Mit tegyünk, hogy Xiaomi elektromos rollerünk ne kapjon defektet?

Xiaomi roller defekt

Azon túl, hogy a Xiaomi elektromos rollerek kimagasló ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek a gyakorlatban, a termékkategória egyik legáltalánosabb problémáját még mindig nem sikerült megoldania a gyártónak.

Ez pedig nem más, mint a defekt kérdése, hiszen ezekkel a járművekkel is könnyedén belefuthatunk ilyesmibe. Mivel sebességük normál esetben korlátozott, ezért egy elektromos roller defektje inkább kellemetlen, mint veszélyes, de azért így sem árt arra törekedniük a tulajdonosoknak, hogy megelőzzék ezt a helyzetet. Hogy mit tehet egy elektromos roller tulajdonosa azért, hogy egy ilyen jármű soha ne kapjon defektet, de legalábbis sokkal kisebb valószínűséggel? Lássunk néhány kipróbált és valóban működő trükköt!

Használjunk defektgátló folyadékot

Amennyiben Xiaomi elektromos rollerünk még gyári kerekeken gurul, akkor teljesen biztos, hogy tömlős kialakítású gumival rendelkezik, vagyis a vastagabb külső gumiréteget egy belső, levegővel felfújható belső tartja keményen és feszesen. Pontosan úgy, mint a kerékpároknál, ezért egy biciklisek által is gyakran használt trükk nagyszerű megoldás lehet a defektek számának mérséklésére.

Ez nem más, mint a defektgátló folyadék alkalmazása, ami egyfajta kocsonyaszerű anyagként gondoskodik a kerék hosszabb élettartalmáról. Bármelyik kerékpár-boltban kapható, használatához pedig csak bele kell töltenünk a tömlőbe nagyjából fél deciliter folyadékot a szelepen keresztül. A menettulajdonságok nem módosulnak tőle, ellenben a gumi tartóssága alaposan megnövekszik.

A defektgátló szalag alkalmazása is jó ötlet

A defektgátló szalag a külső és a belső gumi közé kerül annak érdekében, hogy extra védőréteget biztosítson a defekt ellen. Szintén minden kerékpáros szaküzletben kapható, és a biciklisták többsége előszeretettel alkalmazza a mindennapok során.

A legbiztosabb megoldás, ha a szalagot és a folyadékot egyszerre alkalmazzuk, hiszen ilyenkor nagyon minimálisra csökken annak a valószínűsége, hogy defektet kaphassunk a hétköznapokban.

Lényeges a megfelelő guminyomás

Sokan elkövetik azt a hibát az elektromos rollernél, hogy ugyanolyan keréknyomást próbálnak alkalmazni, mint az autóknál, csak 2,2 bar itt kifejezetten rossz döntés lesz, érzetre és ránézésre is lapos marad tőle a gumi.

Ennek megfelelően törekedjünk arra, hogy rollerünk legalább 4-4,5 bar nyomásra legyen fújva, ellenkező esetben sokkal könnyebben kaphatunk majd defektet, hiszen a nem optimális keréknyomás felesleges feszültséget eredményez a külső és a belső gumi között.

Mindig válasszunk jó minőségű utángyártott külső gumit

Minden Xiaomi elektromos roller életében egyszer eljön az a nap, amikor kerékcserére lesz szüksége, mert a sok megtett kilométer után a külső elkopott. Ilyenkor lényeges, hogy mindig valamilyen jó minőségű márkát válasszunk (például a Yida vagy a Bikight márkákat sokan dicsérik). A jó minőségű külső gumi rendkívül lényeges ahhoz, hogy egy esetleges következő alkalommal sokkal kisebb valószínűséggel és sokkal nehezebben kapjunk defektet a rolleren állva.

Mindig válasszunk jó minőségű utángyártott külső gumit

Egy igazán hatásos megoldásra lenne szükségünk a defekt ellen? Ilyenkor érdemes a teljes kerék cserét választani Xiaomi elektromos rollerünk esetén, és a gyárilag alkalmazott külső és belső gumis megoldás helyett inkább tömör gumit választani. Ezzel a megoldással ugyanis örökre megszüntethetjük a defektet, hiszen nem lesz, ami kilyukadjon, maximum a kopás miatt kell majd aggódnunk, ha sokat közlekedünk vele.

Igaz, hogy a menetkomfort ilyenkor némileg csökken, hiszen kevésbé lesz rugalmas a roller használata, de ez minimális kompromisszum annak fényében, hogy a defekt miatt sem kell aggódnunk többé.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top