Frissítést kapott a Xiaomi Robot Vacuum Mop Pro, most már több térkép tárolására is képes

Frissítést kapott a Xiaomi Robot Vacuum Mop Pro

Aki nagyjából 100 ezer forint körüli áron szeretne nagy tudású, nedves feltörlésre is alkalmas robotporszívót magának, az biztosan ismeri a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro modellt, mely az egyik legjobb ár-érték arányt képviselő alternatívának tekinthető ebben a kategóriában. 

Természetesen hiányosságai ennek a terméknek is akadtak, ezek viszont maximálisan élhetők, azonban találunk köztük olyan megoldásokat, melyek nem annyira hardveres, mint inkább szoftveres problémák. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy megfelelő fejlesztői háttérrel készíthetők hozzá olyan frissítések, melyek bizonyos funkciókat hozzáadhatnak, bővíthetnek vagy finomíthatnak hosszabb távon.

Egy szoftverfrissítésnek hála már 10 térképet is képes tárolni

Noha nyilvánvalóan megoszlanak róla a vélemények, azonban a legtöbb tulajdonos azt hiányolta a leginkább a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro robotporszívóban, hogy egyszerre csak maximum egyetlen térképet tudott eltárolni, így ha kétszintes lakásban éltünk, akkor az emeleten vagy a földszinten minden takarítás során elölről kellett tanulnia mindent, tehát gyakorlatilag rögtönözni a teljes folyamatot.

Ez nyilván élhető probléma volt, inkább egyfajta kellemetlenség, hiszen a takarítás egy kicsit tovább tartott és talán nem is volt mindig olyan precíz, mint az előre rögzített térkép mellett, azonban ezt a helyzetet a kínai gyártó mérnökei most egy frissítéssel áthidalták. 

A robotporszívóhoz bizonyos régiókban már elérhető legújabb update telepítését követően ugyanis az eszköz mostantól lehetőséget ad legalább 10 különféle helyszín eltárolására, így akár egy többemeletes házban is megállja a helyét, sőt a speciális beállításokhoz is menthetünk el külön térképeket.

Hogyan frissíthetjük robotporszívónkat?

Aki gyakorlott robotporszívó-tulajdonos, az bizonyára jól tudja, hogy a Xiaomi rendszeresen készít frissítéseket a készülékeihez, de azért így is biztosan akadnak, akik nem tudják, hogy miként tudják telepíteni a legújabb, több térkép tárolására lehetőséget adó szoftveres bővítményt a Mi Robot Vacuum Mop Pro-ra?

Mivel a robotporszívók automatikusan nem frissülnek, ezért minden esetben a Mi Home alkalmazást kell felkeresnünk hozzá elsőként, ahol az eszközeink közül válasszuk ki a kérdéses robotporszívót. Keressük meg a termék kapcsán a lehulló menüt – három jól látható pötty jelzi –, melynek lenyitását követően rögtön elénk tárul a szoftverfrissítés lehetősége.

A telepítő automatikusan végigvezet minket az egész folyamaton, majd miután sikeresen lezáródott, az applikációban, a Beállítások menüponton belül, a Térképeknél láthatjuk majd az eltárolt helyszíneket. 

FONTOS: a fentiekben jelzett szoftveres update egyelőre csak bizonyos régiókban érhető el, és Európában még sokan nem találják, illetve nem tudják letölteni, de legkésőbb néhány héten belül már elérhető, letölthető és telepíthető lesz felénk is.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top