Leica csúcskamerával, az MWC expón mutatkozhat be a Xiaomi 13 Ultra?

Leica csúcskamerával, az MWC expón mutatkozhat be a Xiaomi 13 Ultra?

Izgalmas bejelentések körvonalazódnak a Xiaomi háza tájáról február végére koncentráltan, lévén úgy hírlik, hogy a gyártó nemcsak ott lesz az MWC expón Barcelonában, hanem mindemellett óriási bejelentésekkel is szolgál majd.

Több kínai forrás úgy értesült ugyanis, hogy a kérdéses eseményen mutatkozhat majd be a Xiaomi 13 sokak által régóta várt Ultra kiadása, ami a korábbi részletek alapján egy egészen új szintet képviselhet az okostelefonos fotózás világában. 

Leica lencsével és 1 hüvelykes Sony szenzorral érkezhet a Xiaomi 13 Ultra?

A kiszivárgott részletek alapján minden jel arra utal, hogy a Xiaomi óriási bejelentéssel készül a február 27. és március 2. között megrendezésre kerülő MWC eseményen, ahol úgy hírlik, hogy bejelentenek majd egy Leica lencsével és 1 hüvelykes Sony szenzorral ellátott készüléket.

Egy ilyen erőteljes háttér pedig csak és kizárólag arra enged következtetni, hogy valami nagy dolgot szeretnének nyélbe ütni a gyártónál, hiszen egy ilyen kamerás konfigurációt biztosan nem tesznek elérhetővé egy hétköznapi készülékben, ahhoz csúcstelefon kell.

Noha a Xiaomi háza tájáról mindig érkeznek meglepetések, és ez alighanem az idei évben sem lesz másként, azonban elég nagy a valószínűsége annak, hogy inkább egy ismert termékcsalád aktuális tagjáról van itt szó.

Ebbe a képletbe pedig jelenleg csak és kizárólag a Xiaomi 13 Ultra férhet bele, hiszen egy ilyen kaliberű készüléktől várnánk elsőként azt, hogy Leica lencsékkel és 1 hüvelykes Sony szenzorokkal dolgozzon. Egy biztos: a Xiaomi 13 Pro-nál jóval erősebb kamerás tudást kínáló okostelefon készül!

Mit tudott a Xiaomi 13 Pro?

Pedig a Xiaomi 13 Pro sem egy gyenge készülék, noha ennek a globális premierje sem ismert még pontosan, így jelenleg csak a kínai felhasználók élvezhetik erejét és sajátosságait, de amennyiben az Ultra ezen az eszközön is túlmutat majd, akkor egy igazi zászlóshajót köszönthetünk a képében.

A 13 Pro ugyanis három darab 50 megapixeles hátlapi kamerát kapott – nagyjából a korábbi típusok Ultra modelljeire épülve –, melyek közül a központi elemet egy egyhüvelykes, f/1,9-es rekeszértékű PDAF OIS szenzor képviselte.

Mit tudott a Xiaomi 13 Pro?

Mellette találkozhatunk még egy 115 fokos látószöggel ellátott, f/2,2-es rekesztértékű ultraszéles, valamint egy 3,2X-es optikai zoomra képes kiegészítővel, melyek együttesen olyan fotós teljesítményt tudnak nyújtani, ami kis túlzással páratlannak tekinthető a piacon.

Ehhez ráadásul Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet, 4820 mAh-s akkumulátor, egy 6,73 hüvelykes QHD+ felbontású AMOLED kijelző – természetesen 120 Hz-es –, valamint 120W-os gyorstöltés is csatlakozott, ami vezetékmentes formában 50W-ot tud.

Mit jelenthet be a Xiaomi az MWC 2023-on?

A szivárgások után nem sokkal a Xiaomi kiküldte az MWC 2023 expóra szánt meghívókat, melyek konkrétumokkal nem szolgáltak ugyan, de rengeteg apró részletet hoztak nyilvánosságra azzal kapcsolatban, hogy mi várható az eseményen.

Ami biztos, hogy a február végi eseményen a gyártó a komplett jövőképét megosztja majd a látogatókkal, illetve azokkal, akik otthonról követik az eseményeket, így minden okostelefonról, amit kiadásra szánnak, hallhatunk valami részletet – ha mást nem, legalább egy tervet.

A felvezetésben konkrétan a Xiaomi 13 Ultra neve nem hangzott el, így rögtön felmerült, hogy talán nem is lesz ehhez kapcsolódó bejelentés az eseményen, de miután a fentiekben említettük, hogy a komplett 2023-as megjelenési tervükről hallhatunk, ezért bármi megeshet.

Ami érdekesség még, hogy a Xiaomi szeretne majd konkrét információkkal szolgálni globális terveiről is, így ha előbb nem, akkor legkésőbb február végén vagy március elején pontos részleteink lehetnek arról, hogy mikor érkezhet meg a nyugati világba – ezáltal hozzánk is – a Xiaomi 13 és a Xiaomi 13 Pro.

Az pedig, hogy mi lesz a Xiaomi 13 Ultrával, illetve milyen eszközbe kerülhet a csúcstechnológiás Leica kamera, még sok érdekes meglepetést szülhet!

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top