Bemutatkozott a tizedik Xiaomi Redmi Note 12 okostelefon

Nagyon nehezen engedi el a Redmi Note 12 kezét a Xiaomi, ami nem véletlen, hiszen egy kiválóan sikerült készülék, egy nagyszerű konstrukció lett a sorban, azonban sokak szerint egy kicsit már túlzás

Nagyon nehezen engedi el a Redmi Note 12 kezét a Xiaomi, ami nem véletlen, hiszen egy kiválóan sikerült készülék, egy nagyszerű konstrukció lett a sorban, azonban sokak szerint egy kicsit már túlzás, hogy milyen sokféle típus jelent meg belőle a piacon.

A Xiaomi ugyanis bemutatta a termékcsalád szám szerinti tizedik tagját, mely Redmi Note 12S név alatt mutatkozott be a napokban, amiről egyelőre nem tudni még, hogy mikor érkezik, és egyáltalán eljuthat-e a nyugati világba, de az apró változásoknak köszönhetően biztosan sokan örülnének neki.

6,43 hüvelykes IPS LCD kijelzővel, Helio G96 lapkakészlettel

Ami már biztosnak tekinthető a készülék kapcsán, hogy a kijelző tekintetében egy 6,43 hüvelykes IPS LCD panel kerül bele, mely természetesen nem kezeli a 120Hz-es képfrissítési rátát, csak a 90Hz-eset, de ettől még azért derekas tulajdonságokkal rendelkezik.

A 20:9-es képarány mellé ugyanis például 1080×2400 képpontos felbontás csatlakozik, miközben érdemes kiemelni a hardveres hátterét is, hiszen a telefonba egy MediaTek Helio G96-os lapkakészlet került, ami több szempontból is nagyszerű hír.

6,43 hüvelykes IPS LCD kijelzővel, Helio G96 lapkakészlettel

Egyrészt ugyanis dacára a 12 nm-es gyártástechnológiának, az egyik legerősebb chipset, aminek nem okoz gondot az IR blaster és az ujjlenyomatolvasó szenzor kezelése, miközben a nyers erő tekintetében 2×2,05 GHz-es Cortex-A76-os CPU és 6×2,0GHz-es Cortex-A55-ös CPU dolgozik benne egy Mali G57-es GPU társaságában.

Mindehhez IP53 szabvány, azaz fröccsenő vízzel és porral szembeni ellenállás, dupla hangszóró, valamint típustól függően 64/128/256GB belső tárhely tartozik majd.

A 108 megapixeles főkamera sem hiányzik róla

A kamerarendszer tekintetében a Redmi Note 12S-ről sem hiányozhat a 108 megapixeles főkamera, ami már önmagában elég komoly vevőcsalogatónak tekinthető, hiszen korábban már több készüléken is magabiztosan teljesített a Redmi Note 10 Pro óta.

Csakhogy időközben továbbfejlesztették és extra kamerákkal egészítették ki, így ebben a készülékben is még két társszenzor csatlakozik hozzá, egyelőre azonban nem tudni még, hogy melyek lesznek azok, de alighanem a szokásos 8+2 megapixeles extra kamerákról van szó.

Egyelőre nem ismert az sem, hogy a szelfikamera milyen tulajdonságokkal rendelkezik majd, az viszont már biztos, hogy az akkumulátor tekintetében a szokásos felállás mellett döntött a Xiaomi, így ebbe a készülékbe is egy 5000 mAh-s Li-Po telep kerülhet.

Azon túl, hogy ez a háttér – a lapkakészlettel együtt – egészen kimagasló üzemidőt garantál majd nekünk, maga a töltés csak vezetékes formában valósulhat meg, méghozzá maximum 33W-on keresztül.

A kamerasziget tekintetében várható némi különbség

Bár a végleges dizájn még kérdéses, az első képek alapján azonban a Xiaomi Redmi Note 12S drasztikus mértékben nem különbözik a termékcsalád többi modelljétől, de a kamerasziget tekintetében láthatunk némi eltérést, ami rögtön szárnyat adott néhány pletykának.

Sokan úgy vélik, hogy nemcsak az eltérő dizájn miatt volt szükség erre a váltásra, hanem azért is, mert a kamerákkal játszadozott egy kicsit a Xiaomi, így nem kizárt, hogy megdöbbenünk majd rajta, milyen társszenzorok kerülhetnek a 108 megapixeles főkamera mellé.

Szoftveres oldalról bizonyosan még ennyi változás sem várható, határozottan Android 13 alapokra épül majd fel a készülék, méghozzá MIUI 14 kezelőfelülettel kiegészülve, így ezen a téren biztosan nem okoz csalódást.

A Xiaomi Redmi Note 12S ára

Hogy a Xiaomi Redmi Note 12S pontosan mikor érkezik, az egyelőre még óriási kérdőjel, hiszen külföldön sem kapott konkrét dátumot a bejelentés után, így csak annyi bizonyos, hogy legkésőbb a második negyedév végéig, azaz nagyjából júliusig meg kell jelennie.

Az előzetes hírek szerint háromféle színváltozat érkezik hozzá, így lesz belőle fekete, kék és zöld (vagy pontosabban Onyx Black, Ice Blue és Pearl Green), az árcédula tekintetében pedig 290 euró körül saccolják, ami jelenleg nem egészen 110 ezer forintnak megfelelő összeg lenne.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top