Mikor kell cserélni egy Xiaomi elektromos roller akkumulátorát?

Mikor kell cserélni egy Xiaomi elektromos roller akkumulátorát?

Az akkumulátortechnika az okos- és elektromos eszközök fejlődésének egyik legnagyobb hátráltatója. Bár az utóbbi években hatalmas fejlesztések zajlottak ezen a területen, azonban még mindig nem sikerült olyan telepeket gyártani, melyek tartósan, veszteségmentesen, gyors töltés társaságában képesek kezelni az elektromosságot.

A Xiaomi termékei kapcsán megfigyelhetjük ugyanakkor, hogy a vállalat jellemzően mindig nagy teljesítményű akkumulátorokat tervez készülékeibe, melyek nemcsak kimagasló minőségűek, hanem tudásukból fakadóan kevésbé veszélyezteti őket az elöregedés problémája. Hogy mikor kell például egy elektromos roller esetében kicserélni az akkumulátort? Az alábbiakban erre a kérdésre szeretnénk válaszolni!

Ha elöregedett

Minden akkumulátornak van egy úgynevezett életciklusa, melyet jelentős mértékben befolyásolnak olyan tényezők, minthogy milyen gyakran töltjük vagy mennyire használjuk helyesen a járművet a mindennapokban.

Általánosságban azonban minden akkumulátornak 2-3 éves életciklusa van, ami azt jelenti, hogy ennyi idő után csökken a teljesítménye, nem képes olyan fürgén feltölteni, mint újkorában, nem tudja annyira hatékonyan megtartani az elektromosságot, mint előzőleg és így tovább.

Ezek kivétel nélkül az elöregedés tünetei, ami az egyik legkönnyebben orvosolható probléma egy elektromos rollernél, hiszen nem kell hozzá más, csak a régi akkumulátor kiszerelése, valamint annak egy a gyárival megegyező minőségű új alkatrésszel való pótlása.

Ha meghibásodott

Az általános elöregedés mellett természetesen különféle meghibásodásokat is tapasztalhatunk, melyek szükségessé teszik egy Xiaomi elektromos roller akkumulátorának cseréjét. A leggyakoribb probléma ilyenkor általában a töltéshez kapcsolódik.

Amennyiben tehát azt érzékeljük, hogy az akkumulátor egyáltalán nem veszi fel az elektromosságot, csak szakaszosan tölt, esetleg képtelen megtartani azt, akkor az nem feltétlenül a természetes elöregedés jele, hanem különféle meghibásodások állhatnak a hátterében.

Xiaomi Roller akkumulátor

Amit fontos megjegyezni, hogy az akkumulátor nem egy szétszedhető és javítható alkatrész, így ha tönkrement valamelyik cellája, vagy olyan helyen történt meghibásodás, ami nem látható, akkor az kizárólag a teljes alkatrész cseréjével lesz orvosolható.

Ha veszített a teljesítményéből

Fontos beszélni az elektromos rollerek akkumulátor-hibái kapcsán arról az esetről, amikor nem az elöregedésből fakadóan tapasztalunk problémákat, de nincs is olyan egyértelmű meghibásodás, ami azonnali cserét tenne szükségessé, mert a jármű működik, lehet használni, csak éppen kiszámíthatatlan, hogy elindul-e vagy sem, hogy képes eljuttatni célunkhoz, vagy száz méter után már leáll.

Az ilyen problémák, melyek valamilyen tekintetben, de a teljesítményt befolyásolják, nagyon gyakran az akkumulátorhoz vezethetők vissza – hangsúlyozandó azonban, hogy csak többek között –, így érdemes szakszerű keretek között, szervizben feltérképezni a háttérben meghúzódó jelenséget, ami egyébként minden esetben elengedhetetlen, ha felmerül ennek az alkatrésznek a hibalehetősége.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top