Így szabadíthatunk fel tárhelyet Xiaomi okostelefonjainkon

Így szabadíthatunk fel tárhelyet Xiaomi okostelefonjainkon

Amennyiben Xiaomi okostelefonunk tárhelye megtelik adatokkal, így fényképekkel, videókkal és különféle applikációkkal, két dolgot tehetünk:

  1. Vásárolunk egy microSD kártyát, és átmentjük oda az adatok egy jelentős részét, esetleg felhőt használunk ehhez a folyamathoz.
  2. Nagytakarítást végzünk a belső tárhelyen, amivel kapcsolatban több szintet különíthetünk el.

Az alábbiakban áttekintjük, hogy melyek ezek!

Rengeteg a felesleges fájl a telefonunkon!

Sokan el sem tudják képzelni, de okostelefonjainkon rengeteg felesleges állományt tárolunk csak azért, mert elfeledkezünk róluk. Ezek pedig csak gyűlnek és gyűlnek, mígnem már nemcsak 1-2 megabájt, hanem több gigabájt helyet foglalnak el.

Ebbe a kategóriába sorolhatók a közösségi oldalakról, illetve a kapcsolódó csevegőkről letöltögetett képek, videók, az e-mailben érkezett mellékletek, de érdemes körülnézni a galériában is, hiszen sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy profilkép készítéséhez 15-20 fényképet készítenek, melyek közül csak egy kerül felhasználásra, a többi pedig csak úgy megmarad és foglalja a szabad helyet.

Talán nem tűnik soknak egyszerre 20 fénykép, még akkor sem, ha egyenként 3 megabájtot foglalnak, hiszen ez így összesen csak 60 megabájt, de ha minden héten egyszer elkövetjük ezt a hibát, az egy év alatt akár 3GB felesleges fotó felgyülemlését is eredményezheti.

Használjuk a Tisztítót, ha már minden fontos dolgot töröltünk!

Amennyiben letöröltük az összes felesleges fényképet, dokumentumot és applikációt a készülékünkről, de még mindig túl kevésnek ítéljük a tárhelyet, akkor érdemes kihasználni a Xiaomi okostelefonok beépített Tisztító funkcióját, mely több szinten képes akár értékes gigabájtokat felszabadítani.

Alapból a Tisztító segít abban, hogy a gyorsítótárak vagy a felesleges fájltöredékek egyetlen gombnyomásra eltűnjenek a készülékünkről, azonban a Xiaomi telefonokon található segédprogram ennél sokkal többre képes még.

Ha ugyanis a szoftver már nem talál felesleges fájlokat, felajánlja a Mélytisztítás lehetőségét, mely a duplikált fotókat és a nagy állományokat azonnal eltünteti a belső tárhelyről, de ugyanitt találunk egy alkalmazások eltávolítására fókuszáló menüpontot is, ahol összegezve van minden olyan applikáció, amit már hónapok óta nem használtunk, így könnyedén tudunk válogatni köztük, hogy eltüntethessük a telefonról a vélhetően felesleges szoftvereket.

Ez azonban még mindig nem minden! A Tisztító annyira fejlett, hogy bizonyos közösségi oldalakhoz vagy csevegő applikációkhoz tartozó tisztítást is képes biztosítani a felhasználók számára. Példának okáért egy kattintással tudjuk eltüntetni a telefonunkról a Facebook által gyorsítótárazott elemeket vagy a WhatsApp által összegyűjtött csatolmányokat, melyek sok esetben több száz megabájtot foglalhatnak el.

A segédszoftver alkalmazásával ráadásul nemcsak tárhelyet szabadíthatunk fel telefonunkon, de mindemellett hozzájárulhatunk az Android, illetve a kapcsolódó MIUI kezelőfelület hatékonyabb és gyorsabb működéséhez, hiszen minél nagyobb terhelés alatt áll a tárhely, az gyakran annál jobban lassít bizonyos folyamatokat.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top