Hiányzó vagy késlekedő értesítések? Itt a megoldás, ha Xiaomi okostelefont használunk!

Hiányzó vagy késlekedő értesítések?

A különféle adatvédelmi-, akkumulátorkímélő és egyéb irányelvek miatt a mai okostelefonok többsége már úgy kerül a boltok polcaira, hogy mindenféle korlátozást találunk rajtuk, melyek gyakran okozhatnak fejtörést, példának okáért késlekedő vagy teljesen elmaradó értesítéseket az egyes applikációk tükrében.

Ez a probléma nem csak a Xiaomi okostelefonjait érinti, azonban most csak ezt a gyártót vizsgáljuk meg a megoldás után kutakodva, noha a többi márkánál is hasonló problémák állhatnak a háttérben, mint amit az alábbiakban ecsetelgetünk majd.

Mitől késhetnek vagy maradhatnak el teljesen az értesítések?

Azon túl, hogy rendkívül kellemetlen dolog, bizonyára mindenkit érdekel, hogy mi az oka az okostelefonos applikációkhoz kapcsolódó frissítések elmaradozásának? Mivel az olyan szoftverek, mint a Facebook, a Messenger, az Instagram vagy éppen a Gmail alapvetően valamilyen internetkapcsolatra épülnek, ezért az esetek döntő többségében itt kell keresnünk a megoldás kulcsát, azonban ezzel sokszor még nem oldódik meg a helyzet.

Merthogy a legkülönfélébb akkumulátorkímélő megoldások is állhatnak a háttérben, hiszen minden gyártó arra törekszik, hogy a lehető leghosszabb üzemidőt biztosítsa a felhasználók számára, csakhogy ez gyakran nehezen valósítható meg akkor, ha több alkalmazás folyamatosan aktív, vagyis használja az erőforrásokat. Lássuk, hogy milyen beállításokkal tudjuk orvosolni ezt a hiányosságot!

Először vizsgáljuk meg az alkalmazásokat

Mint említettük, a Xiaomi okostelefonjain a legtöbb alkalmazás alapértelmezetten zárolva van, ezáltal főleg az utólag feltelepített szoftverek csak akkor indulnak el, ha megnyitjuk őket, tehát amint a képernyő elsötétült, rögtön alvó módba teszi őket a rendszer, így nem fogyasztanak erőforrásokat vagy energiát. Nagyon gyakran ez okozza az elmaradó értesítések hibáját. Hogy mi a teendő?

Nyissuk meg a Beállítások menüponton belül az Alkalmazások fület, majd azon belül az Engedélyeket, ahol az Automatikus indításon belül érdemes kiválasztani azokat az applikációkat, melyek soha ne záródjanak be a képernyő kikapcsolását, illetve bizonyos időintervallumot követően.

Ezen felül az Alkalmazáskezelőben is nézzünk körül, és ott a problémás appokra kattintva megnyithatunk egy Alkalmazáskezelőt, ahol többek között az adatforgalom korlátozásánál érdemes beállítani, hogy nem szeretnénk semmilyen megszorítást, ezáltal WiFi és mobilinternet esetén egyaránt akarunk majd értesítéseket látni az applikáció kapcsán.

Fontos lehet az akkumulátorkímélő mód kikapcsolása is

Noha vannak alkalmazások, melyeknél a fentiek már használnak, azonban akadnak igazán makacs szoftverek, melyeket az akkumulátorkímélő mód korlátoz le. Ezt is programonként külön-külön tudjuk beállítani, akár az imént említett Alkalmazáskezelőn belül, ahol a kiválasztott applikációnál az Akkumulátorkímélő módban kell módosítanunk a beállításokat.

Ennek megnyitásakor rögtön látjuk, hogy a háttérben futás beállításait szabályozhatjuk, vagyis az adott alkalmazásnál a „Nincs korlátozás” opciót kell választanunk ahhoz, hogy az soha ne álljon le, legalább takaréklángon fusson a háttérben, ami éppen elegendő lesz az értesítések megjelenéséhez.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top