Bemutatkozott a Xiaomi Poco X3 GT

Xiaomi Poco X3 GT bemutatkozott

A Xiaomi érdekeltségi körébe tartozó Pocophone okostelefonok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte. A nemes egyszerűséggel csak Poco név alatt emlegetett eszközök főleg a középkategóriás szegmensben igazán keresettek, ami nem meglepő annak fényében, hogy kiváló ár-érték arányt képviselnek. 

Nem csoda, hogy a Xiaomi egyre nagyobb figyelmet szentel a név alatt megjelenő eszközöknek, így minden évben több új készüléket is piacra dobnak a Poco zászlaja alatt, melyek között találhatunk egyedi megjelenésű modelleket, de ismerősebb dizájnra épülő megoldásokat is. A soron következő Poco X3 GT inkább utóbbi kategóriát erősíti!

Mintha a Redmi Note 10 Pro ikertestvérét látnánk

Gyakran előfordul a telefongyártókkal, így természetesen a Xiaomival is, hogy bizonyos megoldásokat újra és újra felhasználnak, hiszen rendkívüli módon tudja csökkenteni az előállítási költségeket, illetve majdan a vételárat is, ha egy kijelző vagy egy kamerarendszer több modellben felhasználható.

Megfigyelhettünk már ilyesmit korábban a Xiaomi és a Pocophone okostelefonok között, és a most bemutatott – bár egyelőre még csak inkább kiszivárgott – Poco X3 GT kapcsán is, mely rögtön nagyon ismerős lehet sokaknak, akik jól ismerik a kínaiak portfólióját.

Merthogy az új Poco okostelefon minden tekintetben úgy néz ki, mint a Redmi Note 10 Pro, mely első körben csak Kínában kerül a boltok polcaira egy MediaTek Dimensity 1100 lapkakészlettel a fedélzeten, a két készülék pedig úgy hasonlít egymásra, mint két tojás.

Kitolja a középkategória határait

A Poco X3 GT esetében érdemes kiemelni, hogy bár egyelőre még csak pletykálják a létezését, azonban már több hiteles forrás is megerősítette a kapcsolódó specifikációkat, amennyiben pedig ez így lesz, akkor kijelenthetjük, hogy a telefon alaposan kitolja majd a középkategória határait.

A Redmi Note 10 Pro-val való hasonlóság miatt így biztos, hogy az 5G-képes, 6nm-es gyártástechnológiára épülő MediaTek Dimensity 1100-as lapkakészlet kerülhet bele Mali-G77-es GPU-val kiegészülve, amit 6/8GB RAM memória egészít majd ki, méghozzá 128/256 GB belső tárhely mellett.

Xiaomi Poco X3 GT dizájn

A kijelző egy 6,6 hüvelykes IPS LCD panelnek ígérkezik, mely 1080×2400 képpontos felbontást tud felvonultatni, és támogatja a 120Hz-es képfrissítési rátát, a HDR10-et és a 450 nites fényerőt, a védelméről pedig a legújabb generációs Gorilla Glass Victus gondoskodik majd.

Hogy meglegyen a középkategóriás érzetünk – hiszen a hardver többi eleme nem feltétlenül erre utal –, a kamerarendszer mindössze három szenzorból tevődik össze, így a központi szerepet egy 64 megapixeles egység adja majd, amit egy 8 és egy 2 megapixeles fényképezőgép egészít ki, míg a szelfikamera 16 megapixel teljesítményű lesz.

Végül, de nem utolsó sorban kiemelendő még az 5000 mAh-s Li-Po akkumulátor, mely óriási kapacitást tud majd felvonultatni, nem mellesleg támogatja a 67W-os gyorstöltést, aminek jóvoltából 42 perc elegendő lesz ahhoz, hogy teljesen a nulláról 100 százalékra töltse a telepet.

Árcéduláról és megjelenési dátumról egyelőre nem tudni, de alighanem még idén ősszel piacra szeretné dobni a készüléket a Xiaomi!

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top