Bemutatkozott a Xiaomi Mi 11, a gyártó legújabb csúcskészüléke

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 11, a gyártó legújabb csúcskészüléke

Újabb felsőkategóriás okostelefont mutatott be a napokban a Xiaomi, melynek az egyik legnagyobb különlegességét alighanem a Snapdragon 888 lapkakészlet adja, hiszen a kínai gyártó az elsők között jelentette be, hogy a Qualcomm legújabb chipsetjére építik fel készüléküket. Hogy mire számíthatunk ennek függvényében a Mi 11-től? Lássuk az első konkrétumokat!

HDR 10+ támogatással ellátott 6,81 hüvelykes kijelző

Amivel kapcsolatban elsőként elakadhat a lélegzetünk a Xiaomi Mi 11 kapcsán, az a hardver mellett kijelző, hiszen egy 3200×1440 képpontos QHD+ felbontású, 6,81 hüvelykes képátlóval rendelkező óriási AMOLED panelt kapott az eszköz, mely maximum 120 Hz-es képfrissítési arányt produkál – természetesen dinamikusan –, de érintésérzékelése is 480 Hz-en pörög, vagyis ezen a téren rendkívül gyors visszajelzés várható tőle.

Teljesítményét pedig még magasabb szintre emeli a HDR 10+ támogatás, valamint az 1500 nites fényerő. Érdekesség, hogy a képernyő enyhén hajlított dizájnt kapott, a sérülésektől Gorilla Glass Victus óvja, a 20 megapixeles szelfikamerát pedig egy ízléses kis kivágásban találjuk a bal felső sarokban, nincs tehát kijelző alá épített fényképezőgép, ellenben az ujjlenyomat-olvasót már ilyen technológiával oldották meg a panel alsó részén.

Kimagasló teljesítmény Snapdragon 888 lapkával és akár 12GB RAM-mal

A Mi 11 egyik legnagyobb különlegességét a Qualcomm legújabb lapkakészlete adja, hiszen az eszközt az 5nm-es Snapdragon 888-as chipset látja el erővel, méghozzá egy 8 magos processzorral a középpontban. Ennek a központi magja egy Cortex-X1 lett, amihez három Cortex-A78 társul, de az eszközt négy darab Cortex-A55 is kiegészíti, melyek az energiahatékonyság tekintetében játszanak nagyon fontos szerepet.

A memória terén már LPDDR5 típusú modulok teljesítenek szolgálatot a Xiaomi zászlóshajójában, az alapmodell összesen 8GB-nyit kapott belőle, de a legerősebb típus már 12GB-os verzióban is elérhető. Mindehhez UFS 3.1-es típusú belső tárhely csatlakozik, ami szintén kétféle változatban, 128GB és 256GB méretekben választható.

Tripla kamerával, 55W-os gyorstöltéssel

Manapság minden csúcskategóriás okostelefon esetében fontos a kamerarendszer tudása, a Xiaomi Mi 11 pedig ezen a téren egy tripla megoldást alkalmaz, középpontjában a Samsung 108 megapixeles lencséjével. Ezt egy 13 megapixeles ultraszéles szenzor, valamint egy 5 megapixeles makrókamera egészít ki, melyek kimagasló minőségű fényképeket biztosítanak a felhasználók számára.

Mindehhez pedig nagy teljesítményű, 4600 mAh-s akkumulátor is tartozik, amit vezetékes formában 55W-tal, vezeték nélkül pedig 50W-tal is tölthetünk. Bár rémhírek érkeztek, aggodalomra azonban semmi ok: a Xiaomi megerősítette, hogy a készülékhez gyárilag tartozik majd töltő, így azt nem kell külön megvásárolnunk hozzá.

Mindehhez szoftveresen természetesen gyárilag Android 11 operációs rendszer tartozik majd MIUI felülettel, de 5G- és WiFi 6 támogatás egyaránt várható hozzá, sőt a hangrendszer terén sem vall kudarcot, hiszen a Xiaomi egy Harman Kardon sztereó hangszórót épített a készülékházba.

Csúcskategóriás hardver középkategóriás áron

Míg a legtöbb gyártó gyakran 3-400 ezer forintra vagy még annál is drágábbra árazza be csúcskategóriás mobiljait, addig a Xiaomi szerencsére továbbra sem akar beállni ebbe a sorba. 

Bár hivatalos nyugati árcédulák még nem érkeztek – mint ahogyan megjelenési dátum sem –, ellenben átszámítva a legkisebb modell 8GB RAM-mal és 128GB ROM-mal nagyjából 600 dollárba, azaz 180 ezer forintba kerül majd, tehát a Pro modell sem lesz sokkal drágább 200 ezernél.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top