Mit tegyünk, ha Xiaomi telefonunkon nem működik a Bluetooth?

Mit tegyünk, ha Xiaomi telefonunkon nem működik a Bluetooth

Ma már valamennyi telefonunkhoz csatlakoztatható vezeték nélküli eszköz Bluetooth technológiára épül. Az okosórák, a headsetek vagy a külső hangszórók például jellemzően ilyen formában tudnak kommunikálni a készülékkel.

A Bluetooth meghibásodása vagy problémája ezért az esetek többségében nagyon hamar kiderül, és megnehezíti a felhasználók életét – természetesen nem csak Xiaomi telefonokon, hiszen minden mai és modern készülék ezt a formátumot használja, ha vezeték nélküli adatátvitelről van szó.

Hogy mit tehetünk abban az esetben, ha Xiaomi telefonunkon nem akar működni a Bluetooth? Az alábbiakban sorra vettük a lehetőségeket!

Gyakran elegendő csak ki- majd újra bekapcsolni a funkciót

Azon túl, hogy a Bluetooth technológiát a készüléken belül hardver is szolgálja, a problémás esetek jelentős részében inkább szoftveres hiba áll a háttérben, ha nem működik megfelelően az adatátvitel.

Éppen ezért a legtöbbször elegendő, ha egyszerűen ki- majd újra bekapcsoljuk a telefonon a Bluetooth funkciót. Ezt különösen akkor érdemes kipróbálni, ha a készülék állapotsorán – azaz jellemzően az óra melletti sávon – nem látjuk a kapcsolat aktív állapotát jelző kis B-betűt.

A Bluetooth be- és kikapcsolására lehetőség van a lehulló főmenüben – a legtöbb Xiaomi telefonon ez rögtön a második sorban megtalálható –, de a Beállítások megnyitását követően is azonnal elénk tárul a Bluetooth almenü, ahol egyetlen pöccintéssel ki- és bekapcsolhatjuk a szolgáltatást.

Néha újra kell indítani a telefont

Különösen frissítések vagy problémás programok telepítését követően lehet tapasztalni egyes esetekben, hogy hiába aktív a telefonon a Bluetooth, hiába próbáljuk bekapcsolni, az állapotsorban csak néhány másodpercig jelenik meg a funkció logója, majd utána automatikusan eltűnik, a szolgáltatás magától kikapcsol.

Azon túl, hogy ez egy rendkívül kellemetlen jelenség, a legtöbb esetben nagyon egyszerűen megoldható, nincs más teendőnk, minthogy újraindítjuk a készülékünket, majd ezt követően a funkció magától helyreáll, ismét úgy működik, ahogyan az elvárható tőle.

Ilyen esetekben a gondot szintén valamilyen szoftveres hiba okozza, amihez sokszor elegendő lehet a gyorsítótár kiürítése is, de a leginkább eredményes az, ha újraindítjuk a készüléket.

Ellenőrizzük a Bluetooth beállításait

Könnyedén előfordulhat, hogy a Bluetooth helytelen működését valamilyen beállítási hiányosság okozza. Ezen a ponton rengeteg problémával találkozhatunk. Példának okáért előfordulhat, hogy az automatikus párosítás idézi elő a gondot.

Ez a funkció azon túl, hogy rendkívül hasznos, néha okozhat kellemetlenségeket, hiszen előfordulhat, hogy Xiaomi telefonunk azért nem tud csatlakozni ilyen formában más eszközökhöz, mert már csatlakozik egyhez. Ezek leválasztása a legtöbbször megoldja a problémát.

Nem kizárt továbbá, hogy csak valamilyen energiagazdálkodási funkció korlátozza a Bluetooth kapcsolat létrejöttét. Ez különösen akkor lehet gond, ha a telefon merülőben van, vagyis a legtöbbször elegendő csak feltölteni a készüléket a probléma megszüntetéséhez.

Bizonyos esetekben a Bluetooth működését más vezeték nélküli kapcsolati formák zavarhatják, mint a WiFi vagy az NFC. Érdemes kikapcsolni őket, és megpróbálni újra a Bluetooth csatlakozást, hiszen gyakran előfordulhat, hogy csak ez a probléma állt a háttérben.

Mikor forduljunk szervizhez Xiaomi telefonunk Bluetooth problémájával?

A fentiek közül egyetlen beállítás sem segített? Amennyiben Xiaomi telefonunk továbbra is Bluetooth problémától szenved, akkor érdemes lehet még kipróbálni a gyári beállítások visszaállítását, hiszen a szervizben is jellemzően sor kerül erre.

Ezért a legfontosabb adataink lementését követően éljünk ezzel a lehetőséggel, ha pedig ez sem segít, akkor a szerviz lesz a megoldás, ahol valamennyi hardveres és szoftveres problémánkra gyors és szakszerű segítséget kaphatunk – méghozzá garanciális munkavégzéssel.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top