Hangvezérléssel és mesterséges intelligenciával érkezik a Xiaomi TV ES50 2022

Xiaomi TV ES50 2022

Újabb okostelevízió piacra dobását tűzte ki célul nem is olyan régen a Xiaomi, akik bejelentették, hogy 2022-ben egy 4K felbontású, hangvezérléssel irányítható, mesterséges intelligenciával is ellátott készüléket szeretnének feltenni a boltok polcaira.

Ez lesz a Xiaomi TV ES50 2022 névre keresztelt eszköz, mely a maga 50 hüvelykes képátmérője mellett egészen lenyűgöző termékdizájnnal rendelkezik, de nem szenved hiányt a kiváló hangtulajdonságokból, sőt a prémium funkciókból sem. Lássuk azonban egy kicsit közelebbről, hogy mire képes valójában.

4K felbontású kijelzővel, HDR-támogatással

Ami a legfontosabb tulajdonsága a Xiaomi okostelevíziójának, hogy az eszköz panelje 4K felbontással rendelkezik, egészen pontosan 3840×2160 pixel megjelenítésére képes, amihez 50 colos képátmérő tartozik. Azon túl, hogy maximálisan támogatja a HDR és a Dolby Vision technológiákat, a televízió 600 nites fényerőt is nyújt, aminek köszönhetően nagy fényben, de gyakorlatilag bárhol képes kiváló minőségű képet adni.

Xiaomi TV ES50 2022

Különösen az olyan tulajdonságaival, mint a rendkívül sokrétű fényerőszabályozás, a többzónás háttérvilágítás, valamint néhány saját fejlesztésű algoritmus, melyek a színhibák csökkentése mellett megannyi támogatást nyújtanak a magas minőségű képalkotáshoz.

Elragadóan modern termékdizájn, mozis hangélmény

A képminőség mellett a gyártó gondoskodott róla, hogy a Xiaomi TV ES50 2022 okostelevízió a hanghatások tekintetében is a legjobbat nyújtsa. Az eszközt egy négy hangszóróra épülő hangrendszerrel vértezték fel, amihez magas- és mélysugárzók is tartoznak. 

Külön érdekesség, hogy a beépített légcsatornás basszuserősítőnek hála olyan mélyeket tud nyújtani, mint egy professzionálisabb hangrendszer, ezáltal a DTS és a Dolby Audio hozzájárulásával a televízió önmagában képes mozis hangélményt generálni otthonunkban.

Elragadóan modern termékdizájn, mozis hangélmény

Mindezt ráadásul elragadó és látványos termékdizájn társaságában álmodta meg a Xiaomi. A televízió ugyanis nagyon vékony kerettel rendelkezik, így az egész panel az előlap 96 százalékát teszi ki. Maga a keret teljes egészében fémből készült, méghozzá homokfúváson alapuló eljárással, de a masszív kialakítását növeli még a jó minőségű fém talpazat is.

Hangirányítással és mesterséges intelligenciával

A televízió kapcsán óriási előny, hogy egyáltalán nem szenved majd hiányt az okosfunkciókból sem. A beépített és egyben magas érzékenységgel rendelkező mikrofonja például lehetőséget ad a hangirányításra is, miközben a funkciók zömét mesterséges intelligenciával vértezték fel.

Ennek megfelelően a televízióban egy AI-SR képi algoritmus dolgozik, aminek köszönhetően egy nagyteljesítményű chip folyamatosan azon dolgozik benne, hogy intelligens módon növelje a számítási teljesítményt, ami a folyamatos tanulási képességgel együtt garantálja a kiváló minőségű megjelenést.

A kérdéses MI segít abban, hogy a nagy felbontás mellett folyamatosan és hatékonyan csökkenthető legyen a zaj, de olyan apróságokban is a segítségünkre lesz, minthogy felskálázza számunkra az alacsony felbontást.

Az erőteljes hardverből sem lesz hiány

Az okosfunkcióknak köszönhetően a Xiaomi TV ES50 2022 természetesen hardveres oldalról sem vall kudarcot. Középpontjában egy 1,5 GHz-es MediaTek MT9638-as lapkakészlet található, mely nagytudású Mali-G52-es GPU-val és dedikált MediaTek APU-val büszkélkedhet.

mediatek

A memória terén 2GB RAM és 32GB belső tárhely támogatja meg az eszközt, mely szoftveres oldalról a Xiaomi telefonokról jól ismert MIUI rendszer alaposan átalakított, direkt televíziókhoz igazított, PatchWall-lal kiegészített változatát tartalmazza. 

A tévében természetesen rengeteg hardveres csatlakozás és egyéb extra is található. Nem okoz neki gondot a Bluetooth 5.0 és a WiFi 802.11 szabvány kezelése, miközben három HDMI- és két USB-csatlakozót is találunk rajta az Ethernet és az S/PDIF bemenetek mellett.

A Xiaomi TV ES50 2022 ára és megjelenése

A tervek szerint a Xiaomi TV ES50 2022 okostelevíziót a gyártó valamikor jövőre hozhatja el a nyugati piacokra – Kínában természetesen már kapható –, méghozzá rendkívül barátságos árcédulával, hiszen keleten átszámítva valamivel több mint 120 ezer forintba kerül jelenleg.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top