Mi a teendő, ha érezhetően csökkent a Xiaomi elektromos roller üzemideje?

Mi a teendő, ha érezhetően csökkent a Xiaomi elektromos roller üzemideje?

Az ár-érték arány tekintetében kijelenthető, hogy a Xiaomi elektromos rollerei kifejezetten előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek például a tartósság, a biztonság, az alkalmazott technológiák vagy éppen az üzemidő tekintetében. 

A gyártó egyes termékeit mindennapi használat mellett is elég lehet hetente egy alkalommal feltölteni, azonban előfordulhat, hogy a tulajdonosok úgy tapasztalják: a korábbi teljesítményhez mérten érezhetően lecsökkent az eszköz +üzemideje, csak kisebb távolságokat tudunk megtenni vele. Hogy mi lehet ennek az oka és mi a teendő?

Talán csak megváltozott a közlekedési szokásunk

Egy nagyon általános jelenség a friss elektromos roller-tulajdonosok körében, hogy kezdetben egyáltalán nem használják ki a jármű erőforrásait, még ismerkednek az eszközzel, próbálgatják a határait, így a közelébe sem érnek például a megengedett maximális sebességnek. 

Ilyen esetben nyilvánvaló, hogy az elektromos roller tovább bírja egyetlen töltéssel, hosszabb távolságokat tudunk megtenni vele, majd amikor már a járművet kiismerte a felhasználó, merészebben választ sebességet, nem fél nekiiramodni a nagyobb emelkedőknek, illetve rendszeresen feszegeti a határokat, akkor a fogyasztás nyilvánvalóan megemelkedik.

Ennyit számít ezen a téren, hogy miként használjuk a mindennapokban az elektromos rollert, ebben a tekintetben ugyanis pontosan úgy viselkedik, mint például egy benzinmotoros autó, azaz minél nagyobb az igénybevétel, annál nagyobb a fogyasztás.

Nem energiatakarékos módban használjuk

A Xiaomi elektromos rollerek többféle üzemmódot kínálnak a felhasználóknak, melyek nyilvánvalóan a teljesítmény szabályozásán alapulnak. Minél gyorsabb a roller, annál több energiát fogyaszt, és minél kiegyensúlyozottabb tempóban közlekedünk vele, annál tovább bírja egyetlen töltéssel.

Lényeges ezen a téren odafigyelni a beállításainkra – főleg a tempomatra –, hiszen amennyiben például sokat használjuk gyalogos forgalomban, teljesen felesleges lesz 20 km/h fölötti sebességet választanunk, biztonságosabban közlekedhetünk vele lassabb, de kimértebb tempóban, ami a fogyasztást is előnyösen befolyásolja.

Csereéretté vált az akkumulátor

Amennyiben nem frissen vásárolt Xiaomi roller esetén tapasztaljuk az üzemidő csökkenését, és a fentiek sem jellemzők ránk, akkor előfordulhat, hogy kezdődő akkumulátor-problémáról beszélünk. A mai modern energiatároló berendezések ugyanis általánosságban 2-3 év után veszítenek teljesítményükből, gyakorlatilag minden töltéssel egyre kevesebb energiát tudnak magukba szívni és eltárolni.

Ez általában 2-3 év alatt jut el érezhető szintre, hiszen egy ilyen tetemes ciklusban már vélhetően olyan sokszor fel lett töltve és le lett merítve az akkumulátor – utóbbi képletesen szólva természetesen –, hogy az már az üzemidő, a hatótáv tekintetében is érzékelhető lesz. 

Ilyen esetben felesleges különféle akkumulátor-mentő trükköket és praktikákat alkalmazni, 99 százalékuk teljesen felesleges, az egyetlen hatékony megoldás az alkatrész cseréje, ami képes visszaadni az elektromos roller eredeti teljesítményét is.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top