Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunkon visszhangoznak a hívások?

Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunkon visszhangoznak a hívások?

Ha nem is túlontúl gyakori probléma, de bizonyára sokan találkoztak már azzal a jelenséggel, hogy telefonáláskor a hívások erőteljes visszhangot produkálnak, ami azon túl, hogy rendkívül kellemetlen, gyakran akár teljes egészében ellehetetleníti a kommunikációt.

A háttérben kisebb és nagyobb hibák egyaránt meghúzódhatnak, így nem kell azonnal megijedni, ha a kérdéses jelenséggel találkozunk, ugyanakkor gyakori előfordulás esetén – állandósulás mellett pedig végképp – érdemes a végére járni a problémának.

Noha a visszhangzó hívások márkafüggetlenül valamennyi okostelefon esetében előfordulhatnak, azonban lássuk az alábbiakban, hogy mi a teendő olyan esetekben, ha Xiaomi telefonunk produkálja ezt a hibajelenséget!

Mi okozhat visszhangzó telefonhívásokat?

A legtöbbször a zajszűrés problémája áll a háttérben

Az esetek jelentős többségében a visszhangzó hívásokat a zajszűrő technológia rossz működése okozza. Ezt a technikát úgy tervezték, hogy minden külső zavaró hangot kiszűrhessen a hívásokból, így szabályozza a környezeti zajokat, de még a saját beszédhangunkat is.

Gyakran előfordul például, hogy valaki kihangosítóval telefonál, aminek hatására a másik készülék mikrofonja érzékeli a mi beszédünket, és ez nagyon kellemetlen visszhangban nyilvánul meg. Ezért érdemes ilyenkor elsőként kikapcsolni a zajszűrést, ha erre lehetőség van, de a kihangosító be- és kikapcsolása szintén jó megoldás lehet próbaként, hiszen ilyenkor a zajszűrést is módosítjuk.

Ha a készüléket fülhallgatóval vagy autós kiegészítővel, esetleg valamiféle headsettel használjuk, akkor próbáljuk ki tartozék nélkül is. Ha a visszhang megszűnik, nem a telefon a hibás. Természetesen egy rosszul illeszkedő vagy kialakított védőtok is okozhat visszhangot, így ezzel is érdemes lehet kísérletezni.

Gyakran szoftveres hibáról van szó

Sok esetben a kellemetlen visszhangot valamilyen szoftveres hiba idézi elő a Xiaomi telefonjainál. Ilyenkor érdemes mindig azzal kezdeni a feltárást, hogy ellenőrizzük: minden esetben találkozunk-e visszhanggal, vagy csak például bizonyos szoftvereknél.

Előfordulhat ugyanis, hogy csak a híváshoz használt applikáció frissítésére van szükségünk. Amennyiben egy hangos üzenetek küldésére alkalmas programnál nem jellemző, akkor itt érdemes keresni az okokat.

Természetesen gyakran csak szoftveres összeakadás áll a háttérben, éppen ezért egy újraindítás például sok esetben hozhat megoldást, ha szoftveres problémára gyanakszunk, mindemellett nem kerül semmibe egy kikapcsolás-bekapcsolás.

Végső esetben érdemes frissíteni az operációs rendszert, a MIUI-t és az összes kapcsolódó programot, hátha valamelyik túl régi, és ezért produkálja ezt a kellemetlen jelenséget.

Nyilván érdemes kipróbálni más partnerekkel is a telefont, hiszen előfordulhat, hogy a hívott fél túl nagy hangerővel vagy kihangosítva használta az eszközt, és ezért visszhangzott a hívás.

A hangszóró meghibásodása is okozhat visszhangot

Nem szabad figyelmen kívül hagyni egy Xiaomi telefon esetében a visszhangzó hívás problémája kapcsán a hangszóró tényleges, fizikális meghibásodását sem, hiszen ez az alkatrész amilyen aprócska, olyan könnyedén tönkre tud menni bizonyos esetekben.

Különösen akkor, ha a telefont valamilyen erőteljes külső hatás érte, példának okáért beázott vagy leesett. Amennyiben egy ilyen eseményt követően jelentkezik okostelefonunk kapcsán a kellemetlen hanghiba, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy hardveres gond áll a háttérben.

A Xiaomi telefonok hangszóróinak meghibásodása ugyanis nagyon gyakran okoz visszhangzó hívást, de előfordulhat a hibajelenségek között recsegés, búgás, hangerőprobléma – így például erőteljes halkulás –, bizonyos esetekben pedig akár teljes némaság is.

Amennyiben minden mást kizártunk a hibalehetőségek közül, és szinte biztosak vagyunk a szoftveres problémában, akkor vigyük készülékünket a budapesti Xiaomi Szervizbe – vagy küldjük fel hozzájuk vidékről a szervizfutár szolgáltatás részeként –, ahol rövid határidőkkel, elérhető árakkal és garanciális munkavégzéssel orvosolják a hibát.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top