkezett a második generációs Xiaomi Mi Box S TV okosító

Még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a TV okosító berendezések, ezért a Xiaomi úgy határozott, hogy elkészíti a Mi Box S második generációs kiadását, ami már közel sem a távoli jövő, lévén az eszköz elérhető a boltok polcain.

Bár második generációs megoldásról beszélünk kisebb-nagyobb újdonságokkal, az első változat tulajdonosainak nem biztos, hogy megéri váltani, aki viszont egy új TV okosító eszközt szeretne vásárolni magának, annak a korábbi típusokhoz hasonlóan nem kell csalódnia.

Változatlan külső, erőteljesebb belső

Az eszköz első és második generációját a külső tekintetében alig lehet majd megkülönböztetni egymástól, lévén kívülről pontosan ugyanúgy néz ki mindkettő, így érdemes odafigyelni a csomagolásra, amelyen látható lesz minden.

A külső megjelenés mellett nem módosult a csatlakozók mennyisége, ott a HDMI, az USB port és a fejhallgató aljzata is, azonban a távirányítón már találunk újdonságokat – konkrétan a gyors elérést biztosító extra gombokat –, illetve a gépház alatt is akadnak változások.

Változatlan külső, erőteljesebb belső

A Xiaomi ugyanis szeretett volna sokkal gyorsabb és lendületesebb élményeket kínálni a vásárlók számára, így a Mi Box S TV 2nd gen néven futó TV okosítóban mind a CPU, mind a GPU erősebb lett, 

A távirányítóról még érdemes beszélni pár gondolatot, hiszen formavilága bár nem változott, ellenben míg korábban csak a Netflix-nek és az Amazon Prime-nak volt dedikált gombja, addig most már végre a Youtube-nak, az App-snak és a Xiaomi TV+ szolgáltatásnak is

A legtöbb népszerű streaming szolgáltatást támogatja

A támogatott szolgáltatók alapján a Xiaominak az volt a célja ezzel az aprócska okosítóval, hogy egy olyan eszközt hozzon létre, amiben tényleg mindent megtalálunk egyetlen helyen, nemcsak arra jó, hogy Youtube-ot vagy Netflixet nézzünk vele, amire ma már a legolcsóbb okos TV-k is alkalmasak.

A Mi Box S TV 2nd gen ennél sokkal többre képes, így az Amazon Prime Video mellett például a Disney+, az HBO Max, az Apple TV+ és a SkyShowtime is alapjáraton megtalálható az aprócska eszközben.

A legtöbb népszerű streaming szolgáltatást támogatja

Mindezt természetesen Google Chromecast támogatással egészítették ki, így akár a saját telefonunkról is lehetőségünk lesz általa a TV kijelzőjére streamelni a tartalmat, méghozzá valamennyi kapcsolódó, illetve kompatibilis applikációról, mint amilyen az RTL+, hogy egy magyar vonatkozású app is legyen a listán.

Ha mindez nem lenne elég, USB porton keresztül az eszköz képes pendrive-ot vagy külső HDD-t fogadni, és miután a legtöbb népszerű videós formátumot támogatja, ezért saját letöltött tartalmakat is könnyedén nézhetünk vele.

Google TV felület, HDR 10+ támogatás, 4K felbontás

Az aprócska eszköz tudása kapcsán fontos kiemelni még, hogy a 4K Ultra HD felbontás mellett nem okoz neki gondot a HDR10+ támogatás, méghozzá Dolby Vision, Dolby Atmos és DTS HD társaságában.

Egy további szoftveres érdekesség, hogy az Android TV helyett már a Google TV felületét használja, ami sokak szerint nemcsak lényegesen látványosabb, hanem gyorsabb és kezelhetőbb is, egyszóval jó döntés volt ez a Xiaomi részéről.

A készülékből természetesen a legmodernebb okosfunkciók sem hiányoznak, így a Mi Box S TV 2nd gen például teljes Google-támogatással érkezik, ami esetünkben nemcsak az alaprendszert érinti, hanem például olyan extrákat is, mint a hangirányítás lehetősége.

Mindez természetesen csak opcionális, a Bluetooth technológiával működő távirányító is nagyon kényelmesen, gyakorlatilag a szoba bármelyik részéből könnyed vezérlést tesz lehetővé, sőt amennyiben Xiaomi okostelefonunk van mellé, akkor bekapcsoláskor azonnali kapcsolódás és vezérlési lehetőségek várnak majd ránk.

A Xiaomi Mi Box S TV 2nd gen ára

Ha a küllem változatlan is maradt, a tudás tekintetében azért sokat változott a Xiaomi TV okosítója, azonban az ár terén mégsem számolhatunk akkora különbségekkel – éppen ellenkezőleg.

Ezt a nagytudású és rendkívül sokoldalú eszközt ugyanis 25 ezer forint körül lehet megvásárolni, ami túlzás nélkül ajándék, ha azt vesszük alapul, hogy mekkora funkciógazdagság vár ránk ettől az aprócska dobozkától.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top