Ismét rekordot döntött a gyorstöltés tekintetében a Xiaomi

xiaomi hyper charge

Évek óta hatalmas harc folyik az okostelefonos piacon annak érdekében, hogy valami változás történjen végre a készülékek üzemideje kapcsán, hiszen miközben a hardveres teljesítmény kiugró növekedést mutatott az elmúlt években, addig telefonjainkat ugyanúgy napi szinten tölteni kell, mint korábban.

Bár sokan logikusnak tartanák az akkumulátorok teljesítményének növelését, és akadnak is erre való törekvések, azonban úgy tűnik, hogy a jelenlegi technológiával elértük a korlátokat, így néhány évig nem számíthatunk forradalmi újdonságokra ezen a téren. Az egyetlen megoldást tehát a töltéstechnológia fejlesztése jelentheti.

A Xiaomi lesz a következő rekorder a gyorstöltésbe

A technológiai háborúból több gyártó is kivette már a részét korábban, jellemzően a kínai márkák kutatási és fejlesztési osztályai rukkolnak elő a legjobb eredményekkel, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy a gyorstöltés tekintetében a Xiaomi lehet a következő nagy rekorder.

A gyártó ugyanis bemutatta legújabb HyperCharge technológiáját, aminek részeként lehetőséget kapunk majd arra, hogy vezetékes formában 200 watt mellett töltsük készülékeinket, de vezetékmentesen is legalább 120 wattos gyorstöltést hozzunk ki eszközeinkből.

Az új technológia egyelőre még csak laboratóriumi körülmények között került megvalósításra, azonban a Xiaomi jelezte, hogy teljesen hétköznapi formában is megvalósítható, sőt a következő nagy céljuk, hogy a kérdéses technológiát minél előbb piacra tudják dobni.

Amint pedig kereskedelmi forgalomba kerül az első HyperCharge technológiával ellátott okostelefon, a Xiaomi rekorderré válik a gyorstöltés világában, hiszen ilyen sebességet korábban még senkinek sem sikerült elérnie egy okostelefon töltésében.

8 perc alatt 100 százalékos töltöttség

Hogy a gyakorlati teszteken mit sikerült produkálnia a Xiaomi technológiájának? Meglepően elragadó eredmények születtek, hiszen vezetékes formában, azaz 200 wattos sebességgel egy 4000 mAh-s akkumulátort mindössze 8 perc alatt tudtak feltölteni 100 százalékra, de vezetékmentes formában, azaz 120 wattal is alig negyed óra alatt sikerült megvalósítani mindezt.

Az új technológia gyakorlati demonstrációjához egy módosított Xiaomi Mi 11 Pro okostelefont használt fel a gyártó, mely eredetileg 67 wattos vezetékes és vezeték nélküli töltéstechnológiát alkalmazott, és ezzel sem volt éppen lassú, hiszen egy 5000 mAh-s akkumulátort képes volt 36 perc alatt teljesen feltölteni.

Közel sem ezt tekinthetjük azonban a Xiaomi jelenleg kereskedelmi forgalomban megtalálható leggyorsabb töltéstechnológiájának! A csúcstartó 2021-ben a Mi 10 Ultra, mely 120 wattos vezetékes gyorstöltésre alkalmas, és 23 perc alatt tud megtölteni energiával egy 4500 mAh-s akkumulátort.

Hogy mikor találkozhatunk majd először a gyakorlatban a Xiaomi HyperCharge technológiájával? Erről a gyártó egyelőre még nem nyilatkozott, de mivel az ilyen formában demonstrált megoldásokat jellemzően egy éven belül piacra dobják, ezért alighanem a jövő évi csúcsmodellek már ezzel a technológiával dolgozhatnak.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top