Így állíthatunk be egyedi csengőhangot a Xiaomi okostelefonjain

Xiaomi csengohang beallitas

Volt idő, amikor óriási üzlet volt az egyedi csengőhangokban, sokan tetemes összegeket költöttek arra, hogy polifonikus rigmusok, ismerős slágerek szólaljanak meg a készülékeiken. Ez a világ mára elmúlt, így okostelefonjainkon lehetőségünk van arra, hogy teljesen egyedi csengőhangokat állítsunk be, ha megszereztük hozzá a megfelelő hangfájlt.

A Xiaomi okostelefonok ezen a téren meglepően igényes és tágas felhozatallal büszkélkedhetnek, a MIUI alaprendszerben már évek óta többféle csengőhang közül válogathatnak a felhasználók, melyek a legtöbb stílust és ízlésvilágot lefedik. Hogy mi mégis azt szeretnénk, ha pont a kedvenc dalunkra csörögne a telefonunk? Semmi akadálya, így állíthatjuk be Xiaomi okostelefonunkon:

  1. Első lépésként vegyük a Beállítások felé az irányt, majd ott addig görgessünk a lehetőségek között, amíg meg nem látjuk a Hangok és rezgések menüpontot. Itt találjuk majd a megoldás kulcsát!

  2. Kis kitérőként fontos megjegyezni, hogy ezen a ponton nemcsak a telefon csengőhangját tudjuk megváltoztatni és egyedivé tenni, hanem az ébresztőhöz, az eseményekhez és a különféle értesítésekhez is könnyedén alkalmazhatunk speciális, egyedi hangmintákat.

  3. Maradjunk azonban most a csengőhangoknál, így a Hangok és rezgések menüponton belül válasszuk a Csengőhangok almenüt, ahol rögtön elénk tárul néhány lehetőség. Itt válasszuk ki az Összes csengőhang opciót.

  4. Ezt követően több lehetőség közül is válogathatunk. Az első az online csengőhang kiválasztása, ami akkor lehet jó megoldás, ha nem rendelkezünk saját hangmintával vagy felvétellel, esetleg fogalmunk sincs arról, hogy milyen csengést állítsunk be a telefonhoz, de abban biztosak vagyunk, hogy szeretnénk módosítani. Tonnányi hangminta közül válogathatunk itt, gyakorlatilag egy online áruházba érünk ilyenkor, ahonnan könnyedén le tudjuk tölteni, ami megtetszik.

  5. Akár az online csengőhang kategóriából választottunk, akár mi magunk másoltunk a telefonunkra egy mp3 fájlt, esetleg készítettünk felvételt az hangrögzítő segítségével, az Összes csengőhang menüpontban a Helyi csengőhang kiválasztásánál kell majd véglegesítenünk döntésünket.

  6. Ebben kiválaszthatjuk, hogy a Hangrögzítő, a Fájlkezelő vagy a Zene mappából akarunk-e magunknak egyedi csengőhangot. A megfelelő helyen keressük ki a számunkra ideális csengést, és egyszerűen érintsük meg ahhoz, hogy a hangfájl bekerüljön a választható dallamok közé, ahonnan már egyszerűen csak alkalmaznunk kell.

Túl hangos vagy nem szól?

A Hangok és rezgések menüpontban a Xiaomi okostelefonjain egy sor más egyéb beállítást is elvégezhetünk a csengőhangok kapcsán, így beállíthatjuk például, hogy mennyire legyen hangos a kiválasztott dallam, amikor valaki felhív minket. Egy kis csúszkán tudjuk nagyon egyszerűen módosítani a hangerőt, ha nem vagyunk néma üzemmódban.
Ez utóbbival érdemes vigyázni, mert ha ebben az üzemmódban használjuk a telefonunkat, akkor nem halljuk majd a csengőhangot – teljesen nullázott hangerő mellett is rögtön átvált a készülék –, így nem kell rögtön hangszórót cserélni a hiba elhárításához, noha a legtöbb Xiaomi okostelefon esetében az sem jelent problémát.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top