Xiaomi Smart Band 6 frissítés

Xiaomi Smart Band 6 frissítés

A Xiaomi már évek óta, sőt gyakorlatilag a kezdet-kezdetétől arra törekszik, hogy a rendkívül elérhető árkategóriát kínáló aktivitásmérő eszközeiket a lehető legtöbb okosórás funkcióval vértezzék fel annak érdekében, hogy a felhasználók kimagasló ár-érték arányt képviselő megoldásokat hordhassanak a csuklóikon.

Természetesen a legtöbb okoskarkötő tudása bizonyos szemszögből még elmarad az okosóráktól megszokott sajátosságoktól, azonban a Xiaomi arra törekszik, hogy a szakadék egyre keskenyebb legyen, amit mi sem bizonyít jobban más, mint a Smart Band 6 aktivitásmérőhöz beharangozott legújabb frissítés.

Érdeklődj! már okoskarkötőnkről is válaszolhatunk az üzenetekre

Az okoskarkötők zöme kiválóan alkalmas arra már ma is, hogy láthassuk a csuklónkon az okostelefonunkra érkezett üzeneteket, melyekkel a megtekintésen túl nem igazán tudtunk mit kezdeni. Néhány okosóra képes volt arra, hogy ezekre reagálhassunk, így hangulatjelekkel, előre megírt üzenetekkel, illetve a komolyabb típusok esetén bediktált mondatokkal.

Az aktivitásmérők esetén azonban ez a funkció nem volt jellemző, a Xiaomi azonban most egy határozott lépést tett annak érdekében, hogy legalább a Smart Band 6 okoskarkötőjükkel szintet léphessenek, hiszen dacára a nagy tudásnak, ezt a funkciót a díjnyertes ár-érték arányt kínáló eszköz mostanáig még nem biztosította.

Hangsúlyos azonban, hogy csak mostanáig, hiszen a Xiaomi Kínában egy új frissítést adott ki az eszközhöz, illetve a hozzá kapcsolódó Mi Fit alkalmazáshoz, melyek elérhetővé teszik ezt a funkciót. Előbbit az 1.0.1.32-es, utóbbit az 5.1.0-s változatra kell frissíteni ahhoz, hogy ez a sokak által hiányolt megoldás alkalmazhatóvá váljon.

Az újdonság egyelőre csak a kínai felhasználók számára elérhető, és nem tudni még, hogy pontosan mennyit kell várni a frissítések globális megjelenésére, de alighanem néhány hónapon belül már az európai, így a magyar Smart Band 6 felhasználók is élvezhetik ezt a régóta várt újdonságot, aminek részeként előre megírt szövegekkel, illetve hangulatjelekkel tudnak válaszolni üzeneteinkre az okoskarkötőn keresztül.

A legújabb MIUI frissítés már elérhető

Közben a Xiaomi mérnökei fénysebességgel adagolják a legújabb MIUI frissítéseket is, így aki okostelefonjából szeretné kihozni a legtöbbet, az most már elérheti hazánkban is – egyelőre csak a Mi 11-es modellhez – a MIUI 12.5-ös frissítést.

Hogy miért olyan nagy szám ez az update? Leginkább azért, mert képes alaposan belenyúlni a készülék hardveres teljesítményébe – teljesen biztonságos keretek között –, ezáltal csökkenti a processzor és a memória használatának mértékét, ha nincs rá szükség, aminek jóvoltából rendkívüli módon spórol a töltéssel.

Mindez azonban csak a jéghegy csúcsa! A frissítés nagyon sok finomhangolást is hozott magával, így példának okáért sokkal több funkció érkezik a gesztusokkal, az animációk tempója legalább hússzor gyorsabb lett általa, de módosították a jegyzetek felhasználhatóságát, sőt általánosságban a telefon szoftvere is lényegesen gyorsabb futásra lesz képes általa.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top