Az ár-érték arány tekintetében kijelenthető, hogy a Xiaomi elektromos rollerei kifejezetten előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek például a tartósság, a biztonság, az alkalmazott technológiák vagy éppen az üzemidő tekintetében. 

A gyártó egyes termékeit mindennapi használat mellett is elég lehet hetente egy alkalommal feltölteni, azonban előfordulhat, hogy a tulajdonosok úgy tapasztalják: a korábbi teljesítményhez mérten érezhetően lecsökkent az eszköz +üzemideje, csak kisebb távolságokat tudunk megtenni vele. Hogy mi lehet ennek az oka és mi a teendő?

Talán csak megváltozott a közlekedési szokásunk

Egy nagyon általános jelenség a friss elektromos roller-tulajdonosok körében, hogy kezdetben egyáltalán nem használják ki a jármű erőforrásait, még ismerkednek az eszközzel, próbálgatják a határait, így a közelébe sem érnek például a megengedett maximális sebességnek. 

Ilyen esetben nyilvánvaló, hogy az elektromos roller tovább bírja egyetlen töltéssel, hosszabb távolságokat tudunk megtenni vele, majd amikor már a járművet kiismerte a felhasználó, merészebben választ sebességet, nem fél nekiiramodni a nagyobb emelkedőknek, illetve rendszeresen feszegeti a határokat, akkor a fogyasztás nyilvánvalóan megemelkedik.

Ennyit számít ezen a téren, hogy miként használjuk a mindennapokban az elektromos rollert, ebben a tekintetben ugyanis pontosan úgy viselkedik, mint például egy benzinmotoros autó, azaz minél nagyobb az igénybevétel, annál nagyobb a fogyasztás.

Nem energiatakarékos módban használjuk

A Xiaomi elektromos rollerek többféle üzemmódot kínálnak a felhasználóknak, melyek nyilvánvalóan a teljesítmény szabályozásán alapulnak. Minél gyorsabb a roller, annál több energiát fogyaszt, és minél kiegyensúlyozottabb tempóban közlekedünk vele, annál tovább bírja egyetlen töltéssel.

Lényeges ezen a téren odafigyelni a beállításainkra – főleg a tempomatra –, hiszen amennyiben például sokat használjuk gyalogos forgalomban, teljesen felesleges lesz 20 km/h fölötti sebességet választanunk, biztonságosabban közlekedhetünk vele lassabb, de kimértebb tempóban, ami a fogyasztást is előnyösen befolyásolja.

Csereéretté vált az akkumulátor

Amennyiben nem frissen vásárolt Xiaomi roller esetén tapasztaljuk az üzemidő csökkenését, és a fentiek sem jellemzők ránk, akkor előfordulhat, hogy kezdődő akkumulátor-problémáról beszélünk. A mai modern energiatároló berendezések ugyanis általánosságban 2-3 év után veszítenek teljesítményükből, gyakorlatilag minden töltéssel egyre kevesebb energiát tudnak magukba szívni és eltárolni.

Ez általában 2-3 év alatt jut el érezhető szintre, hiszen egy ilyen tetemes ciklusban már vélhetően olyan sokszor fel lett töltve és le lett merítve az akkumulátor – utóbbi képletesen szólva természetesen –, hogy az már az üzemidő, a hatótáv tekintetében is érzékelhető lesz. 

Ilyen esetben felesleges különféle akkumulátor-mentő trükköket és praktikákat alkalmazni, 99 százalékuk teljesen felesleges, az egyetlen hatékony megoldás az alkatrész cseréje, ami képes visszaadni az elektromos roller eredeti teljesítményét is.

0
    0
    Kosarad
    Kosarad üresIrány a bolt