Mi a teendő, ha Xiaomi okostelefonunkat nem látja a számítógép?

Mi a teendő, ha Xiaomi okostelefonunkat nem látja a számítógép?

Bár a felhő alapú megoldások miatt egyre ritkábban van szükség arra, hogy Xiaomi okostelefonunkat csatlakoztassuk számítógépünkhöz, azonban rengeteg kellemetlenséget okozhat, ha ez abban a néhány esetben valamiért nem működik megfelelően. Az efféle hibajelenség hátterében többféle probléma is állhat, az alábbiakban pedig sorra vettük a leggyakoribbakat akár teljes-, akár részleges felismerési hibába botlottunk bele.

Gyakran csak egy kis beállítás az egész 

A mai okostelefonok úgy vannak kalibrálva, hogy amint kapcsolódnak egy számítógéphez, alapértelmezett formában az MTP módba kapcsoljanak. Ez valóban gyorsabb felismerést tesz lehetővé, azonban a kizárólag médiafájlok másolására alkalmas alternatíva sok esetben nem lesz elegendő, mert rengeteg mappához nem férünk így hozzá, sőt a készülék micro SD kártyáját sem érjük el, márpedig általában ennek feltöltése, illetve az itt található tartalmak  lementése a legfontosabb a csatlakozáskor.

Szerencsére ezt a hibajelenséget tudjuk a legkönnyebben elhárítani, csak egy kis beállítás lesz az egész. Nem kell más hozzá, minthogy kézbe vegyük a telefont a számítógéphez való hozzákötést követően, majd kiválasztani, hogy milyen módban szeretnénk használni. Ha a fájlok átvitele mellett döntünk, a készülék teljes belső tárhelyét elérhetjük, méghozzá a micro SD kártya mellett, ezáltal mindegyik mappához teljes hozzáférésünk lesz.

Adjuk hozzá az eszközt a számítógéphez

Nagyobb probléma, ha Xiaomi okostelefonunkat egyáltalán nem látja a számítógép, hiszen ez azt jelenti, hogy a készülék nem tudta automatikusan telepíteni az ehhez szükséges drivereket, ezáltal a mi feladatunk lesz, hogy a hardvert felismertessük a PC-vel. Érdemes előbb megnézni az Eszközkezelőt a Windows-ban, ahol a csatlakoztatást követően az Egyéb eszközöknél ott lesz a mi telefonunk is, csak éppen egy sárga felkiáltójel társaságában, Ismeretlen eszköz név alatt. 

Itt az lesz a feladatunk, hogy jobb egérgombbal rákattintsunk az ismeretlenre, majd kiválaszthatjuk az Illesztőprogram frissítése opciót, azon belül pedig azt, hogy az illesztőprogramot a számítógépünkről szeretnénk telepíteni. Készülékünk típusának ismeretében töltsük le hozzá a gyártó honlapjáról vagy más megbízható forrásból a szükséges szoftvert, majd válasszuk ki a listából az MTP USB-eszközt, és ha mindent jól csináltunk, akkor a Tovább gombra kattintva a driver automatikusan települ, a telefonunk pedig azonnal felismerhető lesz a számítógépünk számára.

Néha hardveres hiba áll a háttérben

Természetesen előfordulhat, hogy nem valami szoftveres hiba vagy beállítás miatt nem látja a számítógép Xiaomi telefonunkat, hanem azért, mert hardveres probléma lépett fel. A készüléken található USB port ugyanis egyike a meghibásodásra képes alkatrészeknek, és ha az eszközt hiába csatlakoztatjuk a számítógéphez, azt semmilyen formában nem látja – vagy legfeljebb a kábel bizonyos állásában –, mindemellett pedig a töltéssel is gondjaink vannak, akkor biztosan a csatlakozó mehetett tönkre, amit szerencsére könnyedén ki lehet cserélni szervizes körülmények között.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top