Nemcsak látványos, hanem erős és olcsó is lett a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo

Nemcsak látványos, hanem erős és olcsó is lett a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo

Formálisan is bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 12 termékcsalád legújabb tagját, mely azon túl, hogy várhatóan az utolsó darabka lesz majd a sorban, már a nyolcadik készülék, ami ezt a nevet viseli, azonban túlzás nélkül kijelenthető, hogy az egyik legérdekesebb is lett egyben.

Nem elég ugyanis, hogy a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo névre keresztelt telefon a küllem tekintetében rendkívül látványos, de mindemellett kellően erős hardvert kapott – a Turbo név nem véletlen –, sőt az árkategória tekintetében egyaránt verhetetlennek minősül.

Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészletre épülő konstrukció

Amivel kapcsolatban a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo elsőként felhívja a figyelmet, az nem más, mint a hardver, hiszen a készülék egy Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészletre épül fel, ami azon túl, hogy 4 nanométeres gyártástechnológián alapul, képes közel olyan teljesítményt hozni, mint a Snapdragon 8 Gen 1.

Az első eredmények alapján ugyanis több mint egymilliós pontszámot teljesített a chipset az AnTuTu tesztjén, miközben képes volt magabiztos 59 fps számmal és melegedés nélkül futtatni olyan erőforrásigényes mobiljátékokat, mint a Genshin Impact.

Nem véletlenül, hiszen a Redmi Note 12 Turbo nemcsak erős hardvert kapott, hanem a hőelvezetése is kiváló lett, egy 3725 mm2-es gőzkamra segíti a működés során keletkező hő elvezetését, amit 8/12/16 GB LPDDR5x típusú RAM-mal és UFS 3.1-es tárhellyel támogattak meg.

Természetesen akkumulátor-kapacitásból sincs hiány, a Xiaomi által gyakran alkalmazott 5000 mAh-s egység került a készülékbe, ami tökéletesen kiszolgálja az eszközt, sőt mi több, még 67W-os gyorstöltést is kapott.

120Hz-es OLED kijelzővel, 64 megapixeles főkamerával

A Xiaomi Redmi Note 12 Turbo nagy előnye, hogy rögtön megragadja a tekintetet, nagyon kellemes, látványos küllem jellemzi, amihez barátságos méretek és egy 6,67 hüvelykes, 1080×2400 képpontos FHD+ felbontású OLED kijelző is csatlakozott.

Ez a képernyő azon túl, hogy teljes mellszélességgel támogatja a 120Hz-es képfrissítési rátát, magabiztos Corning Gorilla Glass bevonattal lett ellátva, miközben olyan technológiákat támogat, mint a Dolby Vision vagy a HDR 10+.

Az egységes megjelenést az előlapon egy 16 megapixeles szelfikamera töri meg, mely kameralyukas megoldásként lett a kijelzőbe építve, de ennél azért sokkal izgalmasabb dolgokat rejteget a hátlap, ahol rögtön három szenzor teljesít szolgálatot.

Közülük a legerősebb a 64 megapixeles főkamera, melyet OIS támogat meg, illetve két fizikai szenzor, köztük egy 8 megapixeles ultraszéles, valamint egy 2 megapixeles makrókamera, melyeket pontosan olyan ízlésesen rendeztek el, mint a termékcsalád többi tagján.

Android 13 + MIUI 14 kombóra építkezve, Harry Potter különkiadással kiegészülve

Természetesen a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo minden olyan tulajdonsággal rendelkezik még, ami manapság csak elvárható egy igazán jó okostelefontól, ezáltal támogatja az 5G-t, a WiFi 6-ot, de van benne NFC, infravörös port, sőt a sztereó hangszórók és a 3,5 mm-es jack csatlakozó sem hiányzik belőle.

Szoftveresen a készülék Android 13-ra épül fel, amit a Xiaomi készülékeitől megszokott MIUI 14 kezelőfelülettel támogatnak meg, így ebben a tekintetben magabiztos háttér jellemzi majd.

A küllem tekintetében a jól megszokott fekete, kék és ezüstszínű kiadás mellett érdekesség, hogy a Note 12 Turbo egy Harry Potteres különkiadást is kap, amit várhatóan csak Kínából lehet majd rendelni, de a küllem tekintetében biztosan odáig lesznek érte a rajongók.

Ez a modell ugyanis speciális festést kap majd, a hátlapon megjelenő patrónussal, címerrel, valamint a kamerák köré fonódó szemüveggel, de a csomag egy exkluzív tokot, valamint matricákat is tartogat a vásárlóknak.

A Xiaomi Redmi Note 12 Turbo ára

Hogy a Xiaomi Redmi Note 12 Turbo mikor kerül a boltok polcaira, az egyelőre még kérdéses, ellenben az biztos, hogy rendkívül kecsegtető árcédulával büszkélkedhet majd, hiszen a legkisebb modell 8/256GB-os konstrukcióval már 1999 jüanért, azaz kicsivel több mint 100 ezer forintért beszerezhető lesz.

Ezen felül érkezik kétféle 12GB RAM-mal szerelt típus (256 és 512GB-os tárhellyel, nagyjából 110 és 120 ezer forintért), de a legerősebb modell 16GB RAM-mal és 1TB-os ROM-mal is csak 130 ezer forintért mutatkozott be.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top