Kikerül az Mi középtag a Xiaomi telefonok nevéből

Xiaomi név

Merész, ámde régóta várt elhatározásra jutott a Xiaomi saját okostelefonjaik elnevezése kapcsán, a hírek szerint ugyanis a gyártó a jövőben elhagyja majd az Mi középtagot a telefonok nevéből, melyek így sokkal egyszerűbben kimondhatók, megjegyezhetők lesznek.

A Xiaomi termékneveire ugyanis jellemző volt, hogy az Mi középtag miatt nehezen lehetett kimondani őket, megakasztotta a nyelvet. Elegendő ehhez pusztán a Xiaomi Mi Mix-re gondolni, ami akár egy kisebb nyelvtörő is lehetne sokak számára. Ennek az állapotnak azonban mostantól vége.

Viszlát Mi!

Bár a gyártó kifejezetten megkésve reagált a vásárlói reakciókra, azonban piacvezetőként nem halogathatták tovább a dolgot, így a minap bejelentették, hogy elhagyják az Mi középtagot a terméknevekből, ami először csak a telefonok esetében várható, de később alighanem más eszközöknél is megfigyelhető lesz.

Az első Xiaomi okostelefonok, melyek már nem rendelkeznek Mi elnevezéssel, várhatóan szeptember 15-én mutatkoznak majd be, a gyártó ugyanis ezen a napon tervez egy nagyobbacska prezentációt, ahol rengeteg friss bejelentéssel szolgálnak.

Köztük talán a Xiaomi Mi 11T-vel is, mely a fentiek értelmében már csak Xiaomi 11T név
alatt bukkanhat fel az eseményen, illetve később a boltok polcain egyaránt, ami mostantól a
prémium vonalat jelzi majd. Ennek a következő jeles képviselője várhatóan a Xiaomi 12 lesz
néhány hónap múlva.


A Redmi vonalon – mely a gyártó kimagasló ár-érték arányára fókuszáló palettáját képviseli –
természetesen nem számíthatunk változásra, de ugyanígy a Pocophone készülékeknél is
minden marad a régiben, egyedül a márka számára egyre fontosabb prémium szegmensben
lesz újítás.

A Xiaomi 12-ről már meg is érkeztek az első pletykák

Bár azt most még senki sem tudja pontosan megmondani, hogy mikor számíthatunk a megjelenésére, az viszont biztos, hogy Xiaomi 12 név alatt jöhet a gyártó következő nagy dobása, ami az első pletykák szerint három darab, egyenként 50 megapixeles kamerával felszerelve kerülhet a boltok polcaira.

 Talán nem meglepő, hogy a gyártó a mobilos fotózás terén abszolút piacvezető Mi 11 Ultrára szeretne hajazni ezzel a kialakítással, még tovább növelve annak a tulajdonságait, méghozzá várhatóan egy ugyanolyan hatalmas kameraszigettel, amihez bődületes teljesítmény is tartozik.

Kínai források szerint a Xiaomi 12 esetében azonban már nemcsak a főkamera lesz 50 megapixeles, hanem a Mi 11 Ultránál „csak” 48 megapixeles ultraszéles kamera és az ötszörös periszkópos zoommal ellátott lencse is 50 megapixeles hátteret kaphat, méghozzá ugyanazzal a nagyszerű szoftveres algoritmussal a háttérben, ami a Mi 11 Ultrát méltán emelte a trónusra.

A várakozások szerint ez a kamerafelállás már a Xiaomi 12 alapmodelljében helyet kaphat, az Ultra változata ugyanis megint a mobilos fotózás királyi címére törekszik, lévén úgy hírlik, hogy elsőként alkalmazhatja a Samsung 200 megapixeles szenzorját, mely a megfelelő támogatással elképesztő teljesítményre lehet majd képes a gyakorlatban.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top