A Xiaomi Mi 11 Ultra hátlapi kameraszigetén még egy második kijelző is elfért

A Xiaomi Mi 11 Ultra hátlapi kameraszigetén még egy második kijelző is elfért


Amikor már azt hittük, hogy mindent megtudtunk a Xiaomi legújabb zászlóshajójáról, egy szivárgásnak köszönhetően idő előtt bemutatásra került a Mi 11 Ultra változata, mely nemcsak elképesztően erős hardverrel kerül piacra, de mindemellett egy rendhagyó újdonságot is felvonultat majd.

Noha azt egyelőre nem tudni még, hogy az Ultra megjelölés helytálló-e a Xiaomi Mi 11 csúcskategóriás változata kapcsán – több helyen egyszerűen Pro vagy Pro Plus néven emlegetik –, ellenben a Tech Buff PH Youtube-csatornának sikerült már most szereznie belőle egy működőképes prototípust, ami rengeteg meglepetést okozott.

Második kijelző a hátlapon

Amivel kapcsolatban a rajongók többségének elakadt a lélegzete a Xiaomi Mi 11 Ultráról kiszivárgott felvétel alapján, az minden kétséget kizáróan a hátlap, egészen pontosan az ott látható kamerasziget, mely a méretezés tekintetében már eleve rekordot döntött, azonban egy különleges tulajdonságát még érdemes kiemelni a sorból.

Ez nem más, mint a szenzorok mellett elhelyezett második kijelző, ami elsőre egyenesen futurisztikusan hat, egyenesen feleslegesnek tűnik, azonban a videó tanúsága szerint egyrészt kifejezetten jól működik, másrészt pedig egy konkrét célközönséget szeretne kiszolgálni vele a Xiaomi.

Bár a videón nem láthatunk kapcsolódó bemutatót, ellenben az aprócska kijelző óriási segítség lehet abban az esetben, ha nem akarunk kompromisszumokat kötni a szelfik minősége kapcsán, hiszen a megjelenítő segít abban, hogy a lényegesen nagyobb tudású hátlapi kamerákkal készítsünk ilyen fényképeket.

Kameratudásban nem lesz hiány

Az imént elhangzott példát abszolút alátámasztja, hogy a Xiaomi Mi 11 Ultra „csak” egy 20 megapixeles szelfikamerát kap az előlapon, ami bár nagy tudással rendelkezik, de teljesítménye nyilván eltörpül a hátlapi rendszerhez viszonyítva. Itt ugyanis egy 50 megapixeles központi kamera mellett két 48 megapixeles kiegészítő szenzort is találunk, méghozzá dupla LED-es vaku társaságában.

Xiaomi Mi 11 Ultra.

Ezen felül látható még a videón bemutatott készülék hátlapi szenzorszigeténél a 120x felirat, ami természetesen a digitális zoom képességeire utaló adat lehet, és amennyiben valóban így lesz, akkor a fotózás tekintetében alighanem új király ülhet a trónra, de legalábbis kerülhet a trónus közelébe a teszteken.

A Snapdragon 888-as lapka adja az Ultra változat lelkét is

Mivel várhatóan a legnagyobb tudású Xiaomi Mi 11-es lesz, ezért talán nem meglepő, hogy a készülékben Snapdragon 888-as lapka szolgáltatja majd az alapvető erőforrást, méghozzá egy 6,81 hüvelykes WGHD+ OLED kijelző társaságában, amit Gorilla Glass Victus védelemmel láttak el.

Az 5G-támogatással büszkélkedő okostelefon már gyárilag az Android operációs rendszer legújabb típusával érkezik, MIUI 12 teljesít rajta szolgálatot, 5000 mAh-s akkumulátorát 67W-os vezetékes- vagy vezeték nélküli formában tölthetjük fel, miközben a beépített hangrendszerét is a legjobbak közül válogatták, hiszen a stúdiótechnikában jól ismert Harman Kardon biztosítja a hátteret.

Videó forrása:

https://www.youtube.com/watch?v=T1VIR6lenoU&feature=emb_title&ab_channel=Dan

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top