Mindent megtudtunk a Xiaomi Poco F5-ről és a Poco F5 Pro-ról

Mindent megtudtunk a Xiaomi Poco F5-ről és a Poco F5 Pro-ról

Már hetek óta biztosak lehettünk benne, hogy a Xiaomi a nemzetközi piacra is elhozza a Poco F5-szériát, így beszéljünk akár az alapkiadásról, akár a Pro verzióról, a készülék világszerte megjelenhet majd, és amint kiderült, erre kedvezőbb áron és sokkal előbb sor kerülhet, mint azt korábban gondoltuk.

A Poco termékcsalád tagjai ugyanis mindig félúton járnak a Redmi és az alap Xiaomi modellek között, ez pedig most a Poco F5 kapcsán is pontosan így lesz, de az alábbiakban sorra vesszük, hogy mégis mit kell, illetve mit lehet tudni jelenleg a két modellről.

Xiaomi Poco F5 Pro

Lássuk rögtön az erősebb modellt, avagy a Xiaomi Poco F5 Pro változatot, mely több tekintetben is jobban sikerült, mint az alapváltozat, ez azonban majd az árcéduláján is érzékelhető lesz.

Az eszköz egy 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzőre épül rá, ami 120Hz-re és 3200×1440 képpontos felbontásra lesz képes, 1400 nites fényerő, valamint 480Hz-es érintési mintavétel társaságában.

Hardveres tekintetben az alapokat egy Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet biztosítja – erőforrásból tehát nem lesz hiány –, méghozzá választhatóan 8 vagy 12GB RAM társaságában, de a tárhelyből is kap majd legalább 256GB-ot a készülék, méghozzá egy UFS 3.1 típusú modellből.

Xiaomi Poco F5 Pro

Az 5160 mAh-s akkumulátor tölthető lesz vezeték nélküli formában – igaz, ilyenkor csak 30W-on –, de a többség vélhetően inkább a 67W-os vezetékes töltési alternatívát alkalmazza majd, amihez a töltőfej eleve megtalálható lesz a készülék dobozkájában.

A kameramodulok tekintetiben a központi egységet egy 64 megapixeles képrögzítő egység biztosítja, amihez egy 8 megapixeles ultraszéles-, valamint egy 2 megapixeles makró modul társul, de előlapi kamera is várható hozzá 16 megapixeles tulajdonságokkal.

Szoftveres oldalról Android 13 és MIUI 14 gondoskodik a vásárlók kiszolgálásáról, de nem hiányzik belőle a sztereó hangszóró, a megszokott infravörös port, de még az IP53 besorolás sem, azaz a készülék csepp és porálló kialakítással büszkélkedhet, ami ismerős lehet a Redmi K60-ból, hiszen ezzel bizonyosságot nyert, hogy a Poco F5 Pro az akkumulátort és a kinézetet leszámítva ennek a készüléknek a tökéletes mása.

Xiaomi Poco F5

Ha a Poco F5 Pro-ra ráhúzzuk a Redmi K60-as hasonlatot, akkor az alapmodellre minden kétséget kizáróan a Redmi Note 12 Turbo sajátosságai a jellemzőek. A kijelző itt is egy 6,67 hüvelykes AMOELD panel lett, azonban a 120Hz-es képfrissítési ráta mellett a felbontás már csak 2400×1080 képpontosra sikeredett és a fényerő is 1000 nitben lett maximalizálva, méghozzá 480Hz-es érintésérzékenység társaságában.

Xiaomi Poco F5

A hardver szempontjából itt már csak Snapdragon 7+ Gen 2 chipset teljesít szolgálatot – ami szintén nem egy rossz megoldás, hiszen a középkategóriában a legjobbak közül való, különös tekintettel abban az esetben, ha 8 vagy 12GB RAM-mal választjuk, sőt mi több, a gyorsaságot az UFS 3.1-es típusú tároló is megnöveli, melynek 256GB lett a kapacitása.

A Poco F5 és a Poco F5 Pro ára

Az akkumulátor tekintetében a sima Poco F5 egy 5000 mAh-s kapacitású darabbal lett felszerelve, azonban a vezeték nélküli töltés lehetőségét itt kivették a sorból, de a 67W-os vezetékes töltést már nem, sőt mi több, a gyorstöltéshez szükséges speciális töltőfej ennél a modellnél is megtalálható lesz a dobozban.

Szoftveres fronton és egyéb tekintetben a Poco F5 tökéletesen megegyezik a Pro variánsával, mégpedig olyannyira, hogy a kamerák tekintetében sem számolhatunk jelentős eltérésekkel, ami különösen nagyszerű hír azok számára, akik kizárólag a kamerás teljesítmény miatt szoktak drágább modellek közül válogatni.

Hogy mennyiért férhetünk majd hozzá a két modellhez a nyugati piacokon? Sok esetben itt következik be a fekete leves, de a Poco szériánál a Xiaomi még mindig a megfizethetőségre igyekszik törekedni.

Ennek megfelelően a Poco F5 alapmodellt 379 dolláros indulóáron küldték a boltok polcaira, ami átszámítva nem egészen 130 ezer forintnak megfelelő összeg, de a Poco F5 Pro sem lett túlárazva, azért 449 dollárt kérnek induláskor, ami 150 ezer forintot jelent.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top