Átesett a hivatalos bejelentésen a Xiaomi Redmi 10

Redmi 10

A Redmi 9 a Xiaomi egyik legnépszerűbb okostelefonja volt a sorban, hála a kimagasló ár-érték arányának, hiszen az 50 ezer forintos árkategóriában kínált középkategóriás mobilokat megszégyenítő tulajdonságokat.

A hagyomány pedig most folytatódik, lévén bemutatkozott a Redmi 10, mely minden tekintetben túltesz közvetlen elődjén, de főleg a kamera terén óriási a fejlődés, miközben szinte csak az 5G kapcsán kell kompromisszumot kötniük a vásárlóknak. Lássuk a pontos részleteket!

6,5 hüvelykes kijelzővel, 50 megapixeles hátlapi kamerával

A kifejezetten modern, alapvetően a Redmi Note 10 termékcsaládra hajazó megjelenést követő Xiaomi Redmi 10 a kijelző terén egy 6,5 hüvelykes, 1080×2400 képpontos IPS LCD panelt kapott, mely maximum 90Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet, de az AdaptiveSync technológiának hála akár 45Hz-ig is csökkenthető.

Az előlapi fotózáshoz a kijelzőt egy a képernyő felső felületének átlyukasztásával oldották meg. Ide egy 8 megapixeles szelfikamera került – az ujjlenyomat-olvasó viszont még a hátlapon van –, ha pedig szóba került a kamerázás, érdemes lehet kiemelni a sorból a hátlapi rendszert.

Ezen a téren ugyanis hatalmasat fejlődött közvetlen elődjéhez mérten a Redmi 10, lévén a hátlapra egy 50 megapixeles központi kamera került, amihez ráadásul három társszenzor csatlakozott, ezáltal találunk egy 8 megapixeles ultraszéles-, valamint egy 2-2 megapixeles makró- és mélységérzékelő kamerát.

MediaTek Helio G88-as szívvel és 18W-os gyorstöltéssel

Természetesen az erős hardver sem hiányozhat a Xiaomi Redmi 10-ből! A készülék szívét és lelkét egy MediaTek Helio G88-as lapkakészlet adja, ami kifejezetten erőteljes megoldásnak tekinthető, a Helio G85 továbbfejlesztett változatáról van szó, vagyis a konstrukció erősebb, mint ami a Redmi Note 9-ben helyet kapott.

MediaTek Helio G88

A chipset Cortex-A75 magokra épül fel, melyek maximum 2GHz-es órajelen üzemelnek, és összesen nyolc processzormagot tartalmaznak, méghozzá Mali-G52 grafikai egység társaságában. A 12 nanométeres gyártástechnológia mellett az eszköz maximum LTE kapcsolatot támogat, de a WiFi és a Bluetooth is nyilván alapvetőnek nevezhető.

Azon túl, hogy a telefonban Android 11 biztosítja a szoftveres hátteret – méghozzá MIUI 12.5 kezelőfelület mellett –, akkumulátorból sem spórolt a Xiaomi. A telefonba egy 5000 mAh-s telep került, mely végre gyorstöltést is kapott, noha igaz, hogy maximum 18W-os teljesítmény sajtolható ki belőle ezen a téren.

Megmarad az 50 ezres kategóriában

Noha a telefon 2D-s arcfelismeréssel és dupla hangszóróval is rendelkezik már, a hírek szerint az induló ára bőven megmarad az 50 ezres kategóriában. Bár hivatalos magyar árcédula és megjelenési dátum még nincs, a 4GB RAM-mal és 64GB belső tárhellyel szerelt kezdőmodell várhatóan 55 ezer forintnak megfelelő összegért lesz beszerezhető.

Természetesen lesz egy ennél drágább és erősebb típus is már 6GB rendszermemóriával és 128GB belső tárhellyel, mely közel 70 ezer forintba kerül. A színek tekintetében szürkéről, fehérről és kékről szólnak a hírek

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top