Már tudjuk, hogy mikor jelenik meg a Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro

Nem bízza a véletlenre a Xiaomi a legújabb zászlóshajó okostelefonok megjelenését, így kiderült, hogy még az év elején megkapjuk a soron következő nagyágyút, avagy a sokak által már régóta várt Xiaomi 13 Pro modellt, ami több tekintetben is piacvezető tulajdonságokkal rendelkezik.

Mint azt a Xiaomi hivatalosan megerősítette, a kérdéses készülék kapcsán február 26-án várható a pontos megjelenés, ezen a napon számíthatunk tehát a globális premierre, ami első körben csak a formális bemutatót jelenti, de az elkövetkezendő napokban a világ valamennyi országában megjelenik majd az eszköz a boltok polcain.

A Xiaomi 13 Pro a gyártó tervei szerint a termékcsaládon belül az abszolút csúcskategóriát képviselné, azonban nem maradna sokáig a trónon, hiszen a háttérben egyre biztosabb pletykák érkeznek egy esetleges Ultra variánsról, ami trónkövetelőként jelenhetne meg a piacon.

Hogy milyen tulajdonságokkal tud majd az élmezőnybe kerülni a 13 Pro? Lássuk a hivatalos tudnivalókat a kérdéses készülékről!

Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet biztosítja az erőteljes hardveres hátteret

A gyártó valóban nem akarja a véletlenre bízni a sikert, így a Xiaomi 13 Pro erejét egy Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet biztosítja majd, ami azon túl, hogy a Qualcomm egyik legjobbja jelenleg, magabiztos hétteret nyújt a mindennapok során.

Nem okoz neki gondot például az 5G kezelése, de még a WiFi 6E szabvány sem, sőt a Bluetooth rendszerből is az 5.3-as változattal számolhatunk, egyszóval akár a hétköznapok, akár a munkahelyi teendők kiszolgálása a cél, a 13 Pro nem okoz majd csalódást.

Különösen annak fényében nem, hogy a készülék akár 12GB RAM-mal is kapható lesz – természetesen az LPDDR5X variánsból –, ehhez a típushoz pedig 512GB belső tárhely kapcsolódik majd, ami szintén a legújabb és leggyorsabb UFS 4.0-s technológiára épül.

Akkumulátorból a kapacitás terén egy 4820 mAh-s darab került bele, ami a gyári töltőfej segítségével vezetékes formában 120W-os gyorstöltéssel tudja majd szívni magába az energiát, de a vezeték nélküli töltés sem hiányzik, azonban itt meg kell elégednünk az 50W-tal.

A mobilos fotózás világában alig akad majd párja

Nem szabad elfeledkezni róla, hogy a Xiaomi 13 Pro a kamerarendszer tekintetében is igyekszik majd a legjobbat nyújtani, ami már a 32 megapixeles szelfikameráján észrevehető, hiszen ilyen nagy teljesítmény ritkán van jelen a frontoldalon.

A mobilos fotózás világában alig akad majd párja

Ennél is komolyabb azonban, ami a hátlapon vár ránk, hiszen itt három darab, egyenként 50 megapixeles kamera teljesít szolgálatot, köztük a Sony IMX989-es szenzorral a főszerepben, mely automatikus fókusszal és HyperOIS képstabilizátorral dolgozik a legjobb teljesítmény elérése érdekében.

Ezt egészíti ki még egy 50 megapixeles ultraszéles szenzor, valamint egy 50 megapixeles zoom-szenzor, melyek f/2-es rekeszértékeken munkálkodnak és egy olyan hátteret biztosítanak a készüléknek, ami határozottan a legjobbak közé emeli majd az eszközt a megjelenéskor.

A 120Hz-es OLED kijelző sem hiányzik a képből

Mi sem természetesebb annál, minthogy egy ilyen konfigurációt a Xiaomi egy 120Hz-es LTPO OLED kijelzővel egészített ki, ami a 6,73 hüvelykjével és a 3200×1440 képpontos felbontásával magasan kiszolgálja majd a tulajdonosokat.

Mindehhez olyan tulajdonságok tartoznak még, mint az 1900 nites fényerő, a 10bites színmélység, a HDR10+ és a DolbyVision támogatás, valamint a 240Hz-es érintésérzékenység, ami fénysebességű kezelést és pontosságot nyújt az eszköznek.

Nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a kijelző a védelem szempontjából sem vall kudarcot, hiszen Gorilla Glass Victus bevonattal látták el, sőt mi több, az eszközből még az IP68 szabvány sem hiányzik, így a fröccsenő víznek és a pornak egyaránt ellenáll.

Hogy mindezt milyen árcédulával adja majd a Xiaomi? A hírek szerint a 8GB RAM-mal és 128GB belső tárhellyel szerelt alapmodell esetében 900 dollárral, azaz nagyjából 320 ezer forinttal számolhatunk, de az erősebb típus természetesen ennél valamivel drágábbnak ígérkezik.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top