Xiaomi Mix Flip név alatt márciusban jöhet a gyártó legújabb hajlítható kijelzős telefonja

Xiaomi Mix Flip

Már sokszor és sokat lehetett hallani a Xiaomi soron következő nagy dobásáról okostelefonos fronton, lévén a gyártó gőzerővel készíti legújabb hajlítható kijelzős készülékét, amiről most újabb részletek láttak napvilágot, többek között például az, hogy megjelenése sokkal közelebb van, mint korábban gondoltuk.

A friss hírek szerint egyszerűen csak Xiaomi Mix Flip név alatt emlegetett készülék ugyanis már március végén megjelenhet, és bár globális indulással első körben nem igazán számolhatunk, de később biztosan minket sem felejt majd el a gyártó. Addig is érdemes lehet megismerkedni a készülék néhány alapvető tulajdonságával.

A legújabb Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlettel érkezik

Amivel kapcsolatban biztosan nem szenved majd hiányt a Xiaomi Mix Flip, az nem más, mint a nyers erő. A hajlítható kijelzős készülék ugyanis a Qualcomm legújabb csúcslapkájára épül fel, vagyis a Snapdragon 8 Gen 1 chipsetre, amihez legalább 8/12GB RAM társul majd, de ez utóbbi egyelőre még csak inkább egyfajta elvárás a készüléktől, mintsem konkrét részlet.

Ami biztos, hogy ezzel a felállással a Xiaomi a Samsung Galaxy Z Flip 3-nak szeretne konkurenciát állítani, de egyelőre még túl kevés az a biztos részlet – különösen az árcédula tekintetében –, ami alapján messzemenő következtetéseket lehetne levonni, esetleg ténylegesen összehasonlítani a két eszközt.

Ami biztos, hogy a Snapdragon 8 Gen 1 idén már az elvárható szintet képviseli a hajlítható kijelzős okostelefonokban, hiszen a nemrégiben bemutatkozott Motorola Razr is erre épül fel. Amire mérget vehetünk még, az a gyorstöltés, hiszen ezen a téren a Xiaomi a 120W-os gyorstöltő technológiát veti majd be az eszköznél, noha azt nem tudni még, hogy ehhez mekkora akkumulátor társulhat.

120 Hz-es OLED kijelzővel és erőteljes kamerarendszerrel

A legfrissebb kínai szivárgásokból kiderült, hogy a Xiaomi Mix Flip biztosan egy 120 Hz-es képfrissítési rátára képes hajlítható OLED kijelzőre épül fel. Hogy milyen képátmérő mellett, arra egyelőre nem derült még fény, az viszont már tudvalevő, hogy a kamerarendszer terén ismét nem okoz majd csalódást a Xiaomi.

Xiaomi Mix Flip

A legfrissebb kínai szivárgásokból kiderült, hogy a Xiaomi Mix Flip biztosan egy 120 Hz-es képfrissítési rátára képes hajlítható OLED kijelzőre épül fel. Hogy milyen képátmérő mellett, arra egyelőre nem derült még fény, az viszont már tudvalevő, hogy a kamerarendszer terén ismét nem okoz majd csalódást a Xiaomi.

A Xiaomi Mix Flip ára és megjelenési dátuma

Ami azonban a legérdekesebb tulajdonsága lesz a Xiaomi Mix Flip-nek, az minden kétséget kizáróan az árcédula. A hajlítható kijelzős telefonok kapcsán már-már megszokott, hogy a legmagasabb árkategóriát képviselik a piacon, gyakran kétszer annyiba kerülnek, mint az éppen aktuális csúcsmodellek.

A Xiaomi hajlítható kijelzős készüléke azonban ezen a téren is szeretne egyfajta forradalmat elindítani, hiszen az átlagosnál jóval olcsóbb lesz, kínai források szerint a gyártó a mai normál prémium okostelefonok árkategóriáját szeretné megcélozni vele, vagyis 500 ezer forint körül terveznek az eszközzel, ami a jó eladások és a nagy siker biztosítéka lehet.

Ha minden a hírek szerint alakul, akkor minderről nemsokára már konkrét részleteink is lehetnek, hiszen a Xiaomi március 29-re tervezi a készülék premierjét – Ázsiában mindenképpen –, így legkésőbb ebben az időpontban minden kiderül majd.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top