Globálisan is első lett a Xiaomi a leszállított telefonok mennyiségét tekintve

lobálisan is első lett a Xiaomi

Biztosan vastagon szedve kerül majd be a Xiaomi történelemkönyvébe a 2021-es esztendő, hiszen dacára a világjárványnak és az erőteljes konkurenciának, a gyártó rekordot-rekordra halmoz az idén. 

Júliusban egyszer már megdöbbentő eredmények futottak be a csapat háza tájáról, amikor kiderült, hogy többéves küzdelem után sikerült maguk mögé utasítaniuk az Apple-t a globális értékesítésben, lévén 83 százalékkal több telefont adtak el a második negyedévben, azonban alig dolgozta fel a világ ezt a hírt, máris itt a következő nagy siker.

Európában először sikerült első helyre kerülnie a Xiaominak

A napokban befutott statisztikáknak köszönhetően ugyanis kiderült például, hogy történetében először a Xiaominak sikerült Európában is az első helyre kerülnie a telefongyártók között, méghozzá a leszállított készülékek mennyiségének tekintetében.

Ezt részben a Huawei kiesésének, illetve háttérbe szorulásának, részben a piac átalakulásának köszönheti a Xiaomi, akik kihasználták a Samsung pillanatnyi gyengeségét, és 2021 második negyedévében az öreg kontinensen is sikeresen az élre törtek.

Ezt úgy tudták elérni, hogy 2021 második negyedévében 12,7 millió eszközt szállítottak le, ami 68 százalékkal nagyobb szám, mint a tavalyi év hasonló intervallumában. Ezzel az eredménnyel 25,3 százalékos piaci részesedésre tudtak szert tenni, miközben a Samsung csak 24 százalékot, így a Xiaomi hivatalosan is az élre került Európában. 

Globálisan is első a Xiaomi

Bár tény és való, hogy az európai eredmények már önmagukban egészen elképesztők, azonban a globális teljesítményt is érdemes áttekinteni, hiszen ezen a téren szintén hatalmas népszerűségnek örvend a gyártó a leszállított okostelefonok mennyiségét tekintve.

Bár a leszállított telefonokról jellemzően negyedéves bontásban szokták nyilvánosságra hozni az eredményeket a gyártók és az elemzőcégek egyaránt, a Counterpoint Research azonban most kivételt tett, hiszen olyan dolog történt, amire sokan nem számítottak: a Xiaomi világviszonylatban is az élre tört, a leszállított készülékek tekintetében tehát leelőzte a Samsungot.

Ezzel a kínaiak a világ legnagyobb okostelefon-gyártóivá váltak, méghozzá nem a harmadik negyedév, hanem kizárólag a júniusi eredmények alapján, amikor globális viszonylatban a  Xiaomi több mint 17 százalékos részesedést tudott elérni, miközben a Samsung csak 15,7 százalékon állt, az Apple pedig mindössze 14,3 százalékot ért el.

Már több mint 800 millió eladott okostelefonnal büszkélkedhetnek

A Xiaomi elsősége annak ellenére is meglepte a világot, hogy számítani lehetett rá: egyszer bekövetkezik a hatalomátvétel. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy a kínai óriás ilyen hamar kóstolgatni kezdi a dél-koreai riválist.

Sikerük persze nem meglepő annak fényében, hogy fennállásuk 10 éve alatt legalább 800 millió okostelefont adtak el világszerte, noha azt egyelőre nem lehet megjósolni, hogy meddig tart a Xiaomi elsősége, hiszen a Samsung visszaesésének hátterében közel sem csak a kínaiak erősödése áll, hanem az aktuális modellek hiányai, valamint a vietnami termelési problémák.

A helyzetet tehát egyelőre senki sem várja tartósnak, azonban a jövőben egyre többször kerülhet majd az eladási listák élére a Xiaomi a Samsunggal szemben.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top