Idő előtt kiszivárgott minden részlet a Xiaomi Redmi 12-ről

Idő előtt kiszivárgott minden részlet a Xiaomi Redmi 12-ről

A formális bemutató előtt sikerült idő előtt kiszivárognia minden részletnek a Xiaomi egyik legjobban várt okostelefonos modelljéről, konkrétan a Redmi 12-ről, mely a hivatalos portugál márkabolt bakijának köszönhető.

Dacára annak, hogy a Redmi 12 nem egy központi modell, ami új utakat és lehetőségeket hozna a gyártó számára, mégis óriási elvárásoknak kell megfelelnie, aminek az oka nem más, minthogy ez a készülék ismét megfizethető áron szeretne elragadó hardverspecifikációkat nyújtani a felhasználók számára.

Hogy idén újra sikerülhet maradandót alkotnia a Xiaominak a Redmi-sorozat aktuális tagjával? Bár korai még elkiabálni, de az eddigi információk alapján a Redmi 12-nek ismét minden oka megvan a sikerre!

AMOLED kijelzővel és Helio G88-as lapkakészlettel

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Xiaomi Redmi 12 a belépő kategóriát igyekszik kiszolgálni, ennek megfelelően bőven 100 ezer forint alatti árazással büszkélkedhet majd, és ehhez viszonyítva a specifikációi meglehetősen erőteljesre sikeredtek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint például az, hogy a készülékbe egy 6,79 hüvelykes FHD+ IPS LCD kijelző került, tehát ezeknek a paneleknek a kora még mindig nem áldozott le végérvényesen, ugyanakkor a telefon megjelenítője 90Hz-es képfrissítési rátát produkál, ami egy újabb szintet jelent ebben a szegmensben.

Az erőforrások tekintetében a Redmi 12 egy MediaTek által gyártott Helio G88-as lapkakészletre alapozza tudását. A 12 nanométeres technológiával ellátott chipset ugyan önmagában nem kiugróan erős, de rendszerben egyáltalán nem tekinthető rossznak.

Különösen abban a tekintetben nem, hogy a 4GB-os modell mellett választhatunk belőle 8GB-os típust is (128 és 256GB tárhely mentén), miközben egy Mali-G52 MC2 GPU is dolgozik benne, hogy a mobiljátékok- vagy az összetettebb grafikai műveletet igénylő applikációk futtatásának se legyen akadálya.

50 megapixeles kamerával, 18W-os gyorstöltéssel

Az 50 megapixeles kamerarendszert a Xiaomi eddig maximum a középkategóriás modelleknél alkalmazta, azonban a Redmi 12-ből sem hiányzik majd, sőt mi több, egy tripla szisztéma teljesít benne szolgálatot magabiztos háttérrel.

Sajnos a kamerarendszer pontos specifikációját nem ismerjük még, csak annyi biztos, hogy a fő kameramodul 50 megapixelre lesz képes, az ultraszéles szenzor 8 megapixelen dolgozik majd, a makrólencsét pedig 2 megapixelesnek tervezték.

Mindezt egy 8 megapixeles szelfikamera egészíti ki, tehát egy bőven 100 ezer forintos árcédula alatt induló készüléknél egyáltalán nem lehet okunk panaszra, hiszen eddig a középkategóriára jellemző megoldásokat találhatunk rajta.

A telefonba egyébiránt a Xiaomitól megszokott 5000 mAh-s Li-Po akkumulátor került, és bár a nagyobb teljesítményű gyorstöltő funkciók itt még nincsenek jelen, de vezetékes formában így is 18W-on keresztül tud energiát szívni magába. 

Android 13 operációs rendszerrel, MIUI 14 kezelőfelülettel

Természetesen a Xiaomi Redmi 12 is teljes Google-támogatással érkezik, ennek megfelelően gyárilag Android 13 operációs rendszert telepítettek rá, ami még hosszú évekig kínálja majd a tulajdonosok számára a biztonságot és a frissítéseket.

A szisztémát MIUI 14 kezelőfelülettel egészítették ki, ami nemcsak sok extra lehetőséggel kecsegtet a felhasználók számára, hanem egyszerűbb kezelhetőséget is nyújt – méghozzá rengeteg testre szabási alternatíva társaságában.

Ami kiszivárgott még a készülékről, hogy már Type-C csatlakozóval érkezik, és az ujjlenyomat-olvasó sem hiányzik belőle, amit a hátlapon helyezett el a gyártó.

A Xiaomi Redmi 12 ára

Noha azt egyelőre még nem tudjuk pontosan, hogy mikor jön a Redmi 12 – a nyáron biztosan befuthat hozzánk is –, azt viszont már igen, hogy a premierkor rögtön háromféle színben, ezüst-, kék- és fekete árnyalatban kerül a dobozokba.

Hogy mennyit kér mindezért a gyártó? A Xiaomi 209 euróra árazta a Redmi 12-t, ami jelenlegi árfolyamon nem egészen 80 ezer forintnak megfelelő összeget takar, és ennek megfelkelően kifejezetten korrektnek tekinthető.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top