Redmi Note 11R név alatt újabb olcsó telefont mutatott be a Xiaomi

Redmi Note 11R név alatt újabb olcsó telefont mutatott be a Xiaomi

Ismét egyre nagyobb figyelmet fordít a Xiaomi azokra, akik szeretnének olcsó, de nagytudású okostelefont vásárolni maguknak, lévén a napokban bemutatkozott a Redmi Note 11R, amivel kapcsolatban több érdekességet is tapasztalhatnak azok, akik követik a gyártó bejelentéseit.

A legnagyobb érdekesség pedig minden kétséget kizáróan az, hogy ez a modell valójában Pocophone-ként kezdte életét, azonban a kínai és a nemzetközi piacra már a Redmi bejáratott logója alatt juthat el.

Indiában Poco M4 5G néven futott

Noha vannak különbségek a két modell között, azonban a Redmi Note 11R alapját gyakorlatilag egy az egyben az Indiában még tavasszal megjelent Poco M4 5G adja, az viszont nem derült ki teljesen pontosan, hogy a Xiaomi miért módosította a nevet.

Alighanem azért, mert bár a küllem, a lapkakészlet, de még a kijelző tekintetében is ugyanazok a paraméterek várnak ránk, azonban a kamera kapcsán eléggé megszorították a nadrágszíjat, ami nyilván pozitív hatást gyakorolt a termék árazására is.

Amíg ugyanis a Poco M4 5G-ben 50 megapixeles volt a központi kamera, addig a Redmi-variánsnál ez 13 megapixelesre csökkent, de a korábbi 8 megapixeles szelfikamerát is 5 megapixelre mérsékelték, azonban nagyjából ez minden, ha a különbségeket vesszük sorra.

Lássuk azonban konkrétan, hogy mit is kapunk bőven 100 ezer forint alatti árcédula mellett a legújabb Redmi okostelefontól!

MediaTek Dimensity 700-as lapkakészlettel, 5G-támogatással

A Redmi Note 11R lelkét a spórolás jegyében a MediaTek Dimensity 700-as lapkakészlet adja, ami közel sem olyan rossz, mint ahogyan azt sokan gondolják. A 7nm-es gyártástechnológiára épülő chipset ugyanis egy nyolcmagos processzorra épül – benne Cortex-A76 és A55-ös magokkal.

Ehhez egy Mali-G57-es GPU tartozik, miközben az egész kapcsán fontos kiemelni, hogy már a legújabb generációs mobilhálózat kezelése sem okoz neki gondot. A készülék tehát alighanem az egyik legolcsóbb 5G-képes készülék a sorban.

MediaTek Dimensity 700-as lapkakészlettel, 5G-támogatással

Mindezt ráadásul típustól függően 4/6/8GB RAM memóriával egészítette ki a gyártó, tárhelyből azonban egységesen csak 128GB-os modell választható belőle, noha ez a tulajdonsága microSD kártyával bármikor bővíthető.

Akkumulátorból egy 5000 mAh-s telep került a telefonba, méghozzá Li-Po típusból, amit egy nagyon alapszintű gyorstöltéssel láttak el, de nyilván nem ezért, mint inkább a kiváló üzemidő miatt szeretjük majd a készüléket.

6,58 hüvelykes IPS LCD kijelzővel és 13 megapixeles főkamerával

A Redmi okostelefonok sajátos megjelenését magán viselő készülék egy 6,58 hüvelykes IPS LCD kijelzőre épül, ami maximum 90Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik, méghozzá 20:9-es képarány, valamint 1080 x 2408 képpontos felbontás mellett.

Nem egy világbajnok konstrukció, de árkategóriájában kiváló, akárcsak a kamerarendszer. Hogy olcsón tudják tartani a vételárat, a telefon egy 13+2 megapixeles hátlapi szisztémát kapott, ami a hétköznapok megörökítésére tökéletesen alkalmas.

6,58 hüvelykes IPS LCD kijelzővel és 13 megapixeles főkamerával

Akárcsak a szelfikamera, ami 5 megapixeles teljesítményre képes, f/2.2-es rekeszértékével pedig teljesen ideális arra, hogy megfelelő minőségű önarcképeket készíthessünk a segítségével, de videóchatelés során sem okoz csalódást.

A telefont Android 12 operációs rendszerrel telepítették, de gyárilag MIUI 13-at is kapott, tehát szoftveres tekintetben kiforrott, jól működő, még sokáig támogatott háttér társul hozzá.

A Xiaomi Redmi Note 11R ára

A telefon megjelenése kapcsán pontos dátum egyelőre még nincs, az viszont biztos, hogy Kínában már elérhető ebben a formában, ott 1200 jüanra árazták, ami átszámítva valamivel több mint 70 ezer forintnak megfelelő összeg.

Egy 5G-képes telefonért, ami kiválóan megállja a helyét a hétköznapok során, legyen szó akár szórakozásról, akár munkáról, ez kifejezetten jó árcédulának tekinthető, különösen annak fényében, egyedül a Poco M4 5G-nél sokat dicsért 50 megapixeles központi kamera hiánya lehet fájó pont, de az árazás miatt megértjük ezt a lépést a gyártó részéről.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top