Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunk még működik, de a kijelző már nem

Mit tehetünk, ha Xiaomi telefonunk még működik, de a kijelző már nem

Mivel egy Xiaomi telefon nagyon sok alkatrészből áll össze, működése pedig rendkívül összetett, ezért bizonyos esetekben az egyes hibajelenségek mögött megannyi különös probléma állhat.

Előfordulhat például olyan eset, amikor maga a telefon még működőképes, a rezgőfunkció aktív, a hívások kicsengenek rajta, azonban a kijelzőn semmit sem láthatunk. Hogy mi a teendő ilyenkor? Lássuk a lehetőségeket!

Távolítsuk el az esetleges fizikai akadályokat

Amennyiben Xiaomi telefonunkat tokban tároljuk, könnyen előfordulhat, hogy a kérdéses védőréteg nem kapcsolódik megfelelően a készülékhez, esetleg hozzáér olyan érzékelőkhöz, amelyek negatívan befolyásolják a működését.

Előfordulhat például, hogy a tok bizonyos részei eltakarnak olyan optikai szenzorokat, amelyek folyamatosan azt az információt továbbítják a készülék felé, hogy a képernyőnek kikapcsolt állapotban kell maradnia. Ezért mindig ellenőrizzük elsőként a védőtokot!

Csatlakoztassuk töltőhöz a telefont

Gyakori probléma a fentiekben leírt esetekben, hogy telefonunk annyira lemerült, hogy a készülék már nem kapcsolja be a kijelzőjét, egyfajta alvó állapotba helyezi magát, és előfordulhat, hogy semmire sem reagál.

Ezért rendkívül lényeges, hogy ilyen hibajelenségek esetén mindig csatlakoztassuk töltőhöz a telefonunkat. Erre ugyanis a készüléknek mindig reagálnia kell valamit, ha minden rendben, így esetünkben meg kell jelennie a töltést jelző kezdőképernyőnek.

Amennyiben a töltőképernyő megjelenik, akkor pár perc múlva a készülék ismét használható lesz, ellenkező esetben tovább kell keresni a problémát.

Próbáljunk meg egy újraindítást

Kifejezetten gyakori eset, hogy telefonunk hibáját csak valamilyen szoftveres probléma okozza, aminek a megoldása általában úgy a legegyszerűbb házilagos körülmények között, hogy a telefont újraindítjuk.

Mivel a mai modellek esetében az akkumulátort már nem lehet eltávolítani – ez évekkel ezelőtt általános megoldás volt valamennyi hibára –, ezért próbálkozzunk meg egy újraindítással, ami lehetőséget ad arra, hogy az esetleges szoftveres gondok azonnal megoldódjanak.

Az újraindítást valamennyi modellnél a bekapcsológomb hosszas nyomva tartásával tudjuk elérni abban az esetben, ha nem látunk semmit sem a kijelzőn. Egy kisebb rezgés után jellemzően rögtön látnunk kell az indítóképernyőt. Ha mégsem, akkor nagyobb a baj.

Amikor csak a Xiaomi kijelző csere segít

Sajnálatos módon vannak olyan esetek, amikor Xiaomi telefonunk kijelzője teljesen meghibásodott, vagyis a fenti trükkök, illetve otthoni megoldások nem hoznak gyógyírt a problémára.

A legtöbbször ez azért van így, mert csak a panel teljes cseréje segíthet megoldani a gondunkat. Sokan élnek ugyanis abban a tévhitben, hogy egy telefon képernyője csak fizikai sérülések útján hibásodhat meg.

Ez tévedés, hiszen a karcok, törések, repedések és egyebek mellett a háttérben megannyi olyan hibalehetőség áll, ami teljesen használhatatlanná teszi a kijelzőt. Elengedhetnek forrasztások, elszakadhatnak kábelek, amelyek a legtöbbször csak Xiaomi kijelző cserével javíthatók.

Amennyiben a probléma megoldásához a Xiaomi Szervizt választjuk, a piacvezető árak mellett biztosak lehetünk a garanciális munkavégzés mellett a gyors határidőkben, valamint abban is, hogy a feladatot tapasztalt, megfelelően felszerelt kollégák végzik majd el.

Hogy nem lakunk Budapesten és vonzáskörzetében? Ma már ez sem jelent problémát, hiszen a szervizfutár szolgáltatás segítségével még vidékről is könnyen és kényelmesen gondoskodhatunk meghibásodott telefonunk javíttatásáról.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top