5+1 dolog, amivel soha ne takarítsd Xiaomi telefonodat

Mivel soha ne takarítsd Xiaomi telefonodat

Különösen a koronavírus-járvány begyűrűzése óta sokak számára rendkívül fontos, hogy telefonjuk mindig makulátlan tisztaságú és kórokozóktól mentes legyen. Emiatt rengetegen próbáltak ki új módszereket azért, hogy mindezt könnyedén elérhessék.

Ez az oka annak, hogy az elmúlt hónapok során olyan sok okostelefon – tehát nem csak a Xiaomi modelljei – hibásodott meg azért, mert tulajdonosa nem tudta, hogy nem ajánlatos például ablaktisztítóval áttörölni a kijelzőt.

Ezért most összegyűjtöttünk hat olyan dolgot, amivel vagy egyáltalán nem, vagy csak kellő körültekintés mellett szabad takarítani egy Xiaomi telefont azért, hogy az ne hibásodjon meg.

Ablaktisztító

Mivel a kijelzőt is üvegbevonat védi, sokan úgy gondolják, hogy az ablaktisztító folyadék kiváló alternatíva ahhoz, hogy a panel újra ragyogjon és megszabaduljon a szennyeződésektől. Noha a logika rendben van, valójában azonban ezzel súlyos kárt okozhatunk az eszközben.

Kevesen tudják ugyanis, hogy a telefonok kijelzőjét egy speciális bevonat óvja, ami az ablaktisztító maró hatása miatt könnyedén elvékonyodhat, ezáltal a felület védtelenebbé válhat a karcokkal szemben. Arról nem is beszélve, hogy a folyadék könnyedén behatolhat a rések közé, és zárlatot idézhet elő ott!

Alkoholos tisztítószerek

A legtöbb alkoholos tisztítószer sem a legjobb választás, ha egy telefon kijelzőjét tisztítanánk vele. Bár vannak köztük direkt a kijelző tisztántartására alkalmas darabok, azonban többségüket érdemes távoltartani a panelektől.

Ezek az úgynevezett izopropil alkoholok, amelyek szintén rossz hatással vannak a kijelző érzékeny és vékony védőbevonatára. Természetesen a folyékony jelleg miatt valamennyi alkoholos tisztítószerrel érdemes óvatosan bánni.

Nedves törlőkendő

Igencsak nagy népszerűségnek örvendenek manapság a nedves törlőkendők, azonban a háztartási célra kitalált, kisgyermekeknek szánt típusok olyan anyagokat tartalmazhatnak, melyek nem a legszerencsésebbek egy kijelző esetén.

Természetesen vannak olyan nedves törlőkendők, melyek kifejezetten az okostelefonokhoz lettek igazítva, de a hétköznapi típusok többsége erre a célra hosszabb távon alkalmatlan és nem szerencsés a védőréteg megbontása miatt.

Papírtörlő

A papírtörlő azért nem a legszerencsésebb alternatíva a telefon kijelzőjének takarításakor, mert ha nincs rajta védőbevonat, akkor a száraz papír rengeteg karcolást képes előidézni a felületen, melyekből később egyre nagyobb és kellemetlenebb sérülések lesznek.

Háztartási tisztítószerek

Bármilyen háztartási tisztítószerről is legyen szó, egyik sem alkalmas arra, hogy a telefon kijelzőjét tisztán tartsuk a segítségükkel. Ezek a tisztítószerek ugyanis minden esetben csiszoló és bomlasztó hatással vannak a kijelző védőfelületére.

Ezért nem szerencsés a mosogatószer és a szappan sem, melyek a kezünket ugyan fertőtlenítik, de a telefon kijelzőjére lehetetlen úgy felvinni őket, hogy az hasznos is legyen, de közben ne tegyünk kárt valamiben.

Különösen sok gondot okozhat az egyik legismertebb háztartási csodaszer, az ecet alkalmazása. Míg a fürdőszobában vagy egy vízforraló esetén csodát tesz a vízkővel szemben, a telefon külső felületét azonban képes megmarni, higított formában pedig semmivel sem hatékonyabb, mint a víz vagy a szappan.

Sűrített levegő

Az okostelefonok tisztítása kapcsán a legtöbb félreértés a sűrített levegőhöz kapcsolódik, hiszen a szervizekben is használnak ilyen módszert, így a vállalkozó kedvű készüléktulajdonosok azt gondolhatják, hogy ez nekik is sikerülhet.

Csakhogy a sűrített levegő gyakran több kárt tehet a készülékben, mint gondolnánk. A hangszóró- vagy a mikrofon nyílásába túl közelről befújt levegő például akár maradandó fizikai meghibásodást is előidézhet.

Hibát generált a telefon tisztítása? Bízzuk szervizre a javítást!

Nem sült el túl jól Xiaomi telefonunk tisztítása? Befolyt egy kis nedvesség a kijelző alá? Netán a sűrített levegős tisztítás után probléma van a készülék hangjaival? Ebben az esetben bízzuk hozzáértőkre a javítást.

A budapesti Xiaomi Szerviz rövid határidőkkel, minőségi alkatrészekkel és természetesen garanciális munkavégzéssel tudja orvosolni valamennyi Xiaomi telefon meghibásodását, a szervizfutár szolgáltatásnak köszönhetően pedig még a vidéken élőknek sem okozhat problémát az egész folyamat lebonyolítása.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top